Weekendtips

Weekendtips week 23: 8, 9 en 10 juni

weekendtips

Dit keer weekendtips met heel veel moois in en om Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan de eerste editie van het International Young Patrons Circle Gala in de Stopera of juist het Komm Schon Alter festival. Uitersten, maar allebei even leuk! Deze weekendtips en meer, want wat is er toch altijd veel in de hoofdstad te doen.

Bits of Freedom x Volkshotel

Got a cool new shirt from @bitsoffreedom for their https://freedom.nl event where I'm talking live today.

A post shared by Boris Veldhuijzen van Zanten (@borisvvz) on


Een hele dag in bed liggen, dat willen we allemaal wel! Bits of Freedom doet het vandaag met verschillende special guests in het Volkshotel, om zo 500 donateurs te werven. Die zijn nodig om jouw digitale vrijheid en burgerrechten te helpen verdedigen. Er is de hele dag van alles te beleven, vanavond een privacy pubquiz en als je minstens €10 per maand doneert krijg je er een extra veilig en tof @freedom.nl e-mailadres voor terug.

Foam Fusionjubileumfestival 15 jaar Foam


Foam viert in 2017 haar 15-jarig bestaan met een breed scala aan activiteiten in binnen- en buitenland, waarin het thema samenwerking de rode draad vormt. Het festival Foam Fusion is een van de hoogtepunten binnen dit bijzondere jaar waarin Foam zich samen met vele anderen richt op het verkennen van nieuw terrein, een blik voorbij de grenzen van fotografie en nieuwe banden tussen kunstdisciplines ontstaan.

Het festivalprogramma is een fusie van verschillende visies over samenwerking en bestaat uit verrassende presentaties en optredens, interessante panelgesprekken, artist talks door inspirerende kunstenaars en workshops. De deelnemers aan Foam Fusion, culturele instellingen, kunstenaarscollectieven, individuele artiesten en onderzoekers hechten, net als Foam, veel waarde aan samenwerking in hun werk volgen met grote interesse welke ontwikkelingen zich voordoen.

HIGHLIGHTS PROGRAMMA
Foam Fusion start iedere dag met een ontbijt, op zondag 11 juni met live muziek tijdens de Morning Music Sessions en eindigt met Music & Cocktails. Hoogtepunten in het programma zijn: op vrijdag een spectaculaire performance van de danscollectief ISH en kunstenaar Matthias Oostrik; op zaterdag een talk van Richard Mosse (The Enclave, Incoming); zondagmiddag organiseert collectief Dead Darlings hun anonieme kunstveiling. In het weekend worden workshops gehouden door Lele Saveri (oprichter 8Ball Community) in de tentoonstelling Collectivism. Collectives and their quest for value.

Waar?: FOAM Amsterdam, Keizersgracht 609
Wanneer?:Vrijdag 9 juni
17.00 – 21.00 uur

Zaterdag 10 juni
10.00 – 20.00 uur

Zondag 11 juni
10.00 – 19.00 uur

Verborgen Amsterdamse hofjes tocht


Amsterdam. Ik woon er al jaren met heel veel liefde en ondanks dat ik de stad op mijn duim denk te kennen zijn er nog zo vaak dingen die ontdek waar ik al een keer of 20 ben langs gefietst. Een van die ontdekkingen was recent nog een van de mooie Amsterdamse Hofjes.

Langs deze hofjes wordt er zaterdag 10 juni een wandeling georganiseerd. In twee uur tijden loop je langs de Prinsengracht en de Jordaan en bezoeken we deze kleine oases van rust die nog steeds verborgen liggen achter de huizenrijen in de binnenstad. Tegelijkertijd krijg je te horen over de ontstaansgeschiedenis van de hofjes, over hun stichters en over hoe het dagelijks leven in zo’n hofje eruit zag. Heel bijzonder en zeker de moeite waard!

Waar?: Verzamelen op de Westermarkt bij het beeldje van Anne Frank rechts van de Westertoren. De rondleiding zal ongeveer twee uur duren. Maximum groepsgrootte 15 personen.
Wanneer?: zaterdag 10 juni van 11.00 tot ongeveer 13.00 uur

School of life: Grote Denkers

Optimisme op z'n best.

A post shared by The School of Life Amsterdam (@theschooloflife.amsterdam) on


Af en toe komt er een idee je leven in gewaaid dat alles op zijn kop zet. Opeens begrijp je het. Je leven krijgt een andere betekenis en je weet welke kant je op moet.

Oprichter van The School of Life, Alain de Botton, presenteert in het boek Grote Denkers zijn grootste helden; filosofen, schrijvers, sociologen en kunstenaars die een permanente stempel hebben gezet op zijn denken én op de manier waarop hij leeft. Naar aanleiding van dit boek nodigen we de beste Nederlandse sprekers uit om hun grote denker te presenteren: een filosoof, wetenschapper, schrijver of kunstenaar die met een van zijn of haar ideeën de koers van hun leven heeft bepaald

In één dag maak je in het DeLaMar Theater kennis met twaalf belangrijke denkers uit de geschiedenis, zoals Hannah Arendt en Karl Marx, en leer je van de verhalen van twaalf bijzondere Nederlanders. Op 4 februari organiseerden ze de eerste editie in DeLaMar en door de enthousiaste reacties is besloten nog een editie te organiseren.
Twaalf bijzondere Nederlanders verzorgen een dag vol filosofie, humor, verdieping en persoonlijke betekenis op basis van de canon van The School of Life, dat is het Grote Denkers evenement dit weekend van School of Life in het DeLaMar. De Grote Denkers in kwestie zijn Louise Fresco, Joke Hermsen, Ad Verbrugge, Britta Böhler, Anousha Nzume, Boris van der Ham, Frits Philips, Lucas de Man, Peter-Paul Verbeek, Bart Rutten, Kees Kraaijeveld en Marjolijn van Heemstra.
Je kan op dit evenement de hele dag genieten van verhalen van deze meester vertellers. Daarnaast wordt er ook nog eens voor lunch en drankjes gezorgd.

Waar?: DeLaMar theater Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 10 juni van 9.00 tot 17.00 uur

Komm schon Alter: das festival

Who's made of sugar? ? these were the last drops to fall dear Alters (24+) sun incoming!!!!!

A post shared by komm schon Alter (@kommschonalter24) on


Een festival voor 24+ ‘ers, dat bestaat gewoon! Komm schon Alter vult met liefde de behoefte van de wat oudere jongeren die zich niet altijd de haast bejaarde op een festival willen voelen. Iets wat mij in ieder geval heel vaak overkomt. Naast de diverse clubavonden in bijvoorbeeld de Westerliefde is er nu dus het festival op de prachtige locatie de Tuinen van West.

De dag is gevuld met DJ’s Denis Horvat, Eelke Kleijn Einmusik LIVE, Giorgia Angiuli LIVE, Hunter/Game, Jonas Saalbach B2B Budakid, Love over Entropy LIVE , Madmotormiquel, Malbetrieb, Marcus Worgull, Miyagi, Monkey Safari, Patrice Bäumel, Polynation en The Drifter. Fijne Deep House en Techno dus.

Nog niet genoeg gedanst? Er is ook nog eens een after party in de Westerunie.

Waar?: De Tuinen van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 10 juni vanaf 12.00 uur

International Young Patrons Circle Gala


Aankomende zaterdag is er een zeer bijzonder evenement voor alle jonge, Europese cultuur liefhebbers; het International Young Patrons Circle Gala. Deze eerste editie vindt plaats in de Stopera te Amsterdam en is een bijeenkomt voor alle cultuur liefhebbers van over de hele wereld in de leeftijd van 21 tot 45 jaar. TIjdens dit heuse gala, de dresscode is black tie, is er een exclusieve opera- en balletvoorstelling met de nodige verrassingen.
Na deze voorstelling is er de nu al onvergetelijke gala after party in de foyer van de Stopera.

Het unieke van deze avond is dat, voor het eerst in de geschiedenis van hun bestaan, de Nationale Opera en het Nationaal Ballet samen zullen werken aan een voorstelling. In deze voorstelling zullen zowel de overeenkomsten als de verschillen worden uitgelicht, heel bijzonder dus. Artiesten die je onder andere zult zien optreden zijn niet de minste. Denk bijvoorbeeld aan Igone de Jongh and Marijn Rademaker van het Nationaal Ballet.

Daarnaast zullen toprestaurants Taico, Bluespoon, Librije’s Zusje (Michelin *) and &Samhoud places (Michelin *) het culinaire gedeelte verzorgen.

DJ Joost van Bellen en Girls Love DJs verzorgen de muziek.

Toegang is gratis voor leden van de Young Patrons Circle.

Kortom, dit wordt een avond voor de culturele geschiedenis boeken 😉

Waar?: Stopera Amsterdam
Wanneer?: zaterdag 10 juni, vanaf 19.30 uur zijn de deuren open en om 19.45 uur kun je genieten van de drie korte voorstellingen in de foyer. Het zaalprogramma start om 20.30 uur

Robot Party – Bremen Muziek Robot

Zo om 12:30 uur kun je naar het eerste #gratis lunchconcert op het Leidseplein. Foto: Ada Nieuwendijk

A post shared by Holland Festival (@hollandfestival) on


Onderdeel van het jubilerende Holland Festival is de Bremen Musik Robot.

The Bremen Music Robot bestaat uit vier afzonderlijke ‘spelers’, gemodelleerd naar de Bremer stadmuzikanten, die omgevingsgeluiden kunnen opvangen en die omzetten in muziek. Deze omgebouwde stofzuigerrobots gebruiken AI-algoritmes om te communiceren met hun omgeving. Publiek kan muziek afspelen op een telefoon, waarna de robotband de melodie afmaakt. De robots zijn gemaakt op een speciale afdeling van het moderne kunstmuseum Art Center Nabi in Zuid-Korea. Hier onderzoeken ze de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in kunst. Naast The Bremen Music Robot wordt ook Chair Walker ge­demonstreerd, een robotstoel die zelf bepaalt waar hij gaat staan.

~De toegang is gratis dus laat je vooral verrassen!

Waar?: Muziekgebouw aan ‘T IJ
Wanneer?: 10 juni van 17:00 t/m 23:00
11 juni van 11:00 t/m 14:00 & 17:00 t/m 21:00

Sabine de Witte