Weekendtips

Weekendtips week 26: Waan je even op vakantie in eigen stad/land

SofitelLegendTheGrandAmsterdam-The-Grand-Beach-amsterdam

Voerden we maandag t/m donderdag een onmogelijke strijd tegen de hitte, lijkt het erop dat het weekend ons een beetje in de steek gaat laten. Of toch niet? De voorspellingen veranderen zo ongeveer elk uur… Liefst zitten we natuurlijk twee dagen met ons gezicht in de zon, maar als dat feest niet doorgaat zijn er gelukkig voldoende alternatieven waarmee je je even op vakantie waant.

De Franse Rivièra in hartje Amsterdam

Deze week opende Sofitel Legend The Grand Amsterdam op haar historische binnenplaats ‘The Grand Beach’, waarmee het vakantiegevoel naar de stad is gebracht. The Grand Beach is een strand en terras dat je doet denken dat je aan de Franse Rivièra bent beland. Tot en met 13 september kun je hier genieten van de pure luxe van een koud glas rosé, frisse cocktails, de Franse keuken en met regelmaat een dj die zorgt voor zomerse muzikale begeleiding.

The-Grand-Beach-bij-SofitelLegendTheGrandAmsterdam-2

Zuid Spanje maar dan in Den Haag

Wil je een weekendje in eigen land maar weet je nog niet waar naartoe? Wat dacht je van Den Haag. In onze Hofstad is het heerlijk vertoeven en voor de geweldige hotelletjes en restaurants hoef je het zeker niet te laten. Overnachten doe je bijvoorbeeld in Hotel Pistache. Dit prachtige boetiekhotel is zo ingericht dat alles contactloos (lees: coronaproof) is en je op je kamer zelf je ontbijt en lunch kunt maken. Maar, eten doen we natuurlijk ook graag buiten de deur, daar is het een weekendje weg voor. Strijk bijvoorbeeld neer bij Restaurant ñ (ja, een n met zo’n friemel erop). Op het terras onder een enorme boom waan je je even in Zuid Spanje. En daar doen de overheerlijke tapasachtige gerechten en wijnen nog een flinke schep bovenop. Overnacht je bij Hotel Pistache? Dan ontvang je een aperitief van het huis.

den-haag-restaurant-n-terras

Camping staycation met BBQ

Voor velen zit een zomer op een buitenlandse camping er dit jaar niet in. Het gevecht met de haringen, de wc-rol onder de arm, leeggelopen matjes, we zullen het dit jaar allemaal moeten missen. Maar niet getreurd, want het campinggevoel komt naar Amsterdam! Meesterchef Chris Naylor opent namelijk in juli en augustus een tijdelijk BBQ-restaurant genaamd – daar komt ‘ie – Camping at Olof’s! Deze camping in eigen stad is gesitueerd in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. Een staycationrestaurant omgebouwd tot kamperterrein waar je op je eigen kampeerplaats eventjes vakantie kunt vieren.

Cultuur snuiven bij de opera

Ook aan cultuur snuiven hoef het je dit weekend niet te ontbreken, want de Nationale Opera en Ballet is weer open voor live publiek! Voor de gelegenheid presenteert het theater Zomerzang, een serie live-optredens van Nederlandse operazangers. Vrijdag en zaterdag zijn helaas al uitverkocht, maar voor zondag kun je nog een plekje bemachtigen. Bariton Michael Wilmering en pianist Daan Boertien brengen dan muziek ten gehoren van onder andere Beethoven, Ravel en William Bolcom.

Ik terras, jij terrast, wij terrassen

Vanaf dit weekend is het HEMtuin Terrasfestival op het Hembrugterrein in Zaandam weer de hele zomer geopend. Op fietsafstand van Amsterdam of vaar ernaar toe met de Hembrug Express vanaf Amsterdam Centraal (retour € 9,50). Naast een gezellig terrassfeer is er een theatercarrousel, waar korte voorstellingen te zien zijn, en een lichtshow van twee techno dj’s. Vergeet niet vooraf je tafel en activiteiten te reserveren.

En we schreven er al eerder over, vanavond is de laatste RIJKS x Zoku sessie: private dining in een Zou loft. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Volg dan Sabien via haar Instagram, want zij gaat het vanavond meemaken!

Sabine Krouwels