Weekendtips

Weekendtips week 19: 12, 13 en 14 mei

weekendtips

Weekendtips die, ondanks dat het weer dit weekend niet het meest lenteachtige weer is, toch de lente naar je toe brengen.

Openingsborrel Strandzuid

♬ Summer, summer, summertime, time to sit back and unwind ♬

Ok, ik geef toe, het weer werkt niet heel erg mee, maar dat mag de pret niet drukken. Als we met z’n allen doen alsof het lente is voelt het vast ook zo. Toch? Op vrijdag 12 mei kunnen we in ieder geval een poging wagen op het totaal vernieuwde Strandzuid. Afgelopen najaar is afscheid genomen van de houten paviljoens en is er gestart met de bouw van een permanent complex. Het resultaat is een stukje buitenland in eigen stad; voor vakantie hoef je Amsterdam niet meer uit. Eat. Beach. Sleep. Repeat.

Hoewel Strandzuid een immense transformatie heeft ondergaan, blijft het recept van de borrels onveranderd: geen poespas, lekker borrelen. Je speelt er beer pong, tafelvoetbal en pingpong tot je vrienden er allemaal vanaf liggen. Op het vernieuwde terrein zijn er meerdere foodcourts, waar je heerlijk kunt eten. Prima after work spot! Daarom is er vrijdagavond dé openingsborrel om dit alles te aanschouwen en te vieren. Regen of geen regen.

Let op: na 21:00 uur geen bootverkeer meer mogelijk van en naar Strandzuid. Je boot laten overnachten is geen enkel probleem.

Waar?: Strand Zuid, Achter de RAI Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 12 mei, vanaf 18.00 uur

BierOost Festival 2017


Een bier festival, hoezee!
Na een hele fijne editie van BierOost vorig jaar, dit jaar uiteraard een nieuwe editie!
Zaterdag 13 mei zullen de Jaap Eden IJsbanen weer omgetoverd worden tot een heerlijk festival waar je in het gras kunt liggen (hallo weergoden, lezen jullie mee??) naar muziek kunt luisteren, lekker kunt eten, dansen, spelletjes spelen en dat alles in combinatie met heel veel lekkere biertjes. Dat is toch allemachtig prachtig?! De zomer begint mooi dit jaar.

Wat kun je verwachten?

✔ BIER! Zowel nationaal als internationaal
✔ Heerlijk eten
✔ Diverse bands & DJ’s
✔ Echt glaswerk, niet heen onbelangrijk
✔ Jopen Silent Disco Kerk
✔ Beerpong (Met Two Chefs Brewing bier!)
✔ BrewDog Games: Feed the Dog | Knock ‘em Dead | Jeu de Fetch
✔ Coffee August – Epic Espresso Party: Bingo, Karaoke, Radio Road Show en meer gekkigheden van de rariteitenkabinet!

Dit alles met een enorme line-up van bierbrouwers, dé ingrediënten voor een fantastisch bierfest!

Waar?: Jaap Edenbaan, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 13 mei van 13:00 – 23:00 uur

Jazz Sunday bij 5&33


Een perfecte zondag, ik refereer er vaker aan. Zo een dag die bestaat uit laat lunchen en ergens op een fijne plek na borrelen, het liefst met goede muziek. Bij 5&33 hebben ze vast het zelfde gedacht, want vanaf deze zondag organiseren zij Jazz Sunday Sessions.

Sunday Jazz Sessions zijn curated door Maarten Hogenhuis (www.maartenhogenhuis.com), een jong, Nederlands jazz talent die in 2012 nog de prijs voor beste solist in de Nederlandse jazz won.
In 2013 won hij zelfs de “the Keep an Eye International Jazz Award” met zijn Maarten Hogenhuis Trio (Beste Solist and Beste Band). Elke twee weken zal Maarten de beste lokale en internationale artiesten uit de jazz scene uitnodigen voor een jam sessie in het hotel.

Deze zondag zullen de volgende muziekanten de aftrap verzorgen:

Maarten Hogenhuis / Sax
Thomas Pol / bass
Joan Casares / drums

Waar?: 5&33, Martelaarsgracht 5, AMsterdam
Wanneer?: Zondag 14 mei vanaf 17.00 uur

Vivent Les Vins Libres


Maar liefst 25 wijnmakers bij elkaar, dat is het Vivent Les Vins Libres wijn festival aankomende zondag in Amsterdam. Veel proeven, maar ook praten met de meesters.
De proeverij is tussen 11.00 en 18.00 uur en de entree kost slechts €8,- inclusief een glas wijn.

Waar?: Hotel de Goudfazant, Ambeeldstraat 10, Amsterdam
Wanneer?: zondag 14 mei tussen 11.00 en 18.00 uur

Red Light Radio x Oedipus Special

After all those years we finally have slipmats! For sale at RLR AMS SHOP from May 5th. Support your local radio station!

A post shared by Red Light Radio (@redlightradio) on


Ok, je moet er even de stadsgrenzen voor oversteken, maar dan heb je wel een heus strandfeestje! Oedipus (je weet wel, van de fijne biertjes) en Red Light Radio hebben de handen ineen geslagen voor een feest deze zondag. Naast DJ’s ook bierproeverijen. Let op, er zijn voor de tastings maar beperkte plaatsten dus wees op tijd!

De line up:
Sassy J
Telephones
Bossoyo
Dazion (live)

Restaurant Foodstock is verantwoordelijk voor al het eten, wat ook geen straf is. Voetjes in het zand, bier in de hand en dansen maar!

Waar?: Woodstock, Bloemendaal
Wanneer?: zondag 14 mei vanaf 16.00 uur

Sabine de Witte