Travel Weekendtips

Weekendtips week 2 – 13, 14 en 15 januari

weekendtips pride

Old Russian NY, Schuim

Lunchtime. #heerlijk #echteenaanrader #geweldigedag

A post shared by Nicole Rijnders (@fitbyniek) on

Toch nog geen genoeg van Oud en Nieuw? Geen nood, het Russische nieuw jaar wordt deze zaterdag uitgebreid gevierd
Wat kan je verwachten?

– Shotje vodka met degelijke zakuski (ogureč i krasnaya ikra)
– DJ Bloody Lekker
– DJ DiskoMachina
– DJ Goldfinger
– Speciaal optreden DJ Nympha
– New-Year magic show van de oogverblindende Mercedes Khani.
– Best costume contest en bijbehorende awards.

Entree is 12,-. Cash only aan de deur.

Waar?: Schuim, Spuistraat 189, Amsterdam
Wanner?: vrijdag 13 januari vanaf 22.00 uur

Circus treurdier, NPO 3

Mochten de doomsday weersvoorspellingen kloppen en je lekker gewoon op de bank wil hangen is er een nieuwe serie die absoluut de moeite waard is. Namelijk, TreurTeevee.
TreurTeeVee is de donker komische televisieserie van Circus Treurdier waarin decor, animatie en muziek op inventieve wijze samenkomen. TreurTeeVee was voor het eerst te zien op vpro.nl waar in 2014 twee pilots zijn gelanceerd die met behulp van crowdfunding zijn gefinancierd. Een van de pilots werd daarna de grote winnaar van de 3LAB tv-week en werd in de pers geroemd om zijn originaliteit en eigenheid. Het afgelopen jaar is er gewerkt aan een volwaardige vierdelige serie die de VPRO vanaf vrijdag 13 januari 2017 uitzendt op NPO 3.

TreurTeeVee maakt in een compleet vormgegeven wereld op absurdistische wijze kritisch drama. Vier hoofdpersonen worstelen met zichzelf en de maatschappij:

Zo is daar de Yolanda (Ellen Parren), de kettingrokende psychotherapeute die haar eigen leven maar niet op de rit krijgt en opmerkelijke adviezen geeft. En Koenijn (Thomas Spijkerman), een zingende filosoof in konijnenpak. Soms een manische dictator, dan weer een spiritueel leider. Als eigentijdse Messias probeert hij ons te inspireren. Verder zien we Uusbief (Peter van Rooijen), de burgerlijkste man van de stad. Hij wordt gestalkt door zijn perverse fantasieën en is altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plek. En tot slot Frederik Kaak (Jan-Paul Buijs), de ijdele televisiepresentator, die in zijn honger naar roem met veel flair over lijken gaat.
Met gastrollen van o.a. Maarten Heijmans, Anniek Pfeiffer, Aus Greidanus en Vincent van der Valk.
Regie: Joost van Hezik.

Heerlijk voor een vrijdagavond dus.

The Loft

The Loft is een jaloersmakend Amsterdams appartement waar een combinatie van design, kunst en vakmanschap samenkomen in een interieur. Alles, maar dan ook alles wat er in the Loft staat is te koop; van de kopjes en kandelaars tot de vloerkleden en meubels. Ik persoonlijk neem het liefst alles in een keer mee. Mocht je alleen trek hebben in een kop koffie, dat kan ook.

Ook fijn voor wat inspiratie is de instagram van the Loft.

Waar?:
Vijzelstraat 77-III, Amsterdam
Wanneer?:Vanaf zaterdag 14 januari t/m zondag 22 januari.
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 18.00 uur
Zondag: 12.00 – 18.00 uur

Hotelnacht

Al meerdere malen genoemd, maar opdat we niet vergeten; de Hotelnacht in Amsterdam. Dit weekend staat heel de stad volledig in het teken van de hotelwereld. Naast logeren in eigen stad in de mooiste en meest bijzondere hotels zijn er ook diverse evenementen op veel verschillende locatie. Bijvoorbeeld de grootste grote mensen ballenbak in het Art’otel of het eindfeest Roomservice in Hotel Arena.

Voor alle locaties en de overige informatie, check de website van de Hotelnacht.

Vondelparkloop “Light the night”

'Light The night' Wat is dit? Meer hierover op onze website? www.vondelparkloop.nl Link ook in bio

A post shared by Calvin Hoogland (@vondelparkloop) on

Nog steeds midden in de goede voornemens? Buiten het feit dat ik je een held(in) vindt is er ook nog eens een goed alternatief voor de zaterdagavondfeestjes. Namelijk de Vondelparkloop Light in the Night,

Op zaterdagavond is er de bijzondere avondeditie ‘Vondelparkloop – Light the Night’. Deze run is een gezellige 10 kilometerwedstrijd die start om 19.00 uur. Elk jaar hebben nog meer en nog mooiere lichteffecten het parcours een afwisselende en bijzondere sfeer gegeven. De opzwepende muziek onderweg zorgt dat je die laatste kilometers ook vol houdt.

Waar?: Vondelpark, Amsterdam
Wanneer?: Zaterdagavond 14 januari vanaf 19.00 uur

Aberdeen Calling! Porter’s Gin and Alex Lawrence Guest Shift

Altijd goed nieuws, een nieuw Gin label dat voet op Nederlandse bodem zet! Porter’s Gin is hier! En om dit gedenkwaardige moment te vieren zal mede-oprichter en barman van de Londonse bar Swift, Alex Lawrence, over komen om alles over ‘zijn’ gin te vertellen en heerlijke cocktails te shaken bij Tales & Spirits in Amsterdam.

Porter’s gin, gemaakt door een trio uit Aberdeen, Schotland, is een mix van oud en nieuw door gebruik te maken van moderne “koude” of “vacuüm” destillatie en traditionele koperen pot distillatie. Klinkt ingewikkeld en dat is het misschien ook wel een beetje, maar het komt er op neer dat het lekker is. Zo lekker zelfs dat Porter’s al een gouden medaille heeft gewonnen op IWSC 2016 in hun eerste jaar van productie!

Proeven dus!

Waar?: Tales & Spirits, Lijnbaanssteeg 5-7,Amsterdam
Wanneer?: Zondag 15 januari van 19.00 – 23.00 uur

Sabine de Witte