Weekendtips

Weekendtips week 25

weekendtips

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Open Tuinen Dagen


In het verleden waren de tuinen achter de statige huizen van de grachtengordel vooral kijktuinen. Voor de bewoner ‘s zomers op zijn buitenplaats vertoefde en in de winter in de stad moest de tuin vanaf de bel-etage een mooi plaatje zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de inrichting van de grachtentuin kunst in de vorm van ornamenten en beelden een belangrijke rol speelde. Tijdens de Open Tuinen Dagen 2015 is niet alleen kunst uit vervlogen tijden te zien, maar ook moderne varianten daarop. Drie dagen lang zijn de tuinen open, een unieke kans om eens binnen te kijken!

IJhallen

ijhallen
Zaterdag en zondag is het weer ‘Ij-hallen’ op de NDSMwerf. IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa en een begrip in Amsterdam en ver daar buiten. Het is de perfecte plek om een vintage zonnebril te scoren of een originele aanwinst voor in je interieur. De vlooienmarkt opent om 09.00 uur en de echte schatgravers moeten dus vroeg opstaan, maar dat is het waard!

Silent Rooftop Disco


Deze zondag is de langste dag van het jaar en als je in Amsterdam bent kun je dat het beste vieren met de eerste editie van de silent Rooftop Disco bij Floor17! Hét nieuwe zondagmiddag feestje op de hoogste rooftop van Nederland. Met fijne zomerse deuntjes en een spectaculair uitzicht over Amsterdam. De perfecte afsluiter van het weekend voor iedereen die de ouderwetse zondag feestjes mist. Inclusief hapjes en een welkomstcocktail. Powered by Floor17 en Your Little Black Book.

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Sabine de Witte