Travel

Weekendtips week 14: April doet wat ie wil

clemence-taillez-unsplash-bloesem

Sneeuw, zon, regen, hagel, zon, wind, sneeuw, regen, zon. April doet wat ie wil, dat mag maar weer duidelijk zijn. Na het lekker lange weekend van vorige week is het nu weer tijd voor een normale, tweedaagse versie. Waarin we ons uiteraard ook niet hoeven te vervelen, wat april ook doet. Lees snel verder!

Kunst voor een prikkie

Daar is ie weer, de Affordable Online Art Fair. De tweede editie van deze online kunstbeurs is vanaf vandaag t/m maandag 3 mei te bewonderen. Vijftig zorgvuldig geselecteerde galeries van over de hele wereld tonen duizenden schilderijen, prints, foto’s en sculpturen met prijzen tussen de € 50 en € 7.000. Dus op zoek naar iets nieuws voor aan de muur? Dit is je kans.

Op grote hoogte

Hoogtevrees? Dan is deze tip waarschijnlijk niets voor jou. Faralda Crane Hotel organiseert namelijk samen met Michelin chef Jacob Jan Boerma een exclusieve dinerervaring in de hoogste monumentale hijskraan van Amsterdam. Met majestueus uitzicht over de stad en het IJ. Niet bang voor hoogtes en wel in voor dit poepchique diner? Boek dan snel, wat er zijn maar een beperkt aantal tafels en avonden beschikbaar.

faralda-crane-hotel-diner

Bakkers klaar?

Wil jij wel meedoen aan het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt? Dan kun je volop oefenen met The Great RIJKS Bake Off boxen. Chef Joris Bijdendijk (is ie weer) gaat je voor bij het bereiden van de heerlijkste baksels van de RIJKS menukaart.

Lente in een glas

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een goede cocktail, die gaat er bij mij altijd in. Hooghoudt presenteerde een aantal heerlijke lentecocktails die jij in een handomdraai mixt.

Spiced Cherry
Ingrediënten
– 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
– Een scheutje limoensap
– Cassis
– Zeste van een limoen
– Een met ijs gevulde cocktail shaker

Bereiding
– Schenk 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever in een longdrinkglas gevuld met ijs.
– Knijp de limoen boven het glas uit.
– Vul het glas verder met Cassis.
– Garneer met een zeste van limoen.
– Easy does it. Cheers!

Spiced and Stormy
Ingrediënten
– 1/3 deel Hooghoudt Sweet Spiced Genever
– 2/3 deel Ginger Beer
– Zeste van sinaasappel

Bereiding
– Doe de Hooghoudt Sweet Spiced Genever in een longdrinkglas dat is gevuld met ijs en top dit het met Ginger Beer.
– Pak de dunschiller en een sinaasappel. Boen de sinaasappel eerst goed schoon onder de hete kraan en schil een dun partje sinaasappelschil
om jouw Spiced and Stormy te garneren.
– Proost!

G-City Martini
Ingrediënten
– 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
– 15 ml limoensap
– 15 ml ananassap
– 20 ml bessenjenever
– Een limoenpartje
– Een met ijs gevulde cocktail shaker

Bereiding
– Doe alle ingrediënten, behalve het partje limoen, in de shaker.
– ‘Shake’ alles 30 seconden goed door elkaar.
– Pak een martiniglas (ook wel coupette of cocktailglas genoemd) en een zeefje en giet de cocktail in je glas. Zorg dat het ijs in de shaker blijft.
– Garneer met een schijfje limoen en het grote genieten kan beginnen.

hooghoudt-genever-cocktails

Voor de fijnproever

Proef jij het verschil tussen biologische en niet-biologische producten? Voel jouw smaakpapillen aan de tand tijdens de online editie van Food for Thought deze zondag, georganiseerd door De Balie. In dit culinaire, online programma praten worstenmaker Samuel Levie, directeur van de Plant Sciences Group Ernst van der Ende, onderzoeker AgroEcologie Wijnand Sukkel en psycholoog Florien Cramwinckel over biologische voeding. Haal de Food for Thought Borreltas met onder andere auberginefriet, rabarberlimonade en wat verrassingsitems op bij de Balie take-awaybar op zaterdag of zondag en proef mee.

Restaurantje spelen

Weer of geen weer, ook dit weekend spelen we weer restaurantje. Ditmaal met de boxen van Restaurant Wils. Hier kun je terecht voor geweldige dinerboxen en heerlijke broden. Zo bestaat de Wils at Home Box uit een viergangendiner bestaande uit onder andere coquille en lamsnek. (Uiteraard ook als vega variant te bestellen). Zin in zoet? Bestel dan de Dutch Legacy Pastry Box. Mergpijpje, anyone?

Bloesembingo

In het Amsterdamse Bos staat de bloesem weer volop in bloei. Prachtig natuurlijk, en dus dé locatie deze weken voor een lentewandeling. En waarom combineer je dat niet met een spelletje Bloesembingo? Download de bingokaart en spot alle lentebloemen.

bloesem-bingo-amsterdamse-bos

Sabine Krouwels