Weekendtips

Weekendtips week 26: Plop, pop-up en nieuw geopend

bottomless brunch

Opeens is het leven weer alsof er nooit een pandemie heeft plaatsgevonden, is het even wennen om de blote gezichten weer te herkennen en gaan we als vanouds weer op pad. Heel eerlijk, ik moest meer wennen dan ik had gedacht en het kost me nog wat moeite om weer terug te schakelen en iets meer tijd voor mijzelf over te houden. Maar wellicht dat de Delta-variant ons weer rust komt brengen ūüėČ Voor nu is het optimaal genieten geblazen en dat doe je dit weekend onder andere hier:

Bottomless Brunch | No Rules

Something new is coming! Bij No Rules geniet je namelijk vanaf 4 juli elke zondag van een vijfgangenmenu tijdens de Bottomless Brunch. Het menu bestaat uit een aantal voorgerechtjes zoals oesters met een No Rules twist, een cornetto met tonijn en een taco met kip, gevolgd door een voorgerecht van ceviche van zeebaars met granaatappel, kaffir en baba ganoush. Als hoofdgerecht geniet je van een Pizzette met truffel en champignon, waarna je de brunch afsluit met een pre-dessert van passievrucht en dessert van framboos, yoghurt en dragon. Maar No Rules zou No Rules natuurlijk niet zijn als ze het niet net een beetje anders doen: elk uur wordt namelijk gevierd met vuurwerk, een rondje cocktails van het huis en er is een DJ aanwezig. Om in de stemming te blijven, is er een overvloed aan mimosa’s, champagne en cocktails te bestellen. Het menu kost 60 euro inclusief cocktails en je reserveert een plek voor 4 juli door te bellen naar No Rules. Daarna kan je reserveren via de website.

Sjefietshe x Poké Perfect

Een van de favoriete restaurants uit de stad, Sjefietshe sloeg de handen in√©√©n met andere bestelfavoriet Pok√© Perfect. Samen ontwikkelden ze een ceviche bowl die je de komende drie maanden kunt proberen en absoluut de moeite waard is. Verwacht frisse, zomerse smaken en ingredi√ęnten zoals dorade, Leche de Tigre, mango, rettich en sesam kimchi. Te bestellen via de bekende apps en verkrijgbaar bij alle filialen van Pok√© Perfect.

Vogue Flower Market

Vogue Nederland stopt, maar gaat out with a bang. De tuinen van het Rijks museum zijn dit weekend het decor van de Flower Market waar je zelf bloemen kunt uitzoeken, de laatste Chanel no 5 verzorging kunt proberen en je eigen tekenskills weer eens kunt afstemmen. Zeker even langs gaan als je in de buurt bent!

Palaver popup

Favoriet merk Palaver wordt van een prachtig digitaal plaatje ineens een levendig tafereel. Van 1 tot en met 4 juli kun je alle fijne linnen jumpsuits, broeken, blouses en jurken passen en je vergapen aan de heerlijke luchtigheid. Het decor The Playing Circle maakt het plaatje compleet.

Fete du Champagne

Sabreren maar, knallende kurken en een bruisende fuif. Weer terug na een korte drooglegging, het Fête du Champagne. Als champagne fanatics van het eerste uur wat ons betreft een feest om niet te missen. Overigens wel even laten testen voor toegang!

De Juwelier

Een klein kreetje van enthousiasme, de mannen achter de sterrenconcepten 212 openen een toegankelijkere versie van het sterrenrestaurant in de Utrechtsestraat en hun instagram teasers stellen niet teleur! Hier gaan ze ongetwijfeld weer hoge ogen mee gooien en wil je zeker een plekje bemachtigen.

Oficina Oficina

Een studio meets restaurant in Amsterdam-West met producten op je bord uit Amsterdam en omgeving. Veel lokaler ga je het niet krijgen. De centrale tafel moet een plek zijn om te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en te genieten van wat er nu speelt. In je leven, tijdens werk of op je bord. Oficina Oficina verbindt ze allemaal.

Sabine de Witte