Weekendtips

Weekendtips week 2

08/01/2015

Het is natuurlijk kerst en misschien wil je je krachten sparen voor Oud & Nieuw of ben je al een beetje feestdagen-moe. Gelukkig is er genoeg leuks te doen dit weekend dat niets te maken heeft met te hoge hakken, liters alcohol of kilo’s aan lekkernijen. Dus kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Thuyskamer expositie

sjan-weijers-expositie
Als illustratrice met een achtergrond in games, animatie en comic art creëert Sjan Weijers werelden waar je graag in wilt stappen en waarin je vollledig kunt wegdromen. Geïnspireerd door mid-century design en oude tekenfilms schildert ze graag landschappen en gestyleerde figuren. Van haar digitale kunst maakt zij op dit moment een verschuiving naar het fysieke vlak. De landschapjes en werelden die zij creëerde voor animaties en games, komen nu ook tot leven op hout, canvas en papier en dat kun je deze zondag bekijken bij Thuyskamer.

Pekmarkt

pekmarkt
We schreven natuurlijk al vaker over Pek markt, maar vergeet niet dat deze toffe markt ook in het nieuwe jaar ieder weekend gewoon plaatsvind! Super leuk voor duizend-en-één koopjes, bijzondere producten en verse boodschappen.

Essen

food-parade-sieraad
Na een aantal succesvolle winterse foodfestijnen van ‘Essen’ en zomeredities van ‘Het Hoofdgerecht’ wordt 2015 smakelijk ingeluid! Dit weekend worden Edel & Het Sieraad omgetoverd tot een ware Food Parade. Op vrijdag zit je aan lange tafels en eet je ambachtelijk bereide lekkernijen. Op het menu staan o.a. huisgemaakte worsten, biologische frietjes en warme wafels en uiteraard wordt je maal vergezelt met bingo, grote pullen bier of een pitcher cocktail! Op zaterdag kan je je laten verrassen door zoete tafelperformances van sing-songwriters, lachen bij balkonserenades van diverse dichters of kun je goed loskomen in de dans-in-de-keuken-tutorial. En op zondag is er een speciaal kinderprogramma. Let’s go!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte