Weekendtips

Weekendtips week 24: 16, 17 en 18 juni 2017

weekendtips hotelnacht

Weekend! Met deze weekendtips hoef je je geen moment te vervelen, al kan dat soms ook best lekker zijn, op de juiste plek! Amsterdam en omgeving heeft weer genoeg te doen, van een wereldreis in foto’s tot een mannenwereld in het tassenmuseum, woorden worden zinnen en bijzondere gin tonics.

Weekendtips week 24

We hebben de leukste, gekste of meest bijzondere weekendtips voor je op een rijtje gezet:

Streets of the World Photo Museum


Jeroen Swolfs reisde zeven jaar lang naar 195 steden en schoot overal een foto van het beeld dat voor hem de locatie typeerde. Ik ken Jeroen al jaren, heb zijn eerste boek gelezen, de National Geographic documentaire gezien en zijn pop-up in de Bijlmer bezocht. Vrijdag openden de deuren van het Streets of the World Photo Museum voor het publiek, terwijl ik achter de schermen al had mogen zien hoe dit toffe project werd opgebouwd. Zo gaaf om te zien dat iets wat op het eerste gezicht best onwerkelijk lijkt, zoveel rondreizen en fotograferen, nu samenkomt. En niet zomaar, maar in een prachtige oud magazijn in Zaandam waar de ruwheid van het pand de foto’s nog krachtiger maken. Een fietstocht met het pondje zeker waard! Plak er daarna wat biertjes bij Lab44 achteraan en maak er je eigen wereldreis van.

Waar? – Hembrugterrein Zaandam (Slaghoedje 1)
Wanneer? – Tot en met 30 september geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00u. Kaarten koop je online of op locatie.

Hendricks Curious Cucumber Zoo


Hendicks, van de gin, is in Amsterdam neergestreken met een ware Cucumber Zoo. Uiteraard worden er in deze bijzondere komkommertuin de lekkerste Hendricks creaties geschonken. Reserveren is een must, toegang is gratis.

Waar? – Café Panache, Ten Katestraat 117
Wanneer? – Van 14 tot en met 18 juni, reserveren doe je door een Whatsappje te sturen naar +31 626 60 35 20 – wacht wel even je antwoord af, want er zijn meer gegadigden!

Cinema Erotica

Het belooft een hete zomer te worden in EYE! #cinemaerotica #eyefilmmuseum #lust #film

A post shared by EXPOSED (@e_x_p_s_d) on


In het EYE museum kun je terecht voor sensualiteit en opwinding tijdens het Cinema Erotica. Tot 19 juni worden er lezingen gegeven, films en documentaires vertoont en erotische optredens gegeven. Is jouw weekend niet opwindend genoeg, dan is dit zeker een must!

Waar? – Eye Filmmuseum
Wanneer? – Nog tot 19 juni

Tassenmuseum: It’s a men’s world


Bij tassen denk je toch snel aan de bijzondere verzamelingen van Victoria Beckham, Kim Kardashian en andere sterren met jaloersmakende collecties. Toch zijn er ook prachtige mannentassen, kijk eens om je heen in Frankrijk en Italië wat een pracht de mannen daar meeslepen. Het Tassenmuseum Hendrikje vond het daarom ook hoog tijd om mannen en hun tassen eens in het zonnetje te zetten.

Waar? – Tassenmuseum Hendrikje
Wanneer? – Nog te zien tot en met 27 augustus

Woorden worden zinnen festival


De Tolhuistuin is zeker bij mooi weer toch wel een favoriete plek voor een middag zon en cultuur. Regelmatig zijn er leuke concerten, toffe festivals en bijzondere evenementen. Zoals het Woorden worden zinnen festival. Want ook Woordkunst is een vak apart en daar kun je hele podia mee vullen, zo blijkt!

Waar? – Tolhuistuin
Wanneer? – Zaterdag 17 juni vanaf 16.00

Bacchus Wijnfestival

Wijsheden over wijn op maandag deel 1. #bacchuswijnfestival #wijn #maandag #thanksrodge

A post shared by Bacchus Wijnfestival (@bacchus_wijnfestival) on


Wijnliefhebbers kunnen voor het tweede weekend op rij hun geluk niet op. In het Amsterdamse Bos staat alles in het teken van de gezellige druiven, proeven en wijn en spijs combinaties. Heb jij zin om je neus dit weekend in andermans zaken te steken? Dan zit je hier goed!

Waar?– Amsterdamse Bos
Wanneer? – 16, 17 en 18 juni

Dankzij deze weekendtips kan je weekend zeker niet meer stuk!

Sabine de Witte