Weekendtips

Weekendtips week 14

weekend-tips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Gin & Jazz


Copperhead organiseert deze vrijdag een heerlijke avond vol jazz muziek en gin tonics in één van de leukste hotspots van Amsterdam: ‘Freddy’s bar‘ in Hotel De L’europe. De bar is vernoemd naar Freddy Heineken omdat hij er, in de tijd dat stijl en jazz het leven beheersten, veel van zijn avonden doorbracht.

Tapmarin


Al 45 jaar is de Tapmarin een begrip in de stad. Een café waar je voetbal kijkt met je vrienden; waar je een verjaardag viert; kipsaté eet; een borreltje drinkt, en karaoke zingt. Een kroeg waar de buurt graag komt en waar het bier een eerlijke prijs heeft en makkelijk vloeit. Geen poespas, gedoe of concept, maar des te meer plezier en kroegpraat. Na een intensieve renovatie heropenen ze deze vrijdag de tent weer!

Corbijn


Anton Corbijn houdt niet van terugkijken op zijn muziekwerk. Maar voor de tentoonstelling 1-2-3-4 (one-two-three-four) in het Fotomuseum Den Haag heeft hij dat voor één keer gedaan. Uit zijn archief selecteerde hij meer dan 300 foto’s van bands en zangers: van Nirvana, U2 en Nick Cave tot Siouxsie Sioux, REM en The Rolling Stones. Een belangrijk deel is nooit eerder voor het publiek te zien geweest, dus dit is echt een must-see!

Kussengevecht


De lente is officieel begonnen, dus het wordt weer tijd om buiten te spelen! Niet in de speeltuin natuurlijk, maar bijvoorbeeld tijden dit mega grote kussengevecht op de Dam! Trek je pyjama aan en pak je grootste kussen om samen met honderden anderen ‘World Pillow Fight Day’ te vieren. Dit is het zesde jaar waarin dit kussengevecht georganiseerd wordt en gezien de vorige edities belooft het dit jaar weer een super tof evenement te worden!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte