amsterdam Travel Weekendtips

Weekendtips week 19 (26,27,28 mei) en week 20 (2, 3,4 juni) 2023

Ik ben weer terug op CDMX´se bodem, voor mijn laatste dagen in deze wervelende hoofdstad. Deze week stond in het teken van het plannen van de laatste weken van mijn trip, en hoe deze beter af te sluiten dan met enkele van de mooiste stranden van het land? Al plannend trof mij echter gisteravond de schrik van elke reiziger in Mexico; het heeft met streetfood te maken, en je kunt je er vast een voorstelling van maken, #travelrealities. Vandaar een kortere, desalniettemin boordevolle weekendtips guide. Vamos!

Parijse woonkamertaferelen

Hourra! Longtime favorite Longchamp is terug van weggeweest en opende onlangs de deuren van haar nieuwe hub aan de P.C. Tijd om dit weekend even binnen te lopen dus, want waar je ook binnenstapt in de wereld bij Longchamp, het voelt altijd alsof je thuis komt bij een stijlvolle, Parijse vriend. Ontdek de pracht en praal aan tassen en accessoires in de zitkamer en bibliotheek van het pand en vlij ook zeker even neer op de zachte Pierre Paulin sofa.

Wanneer: maandag van 12 – 18 uur, dinsdag tot en moet zaterdag van 10 – 18 uur en zondag van 12 – 17 uur

Waar: Pieter Cornelisz Hooftstraat 69, Amsterdam

Circulair mode festival

Zin in een nieuw, sustainable pekske? De eerste duurzame winkelketen ter wereld, TOMO, een frisse wind in het duurzame retail landschap, biedt de oplossing. Met een collectie bestaande uit stukken van meer dan 100 missie-gedreven (inter)nationale merken, is er altijd een kittige match te vinden. Dit weekend staan ze met een grote stand op het Westfield Good Festival. Hét duurzame retail festival van Nederland. Spijker jezelf bij over hoe een stijlvaste garderobe te creëren, neem deel aan een van de vele workshops en talks van experts uit verschillende vakgebieden en selecteer guilt-free enkele stukken voor je zomergarderobe.

Wanneer: 18 – 29 mei, maandag van 11 – 20 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 10 – 20 uur en zondag van 12 – 18 uur

Waar: De TOMO store vind je aan de Kamperfoelie 9 en het Westfield Good Festival in het WESTFIELD MALL aan de Heuvelweg 1, beide in Leidschendam.

PS. Zeer binnenkort bestel je, je favoriete TOMO-items ook online.

Positaanse sferen aan de Muidergracht

In voor Zuid-Italiaanse sferen? Blijf dan vooral in Amsterdam dit weekend. Op de pittoreske Lovely Lane Boutique boot hult het merk, in samenwerking met Palais, jou én je interieur in de bontgekleurde, luxe stoffen die we van ze gewend zijn. Wij worden al helemaal wild, denkend aan het updaten van onze balkonsferen met de luxueuze Palais kussens. Wil jij de eerste zijn die haar of zijn slag slaat? Schrijf je dan in voor de Palais nieuwsbrief, om een uurtje eerder deze bijzondere collecties te kunnen bewonderen.

Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 mei van 11 – 16 uur

Waar: Lovely Lane Boutique Boat, Plantage Muidergracht 202, Amsterdam

Natuurwijnen aan het IJ

Vooral op zaterdag lijkt de zon zich van haar beste kant te gaan laten zien. Een perfecte dag dus om je ijzeren paard op te tuigen en naar Noord te cruisen voor de vierde editie van natuurwijnfestival VI.NO.SO. Hotel de Goudfazant en bioscoop én petite restaurant FC Hyena vormen het decor. Met de mooiste wijnen van ruim 60 wijnboeren uit heel Europa gaat dat zeker een gezellige middag worden. Wordt het te dol? Dan stil je, je honger met de heerlijke, uit de houtoven bereide lekkernijen. Tickets voor de zondag bestel je hier en voor de maandag daar.

Wanneer: Zondag 28 van 12 – 17 uur en maandag 29 mei van 11 – 17 uur

Waar: Hotel de Goudfazant, Aambeeldstraat 30, Amsterdam

Dineren aan de landingsbaan

Creatief concept De Maaltuin is een reizend restaurant dat neerstrijkt op verschillende, verrassende locaties in het land. Deze zomer wordt Vliegbasis Soesterberg aangedaan. Geniet van hoogstaande culinaire gerechten in de sfeervolle hangar en ontdek het ruige terrein dat voor kort niet open was voor het grote publiek. Check ook zeker de website van De Maaltuin om te zien op welke andere bijzondere plekken jij kunt dineren dit jaar. De bijzondere events zijn namelijk vaak al snel uitverkocht.

Wanneer: van 1 juni tot 9 juli, je checkt de beschikbare data hier

Waar: Sterrenbergweg 52, Soesterberg

Zeven continenten avontuur

Flaneer je dit weekend in het Londense? Dan is de BBC Earth Experience een must. Met nooit eerder vertoonde beelden van BCC’s Seven Worlds en One Planet die geprojecteerd worden op gigantische schermen, ervaar je de zeven continenten op een manier die onbeschrijfelijk is. Natuurlijk ontbreekt icoon David Attenborough niet, zijn markante stem begeleid je door de regenwouden van Zuid-Amerika, de uitgestrekte vlaktes Afrika en de met pinguïns bezaaide kust van Antarctica. Do we need to say more?

Wanneer: tot 31 juli 2023 van maandag tot donderdag van 10 – 19 uur, op vrijdag van 9 – 20 uur, zaterdag van 9 – 21 uur en op zondagen van 9 – 19 uur

Waar: BBC Earth Experience, The Daikin Centre, Earl’s Court, London

Zuid-Afrika meets Fulham

Ardmore is een exquise, Zuid-Afrikaans interieur merk dat je meeneemt op een safari voor de ziel. In 2018 ontdekte Sabine tijdens haar reis naar Johannesburg het merk, en al snel prijkten de rijke prints op elk apparaat en muur mogelijk. Ze staat vooral bekend om de rijkversierde, grote vazen waarbij wilde dieren de hoofdrol spelen. Van 23 tot 27 mei bewonder je de collectie bestaande uit keramiek, zijden shawls, rijkversierd tafellinnen en unieke sieraden in Londen tijdens de Ardmore Palm Parade Exhibition.

Wanneer: Van 23 – 27 mei van 10 – 19 uur

Waar: The Patrick Mavros store, 104-106 Fulham Road, Londen

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail deze dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers