amsterdam Weekendtips

Weekendtips week 15 Koningsdag (27-28-29-30) april en week 16 (5-6-7) mei 2023

Ik hoop dat je, je Aperol al hebt ingeschonken en je op het punt staat de straat op te gaan van ons geliefde Amsterdam. Ook al schrijf ik deze guide vanuit een van de mooiste steden ter wereld, Buenos Aires, stiekem had ik graag al hossend vanavond en morgen de geboortedag van ons Willem met jullie gevierd. Ik zit midden in de afrondende week van mijn twee maanden durende reis door Argentinië, dus de komende dagen zullen een wervelwind van familie/vriendenbezoekjes, administratie en het bezoeken van de laatste hotspots zijn. (volgende week komt de BA gids uit) Een korte weekend guide dus deze week. Enjoy de Oranje gekte voor me!

Mea Culpa X Kingsnight

Heb je nog niet kunnen beslissen waar je vanavond de voetjes van de vloer wilt laten gaan? Dans tot het ochtendgloren met het mooiste uitzicht van Amsterdam; op de 20e verdieping van de ADAM Toren laat Mike Scot met zijn Mea Culpa party, de fijnste ritmes door je aderen stromen. De laatste kaarten zijn hier beschikbaar.

Waar: Overhoeksplein 5, Amsterdam

Wanneer: Vanavond, 26 april

Powernap check? Hier bestel hier je, je Bloody Mary en feest je de rest van de 27e.

Oranje boven bij MR PORTER

Van bovenaf kijken hoe de stad langzaam oranje kleurt? Vanaf het mooie rooftop-terras van MR PORTER kan dit. Het speciale Kings menu met complimenterende cocktails maakt het af.

Waar: Spuistraat 175, Amsterdam

Wanneer: Elke dag van 12 – 00 uur

Ontsnap aan de gekte

Is de Koningsdag drukte niet aan jou besteed? Dan is de sfeervolle rust van IZAKAYA jouw to-go-to. De excellente Mimosa’s en Pornstar Martini’s geven net dat oranje randje aan je dag.

Waar: Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam

Wanneer: Elke dag van 12 – 00 uur

Oranjeburgers

Leg een goede bodem bij The BUTCHER. Op elke locatie wordt de oranjeburger geserveerd, inclusief, je raadt het al, een oranje bun. Bij THE BUTCHER Social Club scoor je daar ook een King’s Mule bij, de perfecte cocktail voor bij je burger.

Waar: Verschilende locaties in Amsterdam en één in Den Haag

Wanneer: maandag tot zaterdag 11:30 tot 00:30 uur

Damrak’s oranje gin

Damrak lanceert speciaal voor de Kings birthday een oranje versie van haar heerlijke gin. Op de verjaardag zelf wordt de gin bij vijf iconische, Amsterdamse bars geserveerd onder het mom Where’s the DAM party? Hallo oranje G&T’s!

Waar: Bar Mokum, Live Amsterdam, Café Luxembourg, Café de Toog en Tapmarin.

Wanneer: 27 april

Ruinart champagne

Je zag het vast al, Sabine flaneerde deze week in de stad die haar tweede thuis is, Süßes Berlin. Een nieuwe favoriet werd aan haar lange lijst toegevoegd. Aankomend weekend presenteert champagnehuis Ruinart (sinds 1729) het prachtig pop-up concept Ruinart Maison 1729 from Reims to Berlin. Een verrassend event waarin je de kunst Franse kunstenares Eva Jospin ontdekt, natuurlijk onder het genot van een goed glas bubbels. Jospin liet zich inspireren door de rijkdom van de terroir van de Ruinart champagne en creëerde een installatie van tekeningen, borduursels en sculpturen. Je sluit de middag af met een door topchef Sophia Rudolph gecreëerd exclusief Ruinart menu. Vijf uitzonderlijke gangen begeleid door de mooiste champagnes des huizes.

Waar: Amtsalon, Kantstraße 79, Berlijn

Wanneer: 27 april tot 2 mei van 12 – 20 uur

Defender 130 Outbound

Wanneer we per auto reizen, geven we graag de voorkeur aan een robuuste variant. Onverwoestbaar, gestroomlijnd, stijlvol en met een hoge instap. De iconische Defender van Landrover voldoet aan die eisen en komt met nieuwe, verrassende varianten, waaronder de luxueuze Defender 130. Deze is de perfecte partner voor grote, offroad avonturen in de mooiste natuurgebieden en lange reizen met vrienden of familie, tot 8(!) personen. Het interieur is zo comfortabel dat het is alsof je, je woonkamer overal mee naar toe neemt. De nieuwe motor zorgt ervoor dat je zuiniger en schoner rijdt en met de Supercharged V8 schiet je van 0-100 km/h in 5,7 seconden. Berlijn, here we come again!

De Kok & De Maître

Elk gerecht van De Kok & De Maître zijn ware meesterwerken. Het stijlvolle pop-up concept van chef-kok Miguel Costa en maître Robbert Hovenberg, die deze pracht en praal veroorzaakt, huisvestte zich succesvol in het verleden in on andere de prachtige stoomsleper Lizboa, te Haarlem. Op dit moment wordt de scepter gezwaaid in de brasserie van het Eden Hotel Amsterdam. Om de vier weken wisselt het vaste tasting-menu en word je opnieuw verrast door de op de seizoenen geïnspireerde gerechtjes. Hovenberg neemt je mee op reis langs de biologisch en biodynamische, kleine wijngaarden van Europa.

Waar: Amstelstraat 9, Amsterdam

Wanneer: Elke donderdag tot en met zondag

Speakeasy zondagen

Sluit je weekend in stijl af bij Deus. Jong talent uit de jazz, rock, en ambient scene spelen de sterren van de hemel terwijl je geniet van de hoogstaande aperitivo’s, snacks en cocktails. Na het eerste optreden wordt het podium opengegooid voor een ieder die over talent beschikt. Spoken word, dans of muziek, elke artistieke expressie wordt omarmt. Tickets vindt je hier.

Waar: Deus Cantina,  88A Herengracht, Amsterdam

Wanneer: 30 april, 7, 14 en 21 mei vanaf 18 uur

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail hem naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers