Weekendtips

Weekendtips week 16: 21, 22 & 23 april

21/04/2017
weekendtips

Auberge Jean & Marie

Geen weekendtips zonder ruimte voor lekker eten, toch? Een perfect weekend is er voor mij in ieder geval een met heerlijke wijn, het liefst in de zon, en goed eten. En laat ik nou nét weer een nieuwe plek hebben gevonden waar je dat allebei kan vinden. Auberge Jean et Marie op de Albert Cuypstraat is zo een plek. Met de allure van een fijne, Franse bistro met een heuse wijn “cave”. Ze hebben maar liefst 70(!!) prachtige wijnen uit de oude wijnlanden op fles en met sommelier Cas maak je gegarandeerd de juiste keuze. En als je er nou toch bent voor al dat lekkers kan je niets anders dan er ook mooie gerechten bij bestellen. Steak tartaar bijvoorbeeld of zelfs kikkerbilletjes, Franser wordt het haast niet.

Laat je niet afleiden door de enorme N/Z-lijn bouwput voor de deur, loop gewoon naar binnen, knijp je ogen een beetje dicht en waan je zomaar ineens in Frankrijk. Hoe perfecter kan je weekend nog worden?

Waar?: Albert Cuypstraat 58, Amsterdam

World Press Photo2017

Een jaarlijks fotografie hoogtepunt, de World Press Photo tentoonstelling. ‘s Werelds beste, meeste bijzondere, intiemste, heftigste en mooiste persfoto’s afgedrukt in extreem hoge resolutie met behulp van Canon printers levert een mooi en indrukwekkend overzicht van het voorbije nieuwsjaar. Zoals elk jaar in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Waar?: Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 5 mei 2017. Let op! 3 & 4 mei gesloten ivm de herdenking op de Dam! Dagelijks geopend tussen 10.00 en 18.00 uur

35 jaar Vrouw & Media: Masterclasses & Talkshow

Al 35 jaar zet Vrouw & Media zich in voor een gelijke positie van vrouwen in de journalistiek. Niet door acties te voeren, maar door vrouwen een uitgebreid netwerk te bieden via lezingen, netwerkbijeenkomsten en een mentorenprogramma. En dat wordt gevierd op zaterdag 22 april!

Overdag bieden ze kleinschalige en unieke masterclasses aan op het gebied van freelancen, leiderschap, diversiteit en online storytelling op verschillende locaties in Amsterdam en Utrecht. In de avond is er in VondelCS een Talkshow o.l.v. Annechien Steenhuizen, met aansluitend een borrel met muziek.

MASTERCLASSES

* Masterclass #1: Freelancen 13.30 – 16.30 uur in Amsterdam (locatie: Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125)

* Masterclass #2: Online storytelling 13.30-15.30 uur bij de NOS in Hilversum (adres: Journaalplein 1)

* Masterclass #3: Beperkt Zicht WOMEN Inc. 15:30 – 17:15 uur in Amsterdam (adres: Hoogte Kadijk 143 F19)

* Masterclass #4: Masterclass Leidinggeven 13.30-15.30 uur in Amsterdam (locatie: A-Lab, Overhoeksplein 2)

TALKSHOW

Om 20.00 uur presenteert NOS Achtuurjournaal anchor Annechien Steenhuizen de Vrouw & Media Talkshow in VondelCS. Bekende mediavrouwen en -mannen Mark Deuze, Sarah Sluimer, Kim Koppenol en Martha Riemsma gaan met elkaar in gesprek over de positie van journalistieke vrouwen, 35 jaar geleden en anno 2017.

Een avond met kritische reflectie, maar ook voldoende relativering en zelfspot. De avond wordt uiteraard afgesloten met een borrel tot 01.00 uur.

PRAKTISCHE INFO

* Tickets kun je kopen via de website. Let op: de toegangskaart voor de Talkshow moet je los kopen en zit dus niet bij de masterclass inbegrepen). Vol=vol!

* De masterclasses zijn NIET in VondelCS, maar op verschillende locaties in Amsterdam en Hilversum.

* De talkshow in VondelCS begint om 20:00, de deuren gaan om 19:30 open. Je hoeft je ticket niet uit te printen, we kunnen scannen vanaf je telefoon.

* Mannen zijn (meer dan) welkom!

Waar?: Diverse locaties in Amsterdam en Utrecht, de talkshow is in Vondel 3, Vondelpark Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 22 april

Cirque Gastronomique: Cheese Battle | Wijn vs Bier. De perfecte zondagmiddag proeverij

Proost! Glas goals via Pinterest ? #plop #weekend #ruinart #christal #cheers

A post shared by Your Ambassadrice (@yourambassadrice) on

Is er iets fijners te bedenken dan je zondagmiddag spenderen met je beste vrienden, de lekkerste wijnen, de mooiste biertjes en de fijnste kaasjes? Cirque Gastronomique heeft het perfecte feestje!

Je zit aan lange gedekte tafels vol met bloemen en zacht brandende kaarsen. Er zijn vijf rondes met telkens een andere, unieke en zeldzaam lekkere kaas. En, elke ronde is er een battle:

Een Wine-master die de perfecte wijn erbij heeft gevonden en een Beer-master die het perfecte speciaal-biertje erbij heeft gevonden.
Zij gaan de ‘ring’ in en proberen jou te overtuigen waarom hun drank de beste match is!

Jij proeft, ruikt, ervaart en stemt. Elke ronde opnieuw.
Wie zal er deze avond winnen? Bier of Wijn?

Nodig je vrienden uit en neem ze mee!

Waar?:Krelis Louwenstraat 1, Amsterdam
Wanneer?: zondag 23 april vanaf 16.00 uur

Sabine de Witte