Weekendtips

Weekendtips week 13: 31 maart, 1 & 2 april

weekendtips

Oesters voor €1,- , Bar de Vlieg

Zondag dus oesters voor een euro, perfect om het voorjaar mee te beginnen!

A post shared by Bar de Vlieg (@bardevlieg) on

De favoriete zondagmiddag besteding van Sabine en mijzelf: oesters eten. En nog leuker als die oester maar €1,- kosten! Aankomende zondag kun je in die andere favoriet, namelijk Bar de Vlieg, oesters voor dit mini bedrag bestellen. Perfecte afsluiting van je weekend. Daarnaast shaken de Faboulous Shaker boys met heel veel liefde en passie de lekkerste cocktails voor je. Dutch & Stormy anyone?

Waar?: Bar de Vlieg, Spuistraat 294, Amsterdam
Wanneer?: zondag 2 april vanaf 17.00 uur

Fullscreen 11 met Fabio de Frel, De Balie

Zo een evenement waarvan je na afloop denkt: waarom ben ik hier niet eerder geweest? Dat is Full Screen in de Balie. Het concept is net zo simpel als briljant. Elk kwartaal zoekt muziek journalist Job de Wit de beste/gekste/mooiste/meest bijzondere videoclips bij elkaar en showt deze op groot scherm in de Balie. Lekker full screen dus. Elke editie schuift er ook een bekende regisseur aan die wat vertelt over zijn of haar eigen videoclips. Deze keer is dat Fabio de Frel, bekend van onder andere zijn werk voor Yellow Claw en de film Wolf.

Waar?: De Balie, Klein Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 31 maart vanaf 19.30 uur

OWAP 15 Years of Foolishness

NOG 1 NACHTJE. TICKETS HAAL JE VIA WWW.OWAP.DJ/TICKETS #owap #owap15yrs #warehouseelementenstraat

A post shared by O.W.A.P. (@owap.amsterdam) on

ACCCCIIIDDDDD!

Het is weer de tijd van het jaar, tijd voor O.W.A.P., beter bekend als Original Warehouse Acid Party. Nog beter bekend als het iets grotere, jongere, gekkere zusje van O.H.A.F. De mannen en vrouwen van Meubelstukken vieren dit jaar hun 15e verjaardag en dus méér confetti, méér ballonen en méér neon! Het motto dit jaar? ‘laat je Hé-Lùh-Maal gaan!’ Lijkt ons duidelijk!

Wie kan je verwachten?:

Area1
22.00 – 00.00 Remy
00.00 – 01.30 Joost van Bellen
01.30 – 03.00 Danny Rampling
03.00 – 04.30 Felix Da Housecat
04.30 – 06.00 Dimitri

Area2
22.30 – 23.30 Quinten van Honk
23.30 – 01.00 Mike Ho
01.00 – 03.00 Tony Humphries
03.00 – 05.00 Mike Risk
23.00 – 03.30 MC Kinky
03.30 – 06.00 Miss Bunty

AACCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIID!

Waar?: Warehouse Elementenstraat, Elementenstraat 25, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 1 april (no joke) vanaf 22.00 uur

Let it Grow’s Greenhouse Festival

Lente! En dat betekent: GROEN! BLOEMEN! Alles! Om dat te vieren nodigt Let it Grow’s Greenhouse Festival je zondag 2 april uit om te ervaren hoe bloemen, planten en groene technologie bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven in de stad. Van kunstenaars tot start-ups, van chefs tot architecten, Let it Grow’s Greenhouse verzamelt de trendsetters van de groene beweging onder één dak voor een dag vol workshops, muziek, eten, drinken en shop-in-shops. Verlaat de dag vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan met urban green living. En ook fijn, de toegang is ook nog eens helemaal gratis!

Waar?: Transformatorhuis, Westerpark Amsterdam
Wanneer?: zondag 2 april 2017 10.00 tot 18.00 uur

World Pillow Fight Day at Dam Square

Ook al klinkt dit wellicht als de grootste 1 april grap ooit, het is toch echt waar! Zaterdag 1 april is het weer wereldwijde pillow fight dag. Oftewel, donzigste kussen onder je arm en op naar de Dam. Vanaf 15.00 uur kan je daar je frustraties botvieren op totale vreemden die elkaar te lijf gaan met kussens. Amsterdam is slechts een van de ruim 50(!!) steden die zich hebben aangemeld als officiele kussengevechtstad. Ooit begonnen als statement om de stad weer leuk te maken en mensen met elkaar in contact te brengen is het inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. En zeg nou zelf, van een goed kussengevecht, daar droom je stiekem af en toe toch van?

Waar?: Dam, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 1 april, 15.00 uur

De verloren Van Gogh’s zijn weer terug!

Ze zijn er weer! Zeegezicht bij Scheveningen en Het Uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen hangen weer keurig op hun plek in het Van Gogh museum. Op 7 december werden deze twee werken met haast kinderlijk gemak gestolen uit het van Gogh museum en waren jaren lang onvindbaar, maar na een deal met de Italiaanse Raffaele Imperiale, een topcrimineel uit de gelederen van de Napolitaanse maffia werden de schilderijen in september 2016 in het huis van Imperiales ouders gevonden. Imperiale zou de vindplaats van de schilderijen aan de Italiaanse autoriteiten hebben aangewezen in ruil voor strafvermindering in een grote, internationale drugszaak.

Kortom, een verhaal dat leest als een spannende film die werkelijkheid werd. Alleen daarom al de moeite waard om de werken eens goed van dichtbij te bekijken al mag je vast niet meer zó dichtbij komen…

Waar?: Van Gogh Museum, Museumplein Amsterdam
Wanneer?: vanaf heden

Rotterdam Art Fair

#geschakeld #sanderbuijk #art #beton #contemporary

A post shared by sander buijk (@sander_buijk) on

Dit weekend in Rotterdam? er is weer een fijne kunstbeurs! Dit weekend is de R’DAM ARTFAIR 2017.

Tijdens de beurs wordt een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van Pre-Colombiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst. Ook kun je genieten van verfijnde Japanse objecten, juwelen en zilver uit diverse eeuwen. Ook is er genoeg ruimte voor moderne kunst. Kunst kijken, altijd goed!

Waar?: Onderzeebootloos, Scheepsbouwplein, Rotterdam
Wanneer?: van 29 maart t/m 2 april, 11.00 – 19.00 uur

Sabine de Witte