Weekendtips

Weekendtips week 19

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Terpetijn


Dit weekend is het eerste weekend van Terpetijn! Na een aantal weken verbouwen is het nu eindelijk zover: ze gaan beginnen. Deze vrijdag gaat de bar om 17:00 open voor streetfood, een drankje en DJs TomDamienLo. Het belooft een super leuk weekend te worden, met dj’s, toffe gasten en heerlijke eten en drinken, dus hop vooral even langs als je in de buurt bent.

Vondeldisco


Heerlijk, wakker worden met een straal zonneschijn op je hoofd. Nu de lente eindelijk begint heb je geen wekker meer nodig. Logisch dus, dat het daar onder de dekens een beetje begint te kriebelen. Eindelijk weer een feestje overdag waarvoor je je bed wel uit wilt komen. De enige echte Vondel Disco ontwaakt namelijk weer in haar volle glorie! Proef de lente op het fijnste zonterras en dans deze zaterdag de zomer tegemoet.

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Moederdag

moederdag
Deze zondag is het weer moederdag. En hoewel ik eigenlijk vind dat je je moeder juist op de alledaagse doordeweekse momenten in het zonnetje moet zetten, door bijvoorbeeld af en toe spontaan te bellen of een ander klein lief gebaar, is het toch fijn om haar op moederdag even extra te verwennen. Koop een mooie bos bloemen, kook een lekker diner voor haar of neem haar mee naar één van Amsterdam’s nieuwe hotspots (zoals PRESSROOM, Glouglou of Salmuera!).

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte