Weekendtips

Weekendtips week 22: BITE, veel eten en een vleugje kunst

amsterdam bite food festival

Terug van weggeweest nadat de enige weekendtip van de afgelopen maanden vooral bestond uit tv bingen. Maar we komen weer op plekken, bezoeken weer events en hebben er weer zin in! Helemaal als Amsterdam weer volop in het teken van eten staat, en lijkt dat nou net het geval…

BITE of Amsterdam, 31 mei tot en met 2 juni

Het Amstelpark wordt omgetoverd tot foodie walhalla, waar meer dan twintig beste/leukste/origineelste/gezelligste toprestaurants hun gastronomische hoogstandjes voor je bereiden. Signature dishes in kleine porties, zodat je ze allemaal kunt proeven. Of over de dagen kan verspreiden. Voor de echte culi-fans kun je ook iedere dag een nieuwe Chef’s Table reserveren, waarbij je een exclusief 3-gangen diner geniet inclusief passende dranken. De sterrenchefs sloven zich heerlijk voor je uit. Liever zelf je skills upgraden of de favoriete ingrediënten van de chefs scoren? Dat kan ook tijdens wijn- en bierproeverijen, kookdemo’s en workshops. Uiteraard onder begeleiding van gezellige live-muziek, want eten doe je met al je zintuigen en we willen ook een beetje sfeer – zeker nu het zomerse weer ons een beetje in de steek laat.

Kaarten koop je via BITEofAmsterdam

Locatie: Amstelpark, ingang bij restaurant Rosarium (op loopafstand van o.a. station RAI)

Openingstijden:
Vrijdag 31 mei – 14:00-23:00
Zaterdag 1 juni – 12:00-23:00
Zondag 2 juni – 12:00-23:00

Pulitzer (Rosé) Garden

Afgelopen week was het weer zo ver, het zwoele zomeravonden seizoen werd afgetrapt tijdens de Pulitzer Garden Party. Een van de jaarlijkse feestjes waar we absoluut bij willen zijn. Maar bovenal het teken dat deze heerlijke tuin weer je fijne adres is voor buiten lunchen, borrelen, nazomeren en de tip om op mooie zomerdagen al je zakelijke afspraken hier naartoe te verhuizen. Je maakt meteen indruk! De tuin is bovendien de hele zomer decor van leuke activiteiten en speciale thema’s. Zo is de Rosé Garden een perfect excuus om lekker met vriendinnen urenlang rosé te nippen of je date naar deze heerlijke stadsoase mee te slepen.

Antiek & curiosa op het Amstelveld vrijdag 31 mei

Iedere laatste vrijdag van de maand is het antiek, curiosa en vintagemarkt op het Amstelveld afstruinen. Een van mijn favoriete hobby’s en ik heb er dan ook al best wat parels gescoord. Iedere editie is weer anders, met andere verkopers en afwisselend aanbod. Erna lekker mensen kijken en ijskoffie drinken bij favoriet Marcella en je vrijdag voelt als mini-vakantie.

Van 8.00 – 16.30u, Amstelveld

brocante en vintage markt le temps perdu

Le Temps Perdu Brocante, zaterdag 1 juni

Brocante is hip en happening en wel op zaterdag bij het Bosboom Toussaintplein. Combineer struinen met heerlijk lang (na)tafelen bij Pastis om je oogst te vieren en je waant je als god(in) in Frankrijk. Riep er iemand oesters en poulet frites?

Greek Food Fest zondag 2 juni

Restaurant Alba – het terras is ook een favoriet – geeft een voorproefje van het nieuwe Frans-Griekse Massalia dat binnenkort opent op het Beukenplein met een samenwerking tussen Alba’s chef George Kataras en Angelo Kremmydas (BAUT, Gitane) en Griekse wijnen van Van de Grieken.
Een typisch Mediterraanse stijl middag; squid, lam, bbq, feta, tomaten, lange tafels. Fingers crossed dat het weer meewerkt met wat welkome zonnestralen, maar dit beloofd een gouden middag te worden. Het terras opent om 14.30u, eten begint om 16.00u sharp en voor €60p.p. zit je hier gebakken.

greek food fest alba van de grieken massalia

Amsterdam Art Week 29 mei tot 2 juni

Verspreid door de stad over meer dan 70 locaties maak je van 29 mei tot en met 2 juni kennis met zo’n 300 hedendaagse kunstenaars en artiesten die hun werk tentoonstellen. In galerieën of musea, of juist op een niet zo voor de hand liggende locatie. Een abslute must is streetart Frankey’s tentoonstelling Frankey’s Wildhouse bij de Wanrooij Gallery en “You are the axis of time” van Peter Cvik in de Rutger Brandt Gallery.

Sabine de Witte