Weekendtips

Weekendtips week 22

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Rollende keukens

rollende-keukens
Dit weekend is het weer tijd voor de Rollende Keukens! Op het Westergasterrein hebben zich tientallen mobiele eetgelegenheden verenigd tot één groot openlucht restaurant. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. De Rollende Keukens staat altijd garant voor een middag heerlijk eten, fijne muziek en een heleboel gezelligheid, dus als je tijd hebt: ga!

World Press Photo 2014

world-press-photo
World Press Photo 14 is nog tot en met 22 juni te bezichtigen in De Nieuwe Kerk. Dus als je dit weekend nog even de schaduw op zou willen zoeken dan is dit een enorme aanrader! Amsterdam is de startlocatie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden. De bezoeker maakt in de kerk een fotografische wereldreis door alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013. Gegarandeerd indrukwekkend!

Bankjescollectief

bankjescollectief
Elke eerste zondag van de maand vormt het BankjesCollectief het grootste openluchtcafé ter wereld en deze zondag dus ook! ‘Open’ een eigen bankje voor je huis of ga gezellig langs bij iemand in de buurt. Bewoners met een bankje kiezen wat ze serveren: van een kopje koffie tot een lekkere lunch en van een mooi verhaal tot een knikkerclinic. De bezoekers bepalen achteraf wat ze het waard vinden. Een heerlijke en ontspannen manier om je buurtgenoten te leren kennen. Een super tof initiatief, zeker met dit lekkere weer!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte