Weekendtips

Weekendtips week 24

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

ShakingSupper

Schermafbeelding 2015-06-03 om 22.46.40
Het is inmiddels een begrip in Amsterdam en omstreken; ShakingSupper; de avond waarbij Amsterdams bekendste vrouwelijke bartender en tevens Nederlands beste bartender Tess Posthumus samen met chef Joey de Vries van de Supperclub een uniek 5-gangen food & cocktail pairing menu serveren. Supperclub gaat na bijna 20 jaar verhuizen en dat betekent dat deze donderdagavond een bijzondere en laatste editie van ShakingSupper plaats zal vinden in de Supperclub in de Jonge Roelensteeg.

Made Pop-up Store


Dit weekend opent MADE een pop-upstore in Amsterdam. In een pracht van een pand in hartje centrum nodigen ze je uit om hun designmeubels te komen bezichtigen. Probeer een bank uit, lounge in de tuinmeubels, bewonder een eethoek of doe inspiratie op voor je slaapkamer. Een leuke manier om inspiratie op te doen!

The School of Life X Het Rijksmuseum


The School of Life neemt je mee op reis door de zalen van het Rijksmuseum voor een oefening. Ervaar wat kunst voor jou kan betekenen tijdens deze How To op locatie. Hebben de kunstwerken een helende werking? Bieden ze troost, inspiratie of zingeving? De ervaren docent van The School of Life daagt je uit om beter te kijken, dieper te denken, scherper te communiceren en bovenal, meer te ervaren. Hij verwijst niet naar jaartallen of verf maar onderzoekt met jou hoe de kunstwerken uit vervlogen tijden kunnen helpen bij de grote vragen van het leven: verlies, liefde, werk en vergeving. Meld je aan voor deze bijzondere rondleiding en reflecteer op de kunst en het leven met de filosofie als gereedschap en de mooiste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis als leidraad.

Het Hoofdgerecht


Het is weer tijd voor één van de gezelligste en meest feestelijke eetfestivals van het jaar: Het Hoofdgerecht – een Foodloving Festival op Het Stenen Hoofd! Verwacht vier dagen vol met heerlijk eten van creatieve foodtrucks, kermisspellen, foodworkshops en heerlijke muziek van live acts en DJ’s. Een aanrader!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte