Weekendtips

Weekendtips week 2: 12, 13 & 14 januari

weekendtips hotelnacht

De tijd waar we iedere maandag weer naartoe leven is aangebroken, het is weekend! En geen rustige want er is een he-le-boel te doen hotelnacht, hotelnacht, hotelnacht. Oké, het is donker buiten en koud natuurlijk maar hop, kom van de bank af en trek je vriend, vriendin, date, buur of wie jouw leven dan ook maar gezelliger maakt, mee de stad in opzoek naar vertier. Tijdens Hotelnacht bijvoorbeeld. I’ll help you, met onderstaande tips:

Ja, Hotelnacht!

weekendtips-hotelnacht

Dit weekend is het moment daar, tijd voor een op staycation! Tijdens Hotelnacht openen Amsterdamse hotels hun deuren voor de lokalen onder ons. Naast het feit dat je nu eens lux bij de buren kan overnachten worden er allerlei feestjes georganiseerd. Tips van mij op zaterdag: Tess Posthumus & The Tailors, A Lavish Party @ Pulizer en natuurlijk Suitelife @ Andaz – grote kans dat je yours truly daar tegen het lijf loopt want van deze party, in de mooiste suite van Andaz, is Sabine jouw ambassadrice. Oh en laten we zondag niet vergeten om weer bij te komen… Begin waar je geëindigd bent: Yoga Nidra (slaapyoga!) @ Andaz en dan door naar Snert @ Freddy’s. Plezier!

Waar? Door heel Amsterdam
Wanneer? 13 & 14 januari, check het programma voor de deelnemende hotels en wat daar zoal te doen is.

Bonustip: diner zaterdag in Pressroom, het restaurant van INK Hotel Amsterdam, lekker!

Een no-table-diner bij ‘212′

weekendtips-212

Bij het nieuwe no-table-restaurant 212 zit je letterlijk in de keuken van voormalig twee-sterrenchef Richard van Oostenbrugge en zijn compagnon Thomas Groot. De regeltjes worden van het bord gegooit want bij dit concept ontdoet het duo zich van alle onnodige etiquette die je bij de meeste high-end restaurants nogal eens de kriebels kunnen geven. Dus geen moeilijk witgedekte tafeltjes en vingerwijzende maîtres. Wat is dat het allerleukste? Je zoekt samen met de sommelier (een vrouwelijke) zelf de wijn uit, afgestemd op jouw smaak en emotie. Het (5 tot 8-gangen) menu staat gewoon online, mocht je alvast willen watertanden…

Waar? Amstel 212, Amsterdam
Wanneer? 212 is net geopend, reserveer via de website.

Theatershow KAAP FURIE bij Bellevue (onder lunchtijd)

bellevue-weekendtips

Bij een van de oudste theaters van Amsterdam, Bellevue, weten ze wel hoe je lekker jong blijft! Ze organiseren onder andere het Bellevue Lunchtheater. Om verwarring te voorkomen: het is niet een voorstelling met een lunch, maar tijdens lunchtijd. Dit biedt dus de mogelijk dus om een prefab quinoa-salade te verorberen onder een voorstelling. Bijvoorbeeld onder de voorstelling van KAAP FURIE – iets met #treintjeskapenkusjesvragen! Meer zeg ik niet want… gaat dat zien!

Waar? Leidsekade 90, Amsterdam
Wanneer? Dagelijks van 12:30 tot 13:45 uur – KAAP FURIE t/m 3 februari. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Met gouden pen in de agenda (nog niet geopend, wel getest!)

The Beef Steak Club

weekendtips-club-beefsteak-the
Van origine is een
steakhouse alleen voor mannen want vlees, veel vlees! Maar bij het nog te openen The Beef Steak Club zijn vrouwen ook meer dan welkom! Sustainable, seasonal (vlees)gerechten in combinatie met geweldige wijnen en cocktails, heerlijk! Vandaar alvast deze tip. Ook achter dit concept zit top horecabaas Sergej Fokke (van Door74) en het cocktailmenu is samengesteld door, niet de minste, Andrew Nicholls. Reserveer de hele maand februari alvast voor een avond op de Goudsbloemstraat 207-211.

Waar? Op de hoek van de Lijnbaansgracht en de Goudsbloemstraat
Wanneer?
Ergens in februari maar wanneer precies is, ook voor ons, nog een verrassing!

Happy weekend!