Weekendtips

Weekendtips week 23

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

The Art of Brick

the-art-of-brick
In deze geweldige tentoonstelling – door CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben – ziet u levensgrote kunstwerken gemaakt van LEGO-steentjes. Van een zes meter lang T-Rex skelet van 80.000 steentjes tot wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt in 2D en 3D, alles gemaakt van LEGO. Ook als je al jaren geen LEGO meer hebt aangeraakt een leuk uitje voor als het regent!

ZAT

zat
De derde editie van ZAT komt er alweer aan. Elke maand presenteren CoX, SSBA Salon en NINETIES Productions voorstellingen van jonge theatermakers, gevolgd door funky beats van muzikanten en lustopwekkende dj sets. Deze zaterdag presenteren ze maar liefst twee voorstellingen en daarna brengen Primo Disco and Friends sounds tot diep in de nacht. Een leuk alternatief voor je regular avondje uit!

The Photobus

the-photobus
Deze zondag en maandag kun je weer prachtige exposities bekijken in The Photobus. Dit keer staat de bus op Sophialaan 8 en kun je er werk zien van Brechje Tromp, Winny Pepping, Tobias Asser en Noortje Schmit.

De Gevonden op Markplaats Salon

GevondenopMPSalon-2
De website ‘Gevonden op Marktplaats‘ vind ik sowieso al geniaal, maar ik werd extra gelukkig toen ik hoorde dat er een heus evenement kwam. De Gevonden op Marktplaats Salon is een soort offline versie van de website, vol verrassende kunst, tweedehands meubelen en andere bijzondere Marktplaats vondsten. Alles wat er te zien is, is uiteraard te koop. In de salon, maar ook via Marktplaats, dus zorg dat je de app bijdehand hebt. En zelfs als je niets nieuws nodig hebt is de salon een bezoekje waard!

Roosbeef


Omdat het dit weekend een extra lang weekend is, kon dit concert gelukkig toch nog bij mijn weekendtips De maandag staat namelijk misschien wel de meest unieke singer-songwriter op het podium bij het muziekevenement Hart op de Tong. Als je de kans hebt om erbij te zijn is dit een echte aanrader!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)