Weekendtips

Weekendtips week 25

Zin om iets te gaan doen dit weekend, maar geen idee waar je naar toe moet? Kom van de bank af en trek er op uit! Hierbij een selectie weekendtips in Amsterdam.

Nachtdieren

Schermafbeelding 2014-06-19 om 17.03.34
De spetterende vaste vrijdagavond van het Odeon is ook deze week weer een bezoekje waard. Iedere vrijdag vindt er een soort mini-festival plaats in de huiskamersfeer van het gebouw. Muzikanten, Dj’s, cocktails je vind het allemaal tijdens Nachtdieren op vrijdagavond!

Instock

instock
Instock is een pop-up restaurant in Amsterdam waar chefs de komende 5 maanden gaan koken met al het eten dat normaal gesproken ons bord niet haalt. Hun missie? Voedselverspilling verminderen! Ze staan voor goed eten en inventieve gerechten, benutten de producten maximaal en houden van een open discussie. Samen willen ze van een probleem een kans maken… One plate at a time. Vanaf deze vrijdag zijn ze elk weekend geopend en zeker een bezoekje waard!

Monarck


Zaterdag 21 juni en zondag 22 juni vindt het unieke en eenmalige MONARCK festival plaats, op een wel heel bijzondere locatie. Dit weekend staan de paradijselijke hoftuinen van Paleis Soestdijk, die voor het eerst in de geschiedenis worden opengesteld voor een festival, volledig in het teken van toen en nu. Flaneer –met champagne in de hand- door de tuinen van het paleis. Geniet van oesters en aardbeien met op de achtergrond trompet spelende herauten en klassiek van bakelieten 78 toerenplaten. Strijk met een luxe picknickmand neer op de zachte zitkussens die verspreid zijn door de paleistuinen. Hoe tof!

NeighbourFood Market Oost

neighbourfood
Jong, oud, brak en fris ontmoet elkaar waar het lekkerste eten van Amsterdam verzameld is: de NeigbourFood Market. Op de NeighbourFood Market komen de good-food verkopers van en om de stad samen, het is een platform voor plaatselijke restaurants, cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee, enthousiaste producenten en distributeurs. Iedereen die houdt van ambachtelijk, lekker, samen eten en op zondag enigszins op tijd uit bed is kan genieten van een heerlijke middag. Normaal op het Westergasterrein, maar deze zondag in Oost!

Wat ga jij dit weekend doen?

Sabine de Witte