Weekendtips

Weekendtips week 22: Pinksterweekend 2, 3, 4 en 5 juni

weekendtips pride

Weekendtips voor een extra lang Pinksterweekend, dat voelt als een vakantie. Er is veel te doen, zeker op culinair gebied dus je vervelen tijdens het Pinksterweekend hoeft zeker niet!

Taste of Amsterdam


Vergeet de Rollende Keukens (ook leuk!) Taste of Amsterdam is back in town! Dit jaar alweer voor de negende keer het grootste culinaire festival van Amsterdam in het Amstelpark. Met 24 restaurants en meer dan 90 signature dishes, de tastings, workshops, muziek en nog veel meer is Taste weer om je vingers bij af te likken. Met een cocktail, speciaal biertje of goed glas wijn dans je door het park op fijne deuntjes!

De restaurant line-up van 2017

’t Amsterdammertje – BAUT Paradijs – Blauw – Bridges – Brouwerij Troost – Butcher’s Heaven – The Butcher – CHI – The French Connection – The Good Companion – The Harbour Club -Happyhappyjoyjoy – De Kruidfabriek by LUTE – Bar Brasserie OCCO – Hotel Okura Amsterdam – Oresti’s taverna – Persijn -Pesca – Pikoteo – THE ROAST ROOM – Ron Gastrobar Indonesia -Bruschetteria Vesuvius – Visaandeschelde.

Pesca

 photo pesca-fish-market-sign.jpg

Ik tel in bovenstaand rijtje minstens 5 restaurants uit mijn persoonlijke top 10 van favoriete Amsterdamse restaurants dus dat beloofd wat. Een van die favorieten is absoluut Pesca.

 photo pesca-prijzen-bord_1.jpg

Een visrestaurant met een wel heel bijzonder concept (ze noemen zichzelf niet voor niets theatre of fish), je kiest een verse vis uit in de “markt” van het restaurant en deze wordt vervolgens voor je bereid.

 photo pesca-menu-vis.jpg

In de tussentijd ga je langs de bar waar je advies wordt gegeven over een bijpassende wijn of locale bier, die je dan in een bucket mee neemt naar het restaurant. De bereide vis haal je vervolgens zelf op bij de visafslag en deel je met je tafelgenoten! Verser en persoonlijker kan haast niet.

 photo chef-pesca-visafslag_1.jpg

Op Taste staan zij niet alleen met vis, ook prachtige oesters en gegrilde tonijn mogen niet ontbreken. Tevens zal er op onconventionele wijze zeebaars worden bereid door chef Bryce Steba. Namelijk, op de Green Egg! Deze laatste mocht ik recentelijk al even proeven em deze is heerlijk. Niet voor niets de signature dish van Pesca.

Naast proeven zijn er ook workshops zoals wijnproeverijen of een workshop green egg. Dat laatste ga ik voor je uitproberen tijdens het NK Beer Can in Butt Chicken op de Taste of Amsterdam. (Laat dat even op je inwerken….) Aanmoedigen van mijn team mag natuurlijk altijd, hoe meer fans, hoe beter!

Genoeg lekkers voor een lang Pinksterweekend.

Waar?: Amstelpark, Amsterdam
Wanneer?: vrijdag 2 juni – 15.00 tot 23:00 uur
zaterdag 3 juni – 12:00 tot 23:00 uur
zondag 4 juni – 12:00 tot 23:00 uur
maandag 5 juni – 12:00 tot 23:00 uur

Dutch Street Art Awards 2017

Best message nominees! Link in bio #KampSeedorf #Frankey #Laser314 #BramdeCeurt #NoFuckingPhotos

A post shared by Dutch Street Art Awards (@dutchstreetartawards) on


Street Art is de allercoolste vorm van kunst en verdient daarom ook een keiharde award show. Tijdens de Dutch Street Art Awards staat de liefde voor kunst van de straat centraal. Tijdens de awardshow worden kunstenaars en hun werk geeerd, maar wel op de Street Art manier: creatief, innovatief en met lak aan tradities. Het wordt een avond waarop de hele scene bijeen komt om te proosten op al het moois dat er dit jaar is gemaakt. En dat er veel moois is gemaakt staat vast. Denk bijvoorbeeld aan de werken van Kamp Seedorf (favoriet!) of de reusachtige Anne Frank bij de NDSM van Eduardo Kobra. De avond wordt gehost door Birgit Schuurman mét heuse Oscar dresscode, hoe chique!?

Waar?: Posthoornkerk, Haarlemmerstraat Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 2 juni, 19:30 tot 23:30 uur

KunstRAI Amsterdam

#KunstRAI #artamsterdam

A post shared by KunstRAI (@kunstrai) on


De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt. De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouw-kunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

Waar?: RAI Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 2 juni:12.00 – 21.00 uur
Zaterdag 3 juni:11.00 – 18.00 uur
Zondag 4 juni:11.00 – 18.00 uur
Maandag 5 juni:11.00 – 18.00 uur

FONG LENG – ‘A Fusion of Fashion and High Art’ tentoonstelling


Fong-Leng, Nederlands meest legendarische en virtuoze kunstenaar/modeontwerpster verlaat de catwalk voor de statige muren van onze galerie te Amsterdam naast het Rijksmuseum. Voor het eerst in haar leven exposeert zij haar werk in een galerie voor hedendaagse kunst. Haar collectie omvat naast wandkleden en mantels nu ook colliers en meubelstukken. Heel bijzonder dat na jaren van museale tentoonstellingen, men de creaties van Fong-Leng niet alleen kan bewonderen maar ook aanschaffen! Zo spectaculair als zij zelf is, zal ook de Grand Opening zijn op Zondagmiddag 4 juni!

Waar?: Stadhouderskade 42, Amsterdam
Wanneer?: zondag 4 juni vanaf 16.00 uur. Daarna nog t/m 9 july 2017 te zien

Deliveroo bestellen waar je maar wil!


YES! Dingen waar ik blij van word! Deliveroo (je weet wel, van de eerste hulp bij geen zin om te koken) heeft iets nieuws en nogal briljants al zeg ik het zelf. Waar je voorheen gebonden was aan een postcode met bestellen is er nu de optie om op geo locatie een bestelling te plaatsen. Met andere woorden, nooit meer van je kleedje af als je zin hebt in eten of een extra fles wijn wil bestellen.

Dus mocht je dit weekend in het park liggen, bestel gerust, nooit meer naar huis! Wat dacht je van mijn lievelings, de burrito bowl van de SalsaShop of die gekoelde wijn van de Grapedistrict.

Waar?: OVERAL!
Wanneer?: ALTIJD!

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)