Travel

Weekendtips week 15: Nog even duimen

brooke-lark-unsplash

Er is ons deze week weer een worst voorgehouden die mij het water volop in de mond doet lopen. Krijgen we 28 april dan echt een stukje van onze vrijheid terug dat we vervolgens groots gaan vieren met een terrassenmarathon? Ik wil niet te vroeg juichen, ik hou het nog even bij duimen, maar o o o wat klinkt me dit als muziek in de oren. Voor het zover is, gedraag je en vermaak je met bijvoorbeeld deze weekendtips.

Verwenmomentje

Trakteer jij jezelf normaliter regelmatig op een tripje schoonheidssalon? Of doe je dat eigenlijk nooit, maar vind je het de hoogste tijd dat je dat jezelf eens gunt? Geef jezelf dan een heerlijke beautybehandeling aan huis van Cocon cadeau. Deze beautyspecialisten toveren jouw huis voor even om tot een ware beautysalon, of je nou gaat voor een massage, mani, pedi of facial.

Afterdance tea

Als je wel wat meer bij je theetje wilt dan alleen een zoetigheidje heeft het Waldorf Astoria een bijzondere ervaring voor je. Als je hun Afternoon Tea besteld ontvang je ook een QR-code die je toegang geeft tot een online dansvoorstelling van ballerina Igone de Jongh. In deze voorstelling gaat zij al dansend op ontdekkingstocht door een leeg hotel.

Oranje boven

Het traditionele ‘wat gaan we met Koningsdag doen?’ is weer begonnen. Ook dit jaar zullen we een alternatieve invulling aan 27 april moeten geven dan we normaal gesproken zouden doen. Geen feestjes op boten, geen festivals, niet hossend door drukke straten. Maar dat betekent echt niet dat het saai hoeft te zijn. In tegendeel. Er zijn opties genoeg. Wat dacht je van:
– De limited edition Koningsdag cocktailbox van De Thuisborrel Club. Deze is samengesteld met de Amsterdamse bar The Tailor en de Amsterdamse slijterij Wynand Fockink. In de box vind je ingedriënten voor twee Koningsdagcocktails: Queen Cup en Beetje D.O.M.
– De Blushed Ginger Fizz King’s Day pitcher (deze Koningsdag brengen we drinkend door. Probleem mee?), ontwikkeld door Super Lyan. Deze pitcher wordt bereid met Ketel One Genever, Super Lyan blushed ginger cordial en Fever Tree soda water. Je krijgt alle ingrediënten thuis geleverd zodat je zelf deze cocktail van maar liefst 2,5 liter kunt maken. Liever wat meer keus? Ga dan voor de King’s Day Mega Cocktail Pack. Die komt met acht cocktails die je zelf mag uitkiezen.
– De pizza King Willem van No Rules. Deze pizza wordt belegd met verse zalm, Parmezaanse kaas, buffelmozzarella en een spicy limoencrème. Lekker met de orange homemade cocktail met Grey Goose infused met orange liquor en sparkling van passievrucht en citrus (jaha, we zeiden toch al dat we gingen drinken).
– Het Royal Edition diner van Taiko. Een culinaire invulling met overheerlijke smaken en een touch of orange. Zo geniet je onder andere van een ‘Royal Curry with King Crab’ met Noorse king krab, doperwten, tuinbonen en tapioca parels.

koningsdag-cocktails

De andere kant van de stad

Op de NDSM-werf is de tentoonstelling Ademhaling van de stad van het collectief Frerara te zien. Hiervoor hebben de kunstenaars Frederick Calmes, Raquel van Haver en Raul Balai onderbelichte Amsterdammers, zoals schoonmakers, sekswerkers en buschauffeurs, getekend en geportretteerd. Op deze manier willen de kunstenaars de andere kant van de stad tonen.

Een woordje over de grens

Pop-ups blijven populair. En al helemaal als het een Nederlands concept in een Londens warenhuis betreft. anna + nina opent namelijk een pop-up store in het Londense Selfridges aan Oxford Street. De mooiste items uit hun juwelen en homeware collectie zijn hier te vinden.

Sabine Krouwels