Travel

Weekendtips week 2: La la la la lockdown

wine-big-dodzy

2021 is echt grandioos begonnen, vinden jullie ook niet? Lockdown lekker met 3 weekjes verlengd, dreiging van een avondklokkie. Het is om gek van te worden. Maar, dat doen we niet. We gaan gewoon door en zoeken naar manieren om het leven leuk te maken. Zoals lekker thuis restaurantje spelen (tot in den treure, maar toch gaat het niet vervelen), een goed boek lezen en af en toe trakteren we onszelf op een nachtje buiten de deur. Je zou bijna vergeten dat je in lockdown zit. Klinkt als muziek in de oren? Lees snel verder hoe jij je kan vermaken dit weekend!

Licht in de duisternis

Het wordt nog steeds akelig vroeg donker, maar gelukkig is er licht in de duisternis. Bij het Stenen Hoofd op de zuidelijke IJ-oevers, vlakbij Westerdokseiland, om precies te zijn. Daar is namelijk het kunstwerk Astrostands 108 van Maik ter Veer te bewonderen. Het bestaat uit acht metalen staanders en neemt je mee langs de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem, de zon en de maan, de vier elementen, planten en seizoenen. Tot eind januari helemaal gratisj te bewonderen.

Maritiem logeren

Nog héél even wachten, maar dan opent Le Marin Hotels maar liefst twee deuren in stadsdeel Delftshaven in Rotterdam: het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin. Bij de een is de sfeer net wat meer laidback dan bij de ander, maar beide zijn plekken waar elegantie en het rauwe van de stad elkaar ontmoeten in een nautisch jasje. Het interieur is samengesteld door interieurontwerpster Claire Ansems, die zich liet inspireren door tatoeagelijnen (iets met stoere zeemannen en rauw Rotterdam). Ze werkte vooral met veel tegenstellingen, van woest tot elegant, met hier en daar een subtiele verwijzing naar het maritieme karakter van de havenstad. Schip ahoy!

rotterdam-hotel-nieuw-le-marin

Deze is voor de boekenwurmen

Eentje voor op de iets meer lange termijn agenda en misschien niet per se een weekendtip, maar toch willen we deze je niet onthouden: de 6-delige online boekenclub Klassiekers lezen met schrijvers van The School Of Life. Vanaf 23 maart duik je zes maanden lang met zes bekende schrijvers (zoals Kader Abdolah, Connie Palmen en Arthur Japin, om er maar eens een paar te noemen) zes meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis in. Elke schrijver heeft één romen uit de wereldliteratuur gekozen waarvan hij/zij vindt dat je deze gelezen moet hebben. Van 1001 nacht tot De dood van Ivan Iljitsj van Tolstoj en Mevrouw Dalloway van Virginia Woolf. Je hebt steeds een maand om het boek te lezen om het vervolgens te bespreken met de boekenclub via Zoom. Een must voor elke boekenwurm!

0.0 wijn

Eerder tipte ik al alcoholvrije cocktails om je Dry January dry door te komen, maar what to do als je zin hebt in wijn? Nou, de alcoholvrije wijnbox van Vinobox bestellen. Hierin zitten drie flessen waar jij de avond ongeschonden mee doorkomt. Proost!

Restaurantje spelen

Nu de lockdown verlengt is en er een avondklok boven ons hoofd hangt, is het belangrijker dan ooit om lokale horecaondernemers te steunen. Dus trakteer jezelf op een restaurantwaardige avond bij je thuis met de menu’s van een van de volgende restaurants:
– In de categorie ‘eat plants, not friends’, alle vegans opgelet! (Of mensen die af en toe vegan zijn, die mogen ook luisteren. Eigenlijk mag iedereen luisteren. Iedereen die graag eet opgelet!). NENI komt met een nieuwe toevoeging aan hun toch al te overheerlijke menu: de volledig vegan Balagan box. Deze box bestaat onder andere uit hummus, babaganoush, avocado green beans, falafel, gekarameliseerde aubergine, mejadra, malabi en brood (maar pin me er niet op vast, want de exacte inhoud kan er elke dag nét wat anders uitzien). Waarom ben je dit nog aan het lezen? Ren naar NENI!
– Genieten voor de hele familie kan met het afhaalmenu van Jansz, het restaurant in het Pulitzer Hotel. Jansz biedt ook een vegan optie én een kindermenu.
– Mediterraans genieten? Dan ben je bij RIVER in de Rivierenbuurt aan het juiste adres. En hier is het niet alleen take-away, maar ze bieden je zelfs de optie om bij jou thuis het diner te komen verzorgen (coronaproof uiteraard). Als dat geen genieten is.

Balagan-box-vegan-neni-amsterdam

Sabine Krouwels