Weekendtips

Weekendtips week 25: We gaan het (dak)terras op!

groovytables dakterras amsterdam

Dames en heren, het is weekend! Nu we langzaam maar zeker uit onze lockdown-schulp kruipen is dit weer echt een moment om wekelijks naar uit te kijken. Maar doordat het virus onze agenda’s met één vloeiende beweging heeft schoongeveegd (ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn agenda is angstvallig leeg), staat er eigenlijk vrij weinig op de planning… Geen nood! Er is genoeg inspiratie om er weer een weekendje als vanouds van te maken, wat het weer ook gaat doen. Vergeet niet te reserveren en ga alleen als je gezond bent, maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend.

Vrijdag 19 juni 2020

Wanneer de digitale vrijmibo voorbij is en de eerste biertjes in het lijf zitten, is het tijd om het weekend echt af te trappen. En hoe doe je dat beter dan op een super mooie rooftop met uitzicht over Amsterdam?

Kom naar het dakterras van Restaurant Bureau, waar je je vrijdag- en zaterdagavond naar de Sky Movie Nights kunt. Vrijdag is het Ladies Night, zaterdag Horror Night. Wie durft?

Zaterdag 20 juni

We mogen weer naar buiten, het terras op en dat doen we dan ook gretig. Weer of geen weer, we genieten van het vrije gevoel van buiten zijn en helpen hiermee tegelijkertijd de horeca.

Het leuke aan deze gekke tijd: de creativiteit waar ondernemers nu mee komen om toch aan de regels te voldoen. Een favoriet van andere Sabine is deze zomerse pop-up Groovy Tables bij Hoogtij Amsterdamhoogtij groovy tables picnic editie. Dit jaar is het de Picnic editie; op green eggs kun je veilig je eigen maal bereiden als je met een groep gaat dineren, of je laten bedienen van de barbecue als je met z’n tweetjes naar een van de origineelste plekken van Amsterdam gaat. De dames van De Artiesten brengen weer vermaak, de oranje toren is zelfs privé af te huren en voor de echte durfals is er de 1,5 meter hoge ‘Game, Set, Match’ tafel; toren lekker boven het gezelschap uit, neem het prachtige Amsterdam in je op en geniet! Bekijk hier welke avonden je nog meer kunt genieten van dit heerlijke concept, de komende week is het weer de picnic-editie goed gezind!

In een verborgen stadsoase aan de voet van station Sloterdijk opent dit weekend een pop-upterras, het Terras van de Nacht, van en voor het Amsterdamse nachtleven. Geniet hier van een speciaalbiertje van Oedipus, heerlijk eten, cocktails zover je kijkt en je favoriete muziek. Dit weekend niet in de gelegenheid om langs te gaan? Bij mooi weer opent het Terras van de Nacht vanaf nu elk weekend haar deuren… goed alternatief voor de veelal nog gesloten clubs.

Zondag 21 juni

Klinkt lekker struinen langs kunst en design als de ultieme zondagactiviteit? You’re in luck, want vanaf zondag gaat de Museum Market weer van start! Aan de vijver op het Museumplein vind je stands vol met originele en stijlvolle ontwerpen, muziek en heerlijk internationaal eten en drinken.

’s Avonds kun je aan tafel aanschuiven bij rapper Bizzey. Sorry? Ja, je leest het goed. Zondag is de aftrap van vier edities van Bizzy in de keuken, een combinatie van diner en dance, waar dertig gasten kunnen genieten van een viergangendiner, geserveerd door topchef Dennis Huwaë. In Bizzey’s eigen woorden: “Sexy eten gemixt met sexy muziek, stop het in een blender met een sexy publiek en je hebt hét recept voor een ongekend hete avond uit!” Klinkt als de wake-up call die we na weken thuis zitten allemaal wel kunnen gebruiken.

Sabine Krouwels