Weekendtips

Weekendtips week 16

weekendtips-amsterdam-week-7

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Felix & Foam

felix-foam
Dit weekend is het eerste weekend van Felix & Foam, een nieuw initiatief van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in samenwerking met Frame Magazine en restaurant Foyer in het monumentale gebouw Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Felix & Foam programmeert zes maanden lang een gevarieerd programma vol kunst en cultuur met de nadruk op werk van jong en opkomend talent. Naast fotografie is er veel aandacht voor performance, video, mode en design.

Slapen in een paasei

paasei-airbnb
Mocht je de onbedwingbare drang voelen om het paasweekend niet in eigen land door te brengen, dan kun je alsnog volledig in paas-stijl overnachten op de meest bijzondere plekken. Zo heb je in de buurt van de Catskill Park, op slechts 2 uur rijden van New York City, een speciaal Eco-vriendelijk Paasei om in te slapen. Dichter bij huis, in Tarifa in Spanje, vindt je ook 6 eivormige accommodaties. Waar het gebruik van mobieltjes en laptops, voor volledige rust, niet is toegestaan. Voor degenen die hunkeren naar wat meer kou en avontuur, staan er ook nog vijf paaseieren in Groenland, aan de rand van de stad Ilulissat. De eieren zijn modern uitgerust en afgestemd op het koude klimaat met elektrisch verwarmde voorzieningen. Voor ieder wat wils dus!

Warehouse Weekender

warehouse-weekender
Dit weekend wordt de loods van Amsterdam Roest omgetoverd tot één grote markt vol meubels, kunst, vintage & sieraden. Bereid je voor op kunst van jonge artiesten, meubels, lente-outfits en vers bier van jonge brouwers. De entree is gratis.

Pasen

pasen
Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen, maar het paasweekend is ook de perfecte gelegenheid om eens bij te kletsen met familie en vrienden. Je hoeft niet per se eieren te zoeken, maar ga langs bij je ouders, organiseer een grote brunch of maak een mooie wandeling. Zorg dat je écht vrij bent en geniet even van de rust en van elkaar. Dan kun je na pasen weer met nieuwe energie aan de slag!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)