Weekendtips

Weekendtips week 21

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Back to the Cosmos

back-to-the-cosmos
De kosmos is al eeuwen lang een inspiratiebron voor wetenschappers en kunstenaars. Ook fotografen richtten hun blik op de hemel. Felix Meritis was eind 18e eeuw Nederlands best uitgeruste observatorium. Op het dak van het pand bestudeerden wetenschappers toen de kosmos en dat is precies wat ze deze vrijdagavond weer gaan doen tijdens ‘Back to the Cosmos‘.

Gijs + Emmy

gijsemmy vroeger
De show van Gijs+Emmy is een overzicht van mode- en sieraadontwerpen van Gijs Bakker en Emmy van Leersum uit de periode 1967–1972. Een prachtige tentoonstelling die de moeite waard is om te bezoeken!

Pllek

pllek
Als het zo’n mooi weer blijft wil je dit weekend natuurlijk naar buiten. Een leuke hotspot om de hele dag zorgeloos te relaxen is Pllek op de NDSMwerf. PLLEK is een creatieve hang-out opgebouwd uit rauwe industriële materialen en met een fenomenaal uitzicht over het IJ. Ze hebben een groot terras, een klein strandje en grote zitzakken, dus dat wordt gegarandeerd een heerlijke dag.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte