Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 13

26/03/2015

weekendtips-amsterdam-week-7

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Vodka Vriday


Niets beters om je weekend mee te beginnen dan een glaasje wodka, toch? Iedere laatste vrijdag van de maand kun je daarom terecht bij Bluespoon Restaurant & Bar voor Vodka Vriday. Een afterwork vol leuke mensen, lekkere cocktails en funky muziek!

Earth Hour bij 5&33


Het supporter van Earth Hour, de wereldwijde campagne van het WWF om de koolstofuitstoot te verminderen en de planeet te beschermen, doe je dit weekend het best bij 5&33. Lichten uit, kaarsjes aan, een akoestisch optreden van Julia van der Toorn, DJ’s, Earth Hour Cocktails en ga zo maar door, het beloofd een geweldige avond te worden zaterdag!

Body Art


Lichaamsversieringen als tatoeages, piercings en make-up zijn dagelijks te zien in ons straatbeeld. Het lichaam en met name de huid dient als middel om onszelf vorm te geven, te transformeren en te laten zien wie we zijn. Het Tropenmuseum maakte er een tentoonstelling over: Body Art. Nog niet eerder was er in Nederland een tentoonstelling te zien over lichaamsversiering in de volle breedte: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die hierbij centraal staat: waarom passen mensen hun lichaam aan? Een hele interessante tentoonstelling en zeker een must-see!

Paella week


De paella weken van Mercat blijven een succes! Reden genoeg voor alweer een derde editie, maar natuurlijk wel met een paar nieuwe paella’s. Dit weekend nog, serveren ze vijf verschillende heerlijke paella’s voor € 17,- p.p (vanaf 2 personen, bereidingstijd ca. 30 min) en bij elke paella krijg je een uitgebreid recept mee om je favoriet thuis te maken. Top!

Smaak

smaak-sampel-sale
Smaak Amsterdam houdt een sample sale dit weekend waar ze voornamelijk unieke items verkopen, ‘one of a kind modellen’ die je niet wilt missen. De sample sale vindt plaats in het pand van Pistache, frederiksplein 6-8 van 11.00 tot 16.00 deze zaterdag en toegang is gratis!

Street Art Limited Collectie


Home is where the art is. Daarom brengt IKEA de kunst naar je toe met de Art Event 2015 Street Art limited collectie: 12 kunstwerken van straatartiesten van over de hele wereld. Dit hele weekend is deze limited collectie verkrijgbaar in een speciale POP-UP STORE aan de Utrechtsestraat 105 in Amsterdam. Je kan hier niet alleen de collectie bekijken en je eigen kunstwerk bemachtigen, maar ook alles ontdekken over de straatkunstenaars en de wijze waarop hun kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast nodigt IKEA alle bezoekers uit om samen een creatieve bijdrage leveren aan een Street Art work in progress. Ga even langs en bekijk als allereerste deze limited street art kunstcollectie!

NL Profile


Nog meer kunst op de agenda: de solo-expositie van Vincent Poole in de Wanrooij Gallery! Een bijzondere expositie van Vincent Poole die de diva van de musical op ongewone wijze in een collage weergeeft. Pia Douwes inspireerde de vanuit Londen opererende Vincent Poole tot zijn nieuwste collage ‘NL Profile‘. Tijdens dit event zal Pia Douwes de hommage aan haar sprankelende persoonlijkheid op passende wij retourneren. Uniek aan deze tentoonstelling is dat Vincent Poole nu voor het eerst een andere wereldstad verkent – Amsterdam – en dat hij bovendien een grote podiumpersoonlijkheid als uitgangspunt kiest. Door samenwerking met het Delamar Theater probeert Wanrooij Gallery de vaak zo onzichtbare grens tussen kunstdisciplines te verkleinen.

Wat ga jij doen dit weekend?

Sabine de Witte

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!