Weekendtips

Weekendtips week 27: vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli

weekendtips

Wat een heerlijkheid, gewoon weer een tropisch weekend vol zomerse weekendtips ! Ontvlucht je de stad richting het strand of heb je zin om gewoon ergens in de zon neer te ploffen? Met deze weekendtips ga je je zeker vermaken!

Vrijdag 29 Juni | OSHA x Models at Work | THE BUTCHER Social club

Heb je een zware week achter de rug en heb je zin om even wat stress los te laten? Start dan je weekend goed bij de grand opening van de gezelligste VrijMiBo van Amsterdam: OSHA. Deze VrijMiBo wordt gehouden op het exclusieve dakterras van THE BUTCHER Social Club: The Forbidden Garden. Haute fastfood, verfrissende drankjes en goede muziek: bij OSHA vind je alles wat je nodig hebt om jouw weekend heerlijk te beginnen.

Vrijdag 29 juni | MENDO boeklancering | MENDO shop x Libertine Comptoir des Cuisine

MENDO, je weet wel, van de boeken, heeft weer een fijn boekje te pakken. Adam Katz Sinding maakte het This Is Not A F*cking Street Style Book en begint zijn legendarische booktour met een book signing bij MENDO, afgesloten met drinks bij Libertine. Tussen 17.00 – 18.00 kun je jouw boek laten signeren (of kopen) en ik zou zeker een fotootje met Adam niet schuwen, doet het vast goed op de grams.

weekendtips adam katz sinding mendo

Vrijdag 29 t/m zondag 1 juli | Deliveroo | Picknick in het park

Nog even en heel Amsterdam spreidt zijn kleedjes weer in het park, want de favoriete tijdsbesteding van de gemiddelde hoofdstedeling is een warme middag met vrienden in het park. Meestal met obligate stokbroodjes, een plastic bakje druiven en (inmiddels warme) wijn. Hou op, schei uit. Deliveroo brengt je maaltijd, snack en/of koud drankje van keuken tot kleed. Kan jij lekker ongestoord je kleurtje bijwerken. Persoonlijke noot: ze komen dus ook langs de Amstel, waar het heerlijk mensen/bootjes kijken is!

Hele weekend: Boslab Theaterfestival

Het Amsterdamse Bos staat deze week in het teken van theater. Tijdens het Boslab Theaterfestival maak je je eigen theaterfestival, dat je kunt opleuken met een lekkere picknickmand vol versnaperingen om daarna nog even na te kletsen in de bosbar. Ontdek nieuw theatertalent, laat je verrassen door bijzondere optredens en kijk eens naar een podium in plaats van een schermpje. Het weer is in ieder geval geen excuus!

Hele weekend: Nomads festival

De Riekerhaven staat dit weekend in het teken van Nomads. En laat het nou geweldig festivalweer zijn! Lekker dansjes maken op fijne discodeuntjes, de dansende menigte van een afstandje aanschouwen en je eigen vibe bij de passende tribe vinden. Geniet er van! PS WEL je zonnebrand mee!

Zaterdag 30 juni: Jazz at the Plantage | binnentuin Hermitage

Iedere zaterdag is het feest in de tuin van de Hermitage: jazz optredens in deze heerlijke binnentuin. Het concert is iedere zaterdag in juli en augustus van 16.00-18.00u en een ideaal moment om je schoenen aan de kant te gooien en te genieten van het gras onder je blote voeten en de fijne jazz-deuntjes.

Zondag 1 juli: Keti Koti | Oosterpark

Ieder jaar op 1 juli wordt in het Oosterpark het Keti Koti festival gehouden om de afschaffing van de slavernij in Suriname en te herdenken. Verwacht een kleurige optocht, wereldse muziekoptredens en een gezellig bontgekleurd gezelschap.

Brunchen bij The Lobby Fizeaustraat

The Lobby is natuurlijk mijn old time favourite restaurant en ze vernieuwen regelmatig hun kaart. Iedere keer een goede reden om er te gaan eten. Ook een goede reden? Het enorme terras bij The Lobby Fizeaustraat. Ideaal voor een lekkere lange weekendbrunch op zondag, of een vroege middagborrel onder de zon.

Wat zijn jouw zomerse weekendtips, ga je voor een urban escape of omarm je de stadse gezelligheid?

Sabine de Witte