Weekendtips

Weekendtips week 24: vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018

weekendtips

De weekendtips van deze week zijn heerlijk divers; koop je geluk, herontdek het dagelijks leven, festivalpret of neem je was mee naar het wasterras, er is weer van alles te doen in en om Amsterdam! Want wat is het weekend in Amsterdam toch fijn!

Weekendtips week 24

De tips waarmee je het weekend zeker door gaat komen. Ok, de vrijdagavond moet je even zelf invullen, maar doe iets met eten, wijn en vrienden en je luidt het weekend prima in!

Hele weekend: Kauf dich Glücklich

weekendtip kauf dich glucklich
Ja, ja, ja! Toen mijn inbox het bericht ontving dat de Duitse concept store Kauf dich Glücklich in Amsterdam opende, maakte ik een blij sprongetje. Want deze winkel is als het even kan mijn standaard shopadresje in iedere Duitse stad. Die in Berlijn is heel fijn, de KDG in Hamburg was een heerlijk shopping adresje tijdens een roadtrip en het weet zelfs München een stoer randje te geven.
Je kunt er bekende kleding- en verzorgingsmerken vinden, maar vooral de eigen kledinglijn is fijn. Leuk geprijsd, origineel en perfect om cadeau te doen. Daar leent KDG zich sowieso erg goed voor: het vinden van leuke cadeaus. Ja, hier iets kopen maakt je wel even gelukkig…

Hele weekend: Reinventing Daily Life Graduation Show

graduation show reinventing daily life
Een bijzonder afstudeerproject wat je ineens anders naar kunst in het dagelijks leven laat kijken.
Reinventing Daily Life toont acht keer de uitkomst van een tweejarig onderzoek naar kunst binnen ons dagelijks leven. Bereid je voor op een programma vol interventies in de publieke ruimte, kunst op plekken waar je het niet verwacht en ogenschijnlijk gewone situaties. Jij bent onmisbaar, dus kom, kijk en ervaar.
Bekijk de website voor het dagelijkse programma en de gezamenlijke lunch momenten.

Zaterdag: Mystic Garden Festival & Festifest


Beide festivals zijn al uitverkocht, maar TicketSwap kan zomaar je redding zijn. Het Mystic Garden Festival beloofd weer een bonte verzameling feestgangers samen te brengen aan de Sloterplas. En in beweging, met de fijne line-ups. Zoek een kleurige outfit, trek je mooiste party-legging aan, schmink iets botanisch op je gezicht en ga. Zie je daar?
Iets kleiner, maar niet minder leuk: Festifest bij Noorderlicht. Sowieso een hele fijne locatie voor feestjes, niet te groot, veel buiten, lekker dichtbij.

Zaterdag – Open Garden Day @ Andaz | Bluespoon

andaz ams open tuinendag
Verborgen in het centrum van Amsterdam vind je deze unieke en verbazingwekkende locatie. Neem op zaterdag 16 juni een magische wandeling door de Alice in Wonderland-geïnspireerde tuin van het Andaz hotel op de Prinsengracht tijdens de Open Garden Day. De tuin is ontworpen door de industriële, legendarische Nederlandse ontwerper Marcel Wanders. In de tuin vind je een combinatie van vele stijlen, waar diversiteit de hoofdrol speelt: van grote zilveren sculpturen tot een enorme blinde muur met een graffiti kunstwerk van Nick Walker. Daarnaast worden de bezoekers van Open Garden Day ook culinair in de watten gelegd met heerlijke dranken en kleine geserveerde gerechten van Bluespoon, het restaurant gevestigd in het Andaz hotel. Meer informatie kun je hier terugvinden.

Zaterdag – Cocktails van Eric van Beek | TwentySeven

eric van beek bar 27
Waarschijnlijk heb je het nieuws al voorbij zien komen, dat Eric van Beek, de head-bartender van Bar TwentySeven, de winnaar is van de Global Bacardi Legacy 2018 competitie. Hij mag zichzelf de beste bartender van de wereld noemen! Hij heeft deze competitie gewonnen met zijn wereldberoemde cocktail Cariño. De Cariño bestaat uit een heerlijke combinatie van een acht jaar oude rum, griekse yoghurt, vanillesiroop, citroensap, nootmuskaat en gele Chartreuse. Volgens Van Beek is het doel van de Cariño (wat lieveling betekent in het Spaans) mensen bij elkaar te brengen en liefde over de wereld te verspreiden. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze wereldberoemde bartender én zijn winnende cocktail? Breng dan gezellig een bezoekje aan de bar van TwentySeven op de Dam. De Cariño wordt dan met alle liefde voor je gemaakt!

Zondag: Pop-up wasterras Less

less wasterras de tulp
Hoewel ik het heerlijk vind, zijn er mensen die een hekel hebben aan de was. Ben jij zo iemand? Dan is dit de oplossing voor jou! Neem je was mee naar het pop-up wasterras bij De Tulp op het Marie Heinekenplein. Terwijl jij jezelf trakteert op een lekker drankje tijdens het wachten, doet start-up Less je was. Dit ter ere van de lancering van het wasmiddel-doseersysteem, wat laat zien dat wassen veel leuker, slimmer en makkelijker kan. Zorg dat je hier tussen 12.00 – 18:00 te vinden bent en keer huiswaarts met een tas schone was van het wasterras.

Sabine de Witte