Weekendtips

Weekendtips week 19

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Food Film Festival

food-film-festival
Het Food Film Festival is een driedaags festival waar je je volledig kunt onderdompelen in de wereld van eten. Je kunt er dit weekend kijken naar de beste foodfilms, luisteren naar shows, meedoen met het grote debat, leren van meesters in de keuken tijdens de workshops en eten in het restaurant van een sterrenchef! Niet alleen besteden ze aandacht aan de culinaire kant van eten, ook ons voedselsysteem wordt kritisch onder de loep genomen. Lekker én interessant dus!

Closer


Dit weekend kun je nog een bezoek brengen aan ‘Closer‘, een rauwe voorstelling over broze illusies en bittere waarheden. In het stuk treffen vier verloren zielen elkaar in een metropool: een ex-stripper, een bange schrijver, een kunstfotograaf en een recht-voor-zijn-raap dermatoloog. Je begrijpt dat deze combinatie zorgt voor een bijzondere voorstelling. En met dit voorspelde regenachtige weer is deze voorstelling extra de moeite waard!

IJhallen

ijhallen
Dit weekend is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Amsterdam Poëzie Festival

amsterdam-poezie-festival
Wat is poëzie? Een gedicht, een zin, de kleur van het licht, een scheur in het asfalt, een onverwacht beeld in de straat: poëzie is overal. Poëzie is dat wat verrassing en verwondering brengt en ze komt in vele gedaanten. Dat is het uitgangspunt van het Amsterdam Poëziefestival. Dit hele weekend hebben ze een druk programma voor je opgesteld, dus leg je afstandsbediening weg en duik in de boeken!

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Sabine de Witte