Travel

Weekendtips week 16: Nog héél even en we mogen weer!

vessel-amsterdam-terras

Oh, beste mensen, het is toch bijna niet te geloven? Vanaf komende woensdag gaan de terrassen gewoon weer open! Wat mij betreft symboliseert dat het langzaam maar zeker terugkrijgen van onze vrijheid sinds deze verdomde lockdown begon ergens in september/oktober. Heerlijk, heerlijk, heerlijk! Zeker nu dat zonnetje lekker begint te schijnen. Oké, we beginnen met terrastijd van 12.00 tot 18.00 uur, misschien niet heel handig voor de werkenden onder ons. Maar des te lekkerder voor het weekend. Of we veranderen Work From Home gewoon in Work From Terras. Uiteraard staan deze weekendtips ter ere van deze heropening voor een groot deel in teken van terrassen. Weer of geen weer, welke mogen absoluut niet ontbreken tijdens jouw terras-hop-marathon? Waar moet jij absoluut genieten van een natje, een droogje en een zonnestraal? Dat en meer vind je hier!

Ik terras, jij terrast, wij terrassen

Een rondje langs de heerlijkste plekken in Amsterdam. Reserveren die hap!
Vessel is met het grootse en tropische terras misschien wel dé zomerspot van het jaar. Geniet van heerlijke, simpele gerechten met veel veggies en seizoensproducten terwijl je uitkijkt over het IJ.
No Rules opent het terrasseizoen met het event ‘Pop the terrace’. Elk uur worden er champagneflessen ontkurkt, overheerlijke bites uitgedeeld en eigenzinnige pizza’s gegeten.
– Voetjes in het zand bij het Carré Terras op de Amstel met uitzicht op de Magere Brug.
– Ontsnap aan de drukte van de stad in de tuinen van Pulitzer Amsterdam. Prachtige groene oases vol speelse planten en unieke sculpturen waar je ongestoord kunt genieten onder het genot van een hapje en een drankje.
– Cocktailfans, nog heel even wachten, want op 1 mei opent Super Lyan zijn deuren. Hier worden ons de beste cocktails van de stad beloofd. U begrijpt, wij kunnen niet wachten!

carre-terras-amstel

Maar ook buiten de hoofdstad is het heerlijk vertoeven. Bijvoorbeeld bij:
The Green Rose in een van de schattigste straatjes van Arnhem. Chef Jin Hu kookt met een no waste-principe en geheel met de seizoenen mee. Laat je verrassen!
– Bij Villa Ruimzicht geniet je van de zon in de Achterhoek; Doetinchem om precies te zijn. Deze karakteristieke villa ademt romantiek en wordt omringd door een prachtig park met eeuwenoude bomen.
De Leur in Den Haag, waar het Haagse gezelligheid is dat de klok slaat.
Het Badpaviljoen in Domburg, want dat is terrassen op het strand en wat wil je nog meer?
– Ook in deze categorie: blooming beach in Bergen aan Zee, naar eigen zeggen ’the place to beach’.
– Knus en gezellig bij Hygge in Utrecht waar jij altijd terecht kunt voor jouw favoriete cocktail.
– De Foodhall Scheveningen in – je raadt het niet – Den Haag (ja ja). Wereldse smaken aan de Nederlandse kust. Alsof je op vakantie bent.
Le Marin Hotels, wat nét haar deuren heeft geopend in Rotterdam. Kun je meteen blijven slapen als je nét een glaassie teveel op hebt, handig.
– Aan de Rotterdamse Maas vind je Prachtig. Inclusief adembenemend uitzicht op het authentieke Noordereiland, de Kop van Zuid en de langsvarende schepen. Prachtig doet absoluut zijn naam eer aan!
– We blijven nog even in Rotterdam, want vergeet ook zeker de Foodhallen niet. Hier waan je je op een knus dorpsplein aan de rand van de Maas.
Wall-Stock 61 te Maastricht. Op hun grote, verwarmde terras zit je goed voor speciaalbier en een hamburger.
Rooftop Zoetelief in Den Bosch, want een dakterras. Behoeft geen verdere uitleg.
– Lunchen in stijl doe je bij Central Park Voorburg. Op het terras van een historisch rijksmonument, welteverstaan.
– Sterrenrestaurant Aan de Zweth te Schipluiden voor een sterwaardige terrasbeleving aan de Schie.

prachtig-rotterdam-terras

Stappen tellen

Wandelen blijft onverminderd hip, ook nu we met onze billen weer op terrasstoelen kunnen neerstrijken. Floor van Spaendonck en Gijs Stork schreven daarom het boek: Amsterdam door! Gijs & Floor. De stad in 174.00 stappen, 4 uur per wandeling, 9 wandelingen, 7 thema’s, 380 anekdotes, 383 foto’s, 7 grote Jan Rothuizen-tekeningen, 3 borrels in de Pijlsteeg, 1 boekhandel, 1 bloemenzaak, 2 oliebollenkramen, 2 ijszaken, 2 eenden en 1 nijlpaard en veel meer. Negen wandelingen, kriskras door de stad, startpunt altijd vanaf de Dam. Noord, oost, zuid, west, twee routes door de haven, een over de Herengracht, een wandeling voor 4 mei en eentje voor de donkere decemberdagen. Ook nemen Gijs en Floor je mee naar de mooiste parken en begraafplaatsen, langs bijzondere architectuur, kunstwerken, ambachtslieden, moord en misdaadplekken en tonen ze hun oog voor details.

Lullen over bubbels

Moët Hennessy Nederland lanceert een podcastserie over champagne: Waar komen bubbels vandaan? Champagne-liefhebber en journalist Liesbeth Rasker en kenner Bob Bron duiken voor deze podcast in de wereld van champagne. Aan de hand van deze gesprekken kunnen beginnende en gevorderde champagnedrinkers leren hoe deze prestigedrank wordt gemaakt én wordt gedronken.

Niet lullen over wijn

Luister én drink mee met de interactieve podcastserie Fuck Wijn. Schrijver Ronald Giphart en bierbrouwer Ronald van de Streek willen met deze podcast bier op een positieve manier in het daglicht zetten voor consumenten, zonder te diep op de technische kant en het brouwen in te gaan. Voor Fuck Wijn hoef je geen bierkenner te zijn, maar puur bier lekker te vinden. Bestel het bierpakket met bijpassende bieren en geniet met volle teugen van deze meedrinkpodcast.

One with nature

Recent werden wij geattendeerd op Cuber Outdoor Suite, een high-end hideout die ongerepte natuur combineert met de vrijheid van een vakantiehuis en de service van een design hotel. De suite wordt bestuurd met de innovatieve Cuber app. En die doet alles voor je. Van het openen van de deur tot en met het dimmen van de lichten en het sluiten van de zonnewering. Cuber start met 30 suites op de mooiste plekken aan de rand van het Nationale park de Hoge Veluwe (Hoenderloo) en wil hier de komende jaren nog minstens vier locaties aan toevoegen.

cuber-outdoor-suite

Voor de 90s kids

Ben jij een 90s kid pur sang en weet je alles over dit decennium? Test dan je kennis tijdens tijdens de 90s Pubquiz van Blackbirds & Blossom (inclusief bijpassende playlist). #throwbacktime

De drankplank

Tot slot nog wat nieuws uit drankland.
– Sinds vorige week rijdt de 18 meter lange gintruck van het Amsterdamse drankmerk Sir Edmond Gin door Nederland. Spot jij hem? Dan maak je kans op een fles Sir Edmond Gin. Fotografeer de truck, post de foto op je Instagram Stories en tag @siredmondgin in de foto. De komende drie maanden wordt er elke maand een winnende foto gekozen. (Dit is uiteraard een taakje voor de bijrijders en passagiers. Bestuurders, houd uw ogen op de weg en handen aan het stuur).
– Hoera voor alle drank-liefhebbers: Bobby’s Schiedam Dry Gin introduceert maar liefst twee cocktailvarianten in de supermarkt! Natuurlijk de originele Bobby’s Gin & Tonic en wie zin heeft in een funky twist op de klassieker gaat voor Bobby’s Gin & Pink Lemonade.
– Vodkamerk Belvedere slaan een nieuwe weg in en gaat 100% natuurlijk: Made with Nature. Om dit te vieren kun je in de weekenden van 30 april en 7 mei een culinaire ontdekkingstocht door Amsterdam lopen, de Belvedere Trail – Follow the Elements. Wandel langs 6 restaurants die bijzondere foodpairings aanbieden volledig in het teken van de elementen waarmee Belvedere Vodka wordt gemaakt: rogge, vuur en water.

bobby-schiedam-gin-blik

Sabine Krouwels