Weekendtips

Weekendtips week 15

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Met Sartre van start


Begin je weekend eens anders dan anders: met de levenslessen van Sartre. Wat maakt een mens volwassen? Wat maakt hem van niets tot iets? Hoe hoor je om te gaan met vrijheid? Wat is existentialisme? Uit de talloze toneelstukken, romans en biografieën die Sartre schreef stijgen tijdloze lessen op die tijdens deze vrijdagavond lezing op The School of Life worden besproken.

IJhallen

ijhallen
Dit weekend is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Matisse


De oase van Matisse in het Stedelijk is de grootste tentoonstelling van Henri Matisse ooit in Nederland. Met meer dan 100 werken is het bovendien een van de meest omvangrijke tentoonstellingen in de geschiedenis van het Stedelijk ooit. Ga dit weekend op reis langs de veelkleurige topstukken van Matisse en werken van zijn tijdgenoten uit de vaste collectie. Gegarandeerd indrukwekkend!

Fucking Perfect


Bij De Balie kun je dit weekend kijken naar Fucking Perfect. Een eerlijk en intiem portret van de strijd van 3-sterren-Michelin kok Sergio Herman, een man die voor een grote verandering staat. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij, om zijn dromen te kunnen verwezenlijken, zijn beroemde 3 sterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. De existentiële vragen en twijfels waar hij voor staat zijn voor iedereen herkenbaar in ons eigen leven. Een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers. Een must-see.

Hotel Vesper


Het wordt dit weekend heerlijk weer en dat is misschien juist een hele goede reden om even de stad uit te vluchten. Als je er tussen uit wil, kijk dan eens naar Hotel Vesper aan de beroemde zuid-boulevard van Noordwijk. De prachtige kamers en hun aantrekkelijke design zorgen voor een sfeer van ontspanning en vrije tijd. Hier kom je even helemaal los van de alledaagse drukte van thuis en vind je een privéparadijs aan het strand. Heerlijk!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte