Weekendtips

Weekendtips week 14

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Rags-to-Riches

rags-to-riches
Zaterdag organiseert Rad Times Amsterdam de eerste editie van de “Rags-to-Riches Market” in de loods van Amsterdam Roest. Een tweedehands kledingmarkt voor particulieren, waar je niet tot nauwelijks gedragen kleding, schoenen en accessoires kunt komen verkopen of kopen. Een hip en gezellig alternatief voor een rommelmarkt met onhandige marktkramen, vrouwen met trollies die alles voor een euro willen en waarvoor je veel te vroeg op moet staan.

The Enclave

the-enclave
In Foam is er nu een aangrijpende tentoonstelling te zien van Richard Mosse. Hij trok met gewapende rebellen door Congo om daar de vergeten Afrikaanse tragedie vast te leggen van een oorlogsgebied dat nog dagelijks wordt geplaagd door bloedbaden, hinderlagen en seksueel geweld. Heftig, maar enorm bijzonder.

Tosti feest

tosti-party
Dit weekend openen de jongens van Natwerk de allereerste Tosti winkel van Amsterdam. Van 12.00 tot 15.00 uur is het deze zaterdag daarom feest op de Tweede Goudsbloemdwarsstraat 14. De middag belooft super gezellig te worden, dus als je de kans krijgt zou ik zeker even gaan kijken!

Welkom aan boord

tassen-museum
Het tassenmuseum is sowieso een aanrader, maar met de tentoonstelling ‘Welkom aan boord‘ verdient het zéker paar uurtjes van je weekend. In deze tentoonstelling schenkt het museum aandacht aan de geschiedenis van het reizen en de ontwikkeling van reistassen en koffers. De manieren van reizen zijn in de afgelopen eeuwen natuurlijk enorm veranderd, van een moeizame en gevaarlijke reis met paard en wagen naar luxe naar massale vliegreizen de wereld rond. Super interessant!

Heb jij al plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)