Weekendtips

Weekendtips week 21

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

De fotoclub


Deze vrijdag organiseert De Fotoclub haar eerste expositie in Melkweg Expo. Acht opkomende fotografen vertellen hun verhaal aan de hand van recente fotoseries. Waar staan ze op dit moment en wat willen ze bereiken in hun werk? Hoe vallen ze op in een wereld waarin iedereen fotograaf is? De expositie toont een grote diversiteit aan werk, waarbij de grens tussen fotografie en beeldende kunst wordt opgezocht. Je kunt er zien hoe uiteenlopende technieken als analoge collage en digitale bewerking worden ingezet in de wereld van de hedendaagse fotografie. Tijdens de opening deze vrijdag zijn alle deelnemende fotografen aanwezig om hun werkwijze en beelden toe te lichten, heel tof!

When I give, I give myself


Vincent van Gogh schreef ruim 800 brieven, voornamelijk aan zijn broer Theo. Daarin verwoordde hij op meeslepende wijze zijn ambities en zijn twijfels, maar ook wat hem inspireerde en verwonderde in de wereld om hem heen. Van Goghs ideeën over de kunst en het leven die hij in zijn brieven beschreef, zijn onlosmakelijk verbonden met zijn werk.Wat betekenen Van Goghs ideeën en inzichten voor kunstenaars nu en voor de actuele kunstpraktijk? Voor de tentoonstelling ‘When I Give, I Give Myself‘ ontvingen 23 hedendaagse kunstenaars elk een speciaal voor hen geselecteerde brief van Van Gogh. Met een kunstwerk, brief of gedicht geven zij hierop hun reactie.

Het kunstenaarsbal 2015


Deze hele zaterdag vindt in het prachtige paleis van de kunsten aan het Leidseplein het Kunstenaarsbal plaats. Met meer dan 80 kunstenaars en musici wordt het een prachtige combinatie tussen het klassieke en het nieuwe. Verwacht een multidisciplinair kunstenfestival waar de hoge kunsten samen komen met jonge talenten in beeldende kunst, fotografie, performance, theater, film, audiovisuele kunst en muziek. Het evenement is nog niet uitverkocht, dus als je de kans hebt zou ik zeker gaan!

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

Sabine de Witte