Instagram

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 16

16/04/2015
Reading Time: 1 minute

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Go Short


Ieder voorjaar verzamelen makers en liefhebbers van de korte film zich in Nijmegen voor Go Short. Van 8 t/m 12 april worden hier meer dan 300 korte films vertoond uit heel Europa, de beste recente korte fictie-, animatie-, kunstfilms en documentaires. Deze zaterdag is een topselectie uit het festivalprogramma eenmalig in de Balie te zien.

World Press Photo


Deze zaterdag opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 15, het begin van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport. Net als in 2014, toen World Press Photo na 15 jaar terugkeerde in De Nieuwe Kerk, wordt het speciaal ontwikkelde hangsysteem gebruikt, waardoor de foto’s lijken te zweven in de gotische ruimte aan de Dam. Een must-see!

De Amsterdammer in de mode


Amsterdam staat bol van de ambachtelijke schoenmakers/ontwerpers, modeontwerpers en edelsmeden. Open Gilde nodigt ze deze zondag uit in Werkplaats in het Volkshotel. Bewonder hun werk, ontmoet de makers zelf, kijk mee in het naaiatelier of laat je vastleggen door de Tintype Studio. Er is een expositie, je kunt prachtige dingen kopen en er draait een documentaire.

Wat zijn jouw plannen voor het weekend?

Sabine de Witte

Reisjournalist at YourAmbassadrice
(Reis)Journalist en Content Creator. Voor altijd nieuwsgierig en op zoek naar de meest bijzondere plekken op het gebied van luxe reizen, lifestyle, gastronomie en design
Sabine de Witte

Instagram

Follow Me!