Weekendtips

Weekendtips week 21: 26, 27 en 28 mei

weekendtips

Elke week schrijf ik de weekendtips en zo ongeveer elke week begin ik over het weer, sorry! Aan de andere kant, weer is wel mooi de bepalende factor voor wat en vooral waar ik zelf mijn weekenden vier. Dit weekend wordt vrij makkelijk met tropische (!!) temperaturen, maar mocht je toch nog wat verkoelende inspiratie zoeken, ik help je graag.

MingleMush

• Black Rose Garden • Our entry for #mybelsazar @belsazar_vermouth competion #minglemush

A post shared by 〰 M I N G L E M U S H 〰 (@minglemush) on


Den Haag is een nieuwe hotspot rijker, MingleMush. De plaats voor een lunch, borrel en diner. Een smeltkroes van concepten. Een mengelmoes. Een MingleMush dus. Deze nieuwe foodhal verenigt alle gezichten van hospitality in een open hal (van maar liefst 1.600 m2!) en op verschillende terrassen. Perfect om de schaduw óf juist de zon op te zoeken en een hele middag te proeven van al dat heerlijks. Denk bijvoorbeeld aan een poke bowl van ThePokeBar op pizza van het Pizzameisje of speciaal biertjes bij de speciaalbierbar. Ook fijn, drankjes worden gewoon aan je tafel geserveerd dus je hoeft niks.

Al dit moois ligt heel centraal direct naast het centraal station in Den Haag, makkelijker kan haast niet.

Waar?: MingleMush, Anna van Buerenplein 712, Den Haag
Wanneer? elke dag van 11.00 uur tot 21.00 uur

Sarah van Sonsbeeck in de Oude Kerk, Amsterdam

Photo Gert jan van Rooij

A post shared by Sarah van Sonsbeeck (@sarahvansonsbeeck) on


Toch allemaal te warm geworden? De Oude Kerk in Amsterdam biedt verkoelende uitkomst. In deze prachtige kerk is nog t/m 17 september de tentoonstelling “we may have all come on different ships, but we’re in the same boat now” van Sarah van Sonsbeeck te zien.

Wat verbindt de geschiedenis van de Oude Kerk in Amsterdam met het actuele vraagstuk van migratie? Deze vraag bracht Kunstenaar Sarah van Sonsbeeck op de verweving van de Oude Kerk met de zee.

In 2012 maakte Van Sonsbeeck haar Anti Drone Tent uit reddingsdekens, een materiaal gebruikt om het lichaam warmte houden en waaronder men onzichtbaar wordt voor drones. De actualiteit rondom vluchtelingen heeft de betekenis van de gouden Mylar deken echter beduidend veranderd. Regelmatig zie je op tv de beelden van vluchtelingen verpakt in gouden thermodekens voorbij komen. Dit materiaal staat nu centraal in deze indrukwekkende tentoonstelling en brengt ze een stuk geschiedenis van de Oude Kerk samen met de huidige migratie over zee in Europa.

Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard.

Waar?: Oude Kerk, Amsterdam
Wanneer?: nog t/m 17 september 2017. Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, m.u.v. zondag, dan van 13.00 tot 17.30 uur

ARTZUID 2017, Amsterdam


Kunst in de zon kan uiteraard ook gewoon. De vijfde editie alweer van de Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam, ARTZUID 2017, is vorige week officieel “geopend”. Geopend tussen haakjes, want deze kunst kun je gewoon vrij bezoeken, het staat immers in de openbare ruimte! Curator Rudi Fuchs presenteert 60 abstracte beelden van naoorlogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam Zuid.

Naast zelf rondlopen de kunst bekijken en ontdekken kun je ook diverse activiteiten rondom ARTZUID boeken. Denk bijvoorbeeld aan een beeldentour of een zelfs een heus art camp voor kinderen van 5 -12 jaar.

Waar? Diverse locaties in Amsterdam Zuid, (zie de website voor meer informatie)
Wanneer? Nog t/m 17 september 2017

De Rollende Keukens

We hangen. Colgamos. نعلقه. Wir hängen. Appendiamo. We ophingje. Nous accrochons. 我们挂. Vi hænger. We hang.

A post shared by Rollende Keukens (@rollendekeukens) on


Hoe ze het elke editie weer voor elkaar krijgen weet niemand, maar het lijkt alsof het elke keer weer groter wordt dan de vorige: de Rollende Keukens. Ook dit jaar weer in het Westerpark in Amsterdam met meer dan 130 (!!) food trucks is er altijd een truck te vinden met je lievelings gerecht! Ook zijn er de hele dag door optredens op een van de drie podia.
De toegang is gratis, maar hou er rekening mee dat, zeker met dit geweldige weer best druk kan zijn.

Waar?: Westerpark Amsterdam
Wanneer?: Het hele weekend, elke dag van 13.00 – 23.00 uur

Sabine de Witte