Weekendtips

Weekendtips week 20

14/05/2015

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Kanen bij Ten Kate


In de afgelopen jaren is Kanen bij Ten Kate in de Ten Katestraat een begrip geworden onder Amsterdammers, trendspotters en food bloggers. ‘Kanen bij’ is een kleinschalig openluchtrestaurant, waar mensen midden in een wijk aan lange tafels samen kunnen eten. De gerechten worden bereid door lokale, ambachtelijk producerende koks en geserveerd vanuit foodtrucks. Dit weekend kun je weer ‘Kanen bij’ op diverse plekken in Amsterdam en Haarlem.

FOAM x Daily Paper


Foam Magazine presenteert samen met het Amsterdamse merk Daily Paper een collectie limited edition T-shirts, bedrukt met het werk van jonge talenten. Met deze samenwerking willen Foam en Daily Paper fotografie een podium bieden buiten de vier muren van musea en galeries. Drie fotografen uit Foam Magazine’s talenten issue van 2014 zijn geselecteerd om aan deze samenwerking bij te dragen: Otto Kaan, Daniel Everett en Christto & Andrew. Extra leuk: deze donderdagavond wordt de lancering gevierd met een feestje in de oude Citroën Garage op het Stationplein.

Rollende keukens


Yes, dit weekend is het weer tijd voor de Rollende Keukens! Op het Westergasterrein verenigen tientallen mobiele eetgelegenheden zich tot één groot openlucht restaurant. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen, de Rollende Keukens is ieder jaar opnieuw een bezoekje waard.

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte