Weekendtips

Weekendtips week 24: binnen, buiten, binnen, picknick, pop-up

weekendtips week 24 juni 2021

Van nakend door een hittegolf tot bijna weer nakende gezichten zonder mondkap. Wilde zo graag terug naar normaal, maar nu het weer bijna normaal is, gaat het allemaal wel weer snel en lijken we in hetzelfde rollercoaster tempo door te gaan. Ik zou voor mijzelf op een tegeltje moeten zetten “Dat alles weer kan betekent niet dat het ook allemaal weer moet”. Stiekem stemde het weerbericht mij daarom ook wel blij; regen dus er kan ook ongegeneerd alleen gechilled worden. Mocht je er nog geen genoeg van hebben, is er ook genoeg te beleven!

TOZI Picknick

Zaterdag zijn de weersvoorspellingen absoluut picknick waardig, en hoe leuk is het om met vrienden af te spreken in het park?
Tozi maakt het je nog makkelijker! Geïnspireerd op het buitenleven en met het Amsterdamse Vondelpark op een paar meter afstand lanceert TOZI de TOZI picknick. Chef-kok Luca de Santis heeft een speciaal ‘cicchetti’ menu samengesteld voor de ideale picknick. Vijf heerlijke Italiaanse gerechten met o.a. seizoensproducten en perfect om te delen. Haal het meeste uit de zomer met TOZI!
De picknick bestaat uit vijf gerechten voor twee personen. Een goed gevuld mandje met ambachtelijk brood, olijven, San Daniele ham, Pecorinokaas, buffelmozzarella met tomaat en basilicumolie en crudités met pesto. Op verzoek is er een vegetarisch menu te bestellen. Alle gerechten zijn om te delen en de porties zijn royaal, dus een picknick voor twee kan ook een lichte Aperitivo voor drie zijn! Kijk, la vita e bella!

Ambachtelijke wandeling

Pak je nog graag een wandeling mee en ben je toe aan wat anders dan een hapje of drankje tussendoor? Dan is deze wandeling langs ambachtelijke werkplaatsen een aanrader. Want iets wat met vakmanschap, veel liefde en tijd gemaakt is, daar kan geen goedkope sale aankoop tegenop. Deze meesters verwelkomen je graag en laten zien wat we allemaal in hun mars hebben. Van beschilderde oesters tot plantenstylist en sneaker opknapper, Parool ging je voor.

Je inner self verwennen bij restaurant Rouhi

Vlak voor de pandemie alles lam legte, opende House of Rituals haar deuren. Verdiepingen vol verwennerij; de bekende producten, een body en mind spa, winkel voor customizable gifts (een geurkaars met je naam erop, yes please!) en een restaurant vol soulfood, Rouhi. Geïnspireerd door Azië zet chef Renaud Goigoux met Franse invloeden en Nederlandse ingrediënten een verrassend menu neer, veel vega(n) opties en cocktails en verfrissende drankjes zonder alcohol. Een feest op het Spui, zeker met het heerlijke terras en de platanen waardoor het al snel lijkt alsof je je op een plein in Frankrijk begeeft. Bestel vooral de Filipijnse oester en een glas bubbels, sit down, geniet van het mensen kijken, haal diep adem en… proost!

Gouden Koets kijken in het Amsterdam Museum

Hopelijk heb je je Museumkaart weer afgestoft/terug gevonden en jouw culturele steun al uitgedragen met een museum bezoekje. Afgelopen week werd de gouden koets het Amsterdam Museum binnengetakeld en opende de koning de expositie over de Nederlandse royals en hun geschiedenis. Of we hem nog weer terug gaan zien op Prinsjesdag is niet zeker, dus extra reden om hem hier te aanschouwen!

World Sushi Day

Vandaag is het World Sushi Day, hoogste tijd om je favoriete sushi te bestellen en daarmee het weekend in te luiden! Zet vooral Undercover op je verlanglijstje voor een haute sushi experience, Otaru is een persoonlijke favoriet en zet George Asia als favoriete afhaal in je telefoon. Een poké bowl keuren we ook goed.

Brunch at Celia

Heb je zin in California vibes? Ga dan voor brunch bij CELIA en je komt helemaal aan je trekken. Het restaurant in het Kimpton de Witt hotel staat geheel in het teken van Amerikaanse (brunch) gerechten, vergezeld van een lekkere mimosa of bloody mary. Iedere zaterdag en zondag kun je er tussen 12-16u terecht voor je dosis California Dreaming becoems reality!

Pop-up Sterk Water in de tuinen van Kasteel Muiderslot

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om kasteelheer te zijn of als prinses in de tuin te dineren op een zwoele zomeravond? Van 17 juni tot en met 1 augustus kun je wel heel bijzonder dineren. Pop-up concept Sterk Water strijkt (weer) neer in de tuinen van Kasteel Muiderslot. Het walking dinner is helemaal coronaproof en een combinatie van een feestmaal en geschiedenisles in een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Graaf Floris en Pieter Cornelisz Hooft, dat laat wel een belletje rinkelen toch? Reserveer snel je plekje of maak er een bijzonder weekend van door te kamperen in de boomgaard!

Voor de instagram volgers die afgelopen week helemaal enthousiast werden van de coupes waar ik uit dronk, ik heb even nagevraagd en ze heten heel toepasselijk Rona en zijn voor een zeer schappelijk bedrag via bol te bestellen. Klik je deze link en shop je wat, dan ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Kan ik weer een fles champagne kopen om fancy uit te drinken!

Sabine de Witte