amsterdam Reistips Weekendtips

Weekendtips week 17 (12-13-14) en week 18 (19-20-21) mei 2023

Buenas dias vanuit wervelend CDMX – Mexico City. De eerste week in deze interessante stad zit erop. Kort samengevat bestond deze uit werk, werk, werk en sightseeing. Ik verblijf in de kosmopolitische en groene wijk Roma Norte, met op elke hoek een knappe koffiebar of grensverleggend restaurant. De CDMX hotspots lijst is dus in progress en ik kan je vertellen, dat wordt er weer één om je vingers bij af te likken. Tegelijkertijd blijft Sabine op avontuur gaan in Amsterdam, (en waar al niet meer) zodat jij weet waar je moet zijn de komende weekenden.

The Make pop-up weekends

Tijd voor een aanvulling op je investment pieces. The Make, is een Nederlands slow fashion modeatelier dat bijzondere, draagbare maar bovenal tijdloze, ontwerpen maakt in haar in-house atelier. De makers beschikken over 30 jaar ervaring en bewerkstelligen met het opgedane vakmanschap dat elk stuk met oog voor detail gemaakt wordt. Er wordt niet gedaan aan korting, seizoen collecties en onmogelijk deadlines; een gezonde en duurzame visie in de veeleisende modewereld. Elk stuk is vervaardigd met hoogwaardige stoffen en in kleine oplages. De komende twee weekenden vindt je jouw, nieuwe favoriete stukken in de pop-up stores in Rotterdam en Amsterdam.

Wanneer: Rotterdam 11, 12 en 13 mei van 10 – 17 uur en Amsterdam 16 en 17 mei van 10 – 18 uur

Waar: Rotterdam, Batersloot 48A en Amsterdam, Gustav Mahlerplein 1B

L’Mariage – wijn proeven in stijl

Wanneer: zaterdag 13 mei 2023 – 16.00 uur

Waar: Prinsengracht 437, Amsterdam

ENSŌ x Crisp Sheets pop-up

Het beddengoed van Crisp Sheets bevalt ons zeer goed, zoals we al eens eerder vermeldde. Voor een nieuw, innovatief upcycle project sloeg het merk de handen ineen met ENSO Vintage. Deze onlangs geopende prachtwinkel huisvest een gecureerde collectie vintage parels en ook haar eigen ge-upcycelde collecties. Samen creëerden de twee merken een capsule collectie van het restmateriaal dat ontstaat bij het vervaardigen van het beddengoed van Crisp. De collectie bestaat uit twee luxe beddengoed sets en twee comfortabele zomersets (matching shirts en shorts), beide verkrijgbaar in diep koffiebruin, subtiel roze en een frisse crème toon. Aanstaande vrijdag wordt deze vooruitstrevende collectie gelanceerd tijdens het ENSO x Crisp Sheets pop-up store weekend aan de Elandsgracht.

Waar: Elandsgracht 12, Amsterdam

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 van 11 – 18 uur

PR:OUD

Vier het oud worden en het oud zijn, is de boodschap van de intrigerende expositie PR:OUD die deze maand te vinden is in het altijd mooie Hotel Arena. In de Westerse cultuur bestaan er toch veelal negatieve stereotype van ouderen. Initiatiefneemster Micaela Bartels en fotografe Sevilay Maria van Dorst belichten juist de kracht, schoonheid en wijsheid die huist in de oudere mens. Je verlaat de expositie met een vol hart en zin in de (verre) toekomst.

Waar: Hotel Arena, ’s-Gravesandestraat 55, Amsterdam

Wanneer: Wanneer je maar wilt, tot en met 5 juni

Japanse Duizendknoop

Mediamatic viert het bestaan van de Japanse duizendknoop met een speciaal festival. Say what? De duizendknoop is een snelgroeiende Europese plant die bekend staat om zijn opdringerigheid. Verschillende kunstenaars laten ons zien hoe we in harmonie kunnen samenleven met de omstreden plant en ook welke bijzondere, positieve eigenschappen deze heeft. Zo laten bijvoorbeeld fotograaf Kristof Vranken en grafisch ontwerpen Niek Kosten in hun expositie ‘Not In My Backyard’ creatieve strategieën zien, hoe te reageren op invasieve soorten en hoe we ons kunnen verbinden met onze natuurlijke habitat. Japans kunstenaar Yoshinari Nishiki deelt hoe de speciale energiedrank EROI te bottelen van de wortels en het Aromalab van Mediamatic ontwikkelde een collectie geuren die gebaseerd is op de verschillende manieren van het uitroeien dan de plant.

Waar: Mediamatic, Dijkspark 6, 1019BS Amsterdam

Wanneer: van dinsdag tot zondag van 12 – 21 uur (De collectie geuren is tot 19 mei te beruiken)

Ken Sushi

Zin in een speciale avond met top notch sushi? Dan reserveer je bij Ken Sushi. Ken is van origine Thais, maar volgde een jarenlange training om uiteindelijk een master in het sushi-vak te worden. In zijn intieme restaurant, waar plek is voor enkel een handjevol gasten, eet je volgens de Japanse Omakase traditie. Die zoveel betekent als; ‘ik laat het aan jou over’, waardoor je het vertrouwen in de handen van Ken legt. Je schuift aan, aan de keukenbar waardoor elke handeling van zijn vaardige handen te volgen zijn. Ken zorgt ervoor dat zowel de rijst als de vis op de perfecte temperatuur wordt bereid en geserveerd, zodat elke nigiri een ongelofelijke smaaksensatie is. Twintig stuks, elk even bijzonder, waarna je kunt kiezen voor een zilveren of gouden upgrade tot 25 stuks. Een buitengewone ervaring en extra speciaal als je met een grotere groep reserveert en daardoor het restaurant voor jezelf hebt.

Waar: Geldersekade 19, Amsterdam

Wanneer: woensdag tot en met zondag van 17 – 00 uur

Rotonde Rotterdam

Bekroond door de Bib Gourmand, valt restaurant Rotonde in het rijtje, exquise grensverleggers. Daar waar de meeste restaurants steeds duurzame keuzes maken, gaat Rotonde nog een stap verder. Er worden vraagtekens bij de grote vragen des voedsel gezet en het gepassioneerde team deelt haar eerlijke bevindingen met liefde in verhalen, recepten en aan tafel. Dat resulteert in een innoverend menu waarin de lokale seizoensproducten in de meest pure vorm bereid worden. Verwacht avontuurlijke combinaties en natuurwijnen met een verhaal. Plak zeker ook een nacht Rotterdam aan je bezoek, bijvoorbeeld bij Boutique hotel Supernova.

Waar: Goudsesingel 230, Rotterdam

Wanneer: van dinsdag tot en met zaterdag van 16 tot laat

Weekendtrip inspo – Formentera

Wil je de stad even helemaal achter je laten? Dan vind je in de dichte dennenbossen van Migjorn, Formentera het idylische Casbah Formentera Hotel & Restaurant. Met haar frisse kalkwitte muren, afstekend tegen de wuivende bomen en met het strand op loopafstand, is dit een heerlijke plek om op te laden of remote te werken. Je ervaart het eilandleven ten volle wanneer je in het Casbah verblijft. Bereid je voor op een weekend gevuld met de rijke Mediterraanse keuken, lange wandelingen in het bos of langs de zee en het geluid van tsjirpende krekels.

Waar: Playa de Migjorn, 07871 Formentera

Reserveringen: hier

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail deze dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers