Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Weekendtips

Weekendtips week 27: 7, 8 en 9 juli

07/07/2017
weekendtips pride

En we zijn alweer bij de vrijdag beland! Daarom weer een aantal Amsterdamse weekendtips met voor iedereen wel iets. Al kun je beginnen én eindigen met cocktails, lijkt mij perfect toch?

Friday Sound Bites, Mama Makan


Hoe kan je het weekend beter starten dan met cocktails bij een prachtig hotel? Niet toch zeker? Daarom heeft Mama Makan, het restaurant van het net geopende Hyatt in Amsterdam Oost, elke vrijdag van 17:00-20:00 Friday Sound Bites.

Een vooravond met cocktails, lokale biertjes van Amsterdam Brewboys en heerlijke beats van variërende DJ’s.

De avond maak je helemaal compleet met bar-bites of een diner bij Mama Makan. Klaar voor het weekend zou ik zeggen!

Waar?: Mama Makan, Sarphatistraat 104, Amsterdam
Wanneer?: Elke vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur

Artis Zoomeravonden

Mijn liefde voor Artis zit diep en is ook een beetje stiekem. Want is het eigenlijk wel geaccepteerd om als volwassen vrouw weg te kwijlen bij de stokstaartjes (<3) of stiekem te hopen dat je pinguins (<3!) mag voeren? De truc is vaak een leuk kind te "lenen" als kleine afleidingsmanoeuvre. Toch is er sinds een aantal jaar een enorm goede rede om ook als volwassene gewoon naar Artis te kunnen, de Artis Zoomeravonden. De naam zegt het al, een aantal zaterdagavonden gedurende de zomer blijft Artis langer open om van de lange avonden te kunnen genieten en organiseerd vele, diverse activiteiten.

ARTIS vertelt
Iedere Zoomeravond vertelt een ARTIS-medewerker vanuit zijn eigen expertise over de eetbare tuin. Waarom eten we in de zomer andere groenten dan in de winter? Milo Grootjen van het Planetarium vertelt over de seizoenen en de invloed daarvan op de groei van planten.

Wie astronoom Planetarium
Over seizoenen en planten
Waar Hollandse Tuin
Hoe laat 16.30 uur

Optreden
Avi on Fire is het soloproject van Bram Wesdorp. Alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT en Foals, maar vooral Avi. Samen met producer Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville) is er in 2016 een EP opgenomen waarvan ‘Pearls’ en ‘So Far Away From Me’ de eerste twee singles waren.

Waar?: Hollandse Tuin, Artis
Wanneer?: zaterdag 8 juli vanaf 19.00 uur

UMAMI Park, Asian festival in het Oosterpark


Aziatische tuin voor één dag
Iedereen kent De Tropen, het Tropenmuseum en Grand Café De Tropen, maar niet iedereen weet dat achter dit imposante gebouw een te gekke tuin verborgen ligt. Compleet met vijver en een directe doorgang naar het Oosterpark. En daar, midden tussen al dat groen vindt UMAMI Park plaats.

UMAMI Park haalt voor één dag Azië naar het Oosterpark. Zo’n 30 lokale ondernemers verzamelen zich op dit festival. Hop van de ene stand naar de andere voor een reis langs al het goede dat Azië te bieden heeft. Denk Asian streetfood en oosters getinte drankjes, een paradijs dus voor Asian food lovers.

Maar er is meer, zelfs voor de kleintjes
Als je je buikje rond hebt gegeten kun je gewoon blijven hangen bij UMAMI Park. Want naast crazy delicious food is er ook mode, muziek, kunst en meer. Of doe mee aan een workshop yoga of leer vechten als een ware wushu warrior. Alle workshops zijn gratis, maar vol is vol. En voor je mini-me is er genoeg te doen. Er is een springkussen en je kleintje kan zich laten versieren met een Asian print.

Lazy Sunday Asian style
Wil je liever he-le-maal nietsdoen? Je kunt ook gewoon langskomen om te chillen bij de vijver met een lekker Oosters hapje en een drankje binnen handbereik. Easy tunes zorgen ervoor dat je helemaal zen wordt en voorlopig nergens meer heen wilt.

Een deel van de activiteiten vindt binnenplaats en op het waanzinnige terras van Grand Café De Tropen. Is het echt Hollands weer? Dan verplaatst een groter deel naar binnen en zorgen we ervoor dat je ook buiten lekker droog staat, zit en ligt.

Oh en de entree is gratis

Waar?: In de sprookjesachtige tuin van De Tropen (aan het Oosterpark) in Amsterdam Oost
Wanneer?: Zondag 9 juli a.s. van 12.00 uur tot 20.00 uur

Gordon Parks, FOAM Amsterdam

Mark your calendars for 14 July, when an entire evening is devoted to Gordon Parks’ strong visual language at Pakhuis de Zwijger, organised in collaboration with Da Bounce Urban Film Festival. His oeuvre and the influence on contemporary film will be discussed with experts from the field, after a screening of the original Shaft (1971). The film marked the beginning of the Blaxploitation genre: movies that initially were made for a black audience, working with a black cast and urban storylines. More information and tickets on foam.org/parksinmotion. . Untitled, ca. 1948 © Gordon Parks / Courtesy of The Gordon Parks Foundation #foamamsterdam #gordonparks #iamyou #shaft #photojournalism #photography #blaxploitation #dabounce #filmfestival @dbuff2017

A post shared by Foam Photography Museum (@foam_amsterdam) on


Inmiddels al even te zien, maar toch wil ik je deze tentoonstelling niet onthouden, Gordon Parks in FOAM.

De camera kan een krachtig wapen zijn tegen onderdrukking, racisme, geweld en ongelijkheid. De Amerikaanse fotograaf, Gordon Parks (1912-2006) gebruikte fotografie om de vergaande verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving bloot te leggen. Parks was een belangrijke voorvechter in de strijd voor gelijke rechten voor Afrikaans Amerikanen en behandelde thema’s zoals armoede, marginalisering en onrecht. Naast zijn iconische portretten van legendes als Martin Luther King werd hij vooral bekend door zijn foto-essays voor het prestigieuze Life Magazine en de door hem geregisseerde films als The Learning Tree en Shaft.

In de tentoonstelling Gordon Parks – I Am You. Selected Works 1942-1978, presenteert Foam de 120 werken uit de collectie van The Gordon Parks Foundation, waaronder vintage prints, contact sheets, magazines en filmfragmenten.

Gordon Parks staat vooral bekend om zijn zwart-wit foto’s maar hij maakte ook veel werk in kleur. In de tentoonstelling is veel kleurenwerk te zien, naast zijn portretten, documentaire- en modefotografie. Ook worden er fragmenten uit Parks’ films The Learning Tree en Shaft getoond, die in combinatie met de contact sheets en magazines met zijn werk de sociale, maatschappelijke en politieke context laten zien waarin zijn werk is ontstaan. Een tijdperk in de Amerikaanse geschiedenis waarin de Afrikaans Amerikaanse claim voor gelijkheid de natie in beroering bracht.

Gordon Parks – I Am You. Selected Works 1942-1978 toont het werk van een fantastische verhalenverteller. Parks heeft ruimte geschapen voor onderwerpen die onderbelicht waren in een tumultueus tijdperk in de Verenigde Staten. Typerend voor Parks is de open blik waarmee hij naar verschillende groepen in de sterk verdeelde Amerikaanse samenleving kijkt. Hij wist met zijn sterke, verhalende beeldtaal in zowel zijn fotografische werk als zijn films een breed en divers publiek aan te spreken.

Waar?: FOAM Amsterdam, Keizersgracht 609
Wanneer?: nog t/m 6 september 2017

Bloody Mary brunch Bridges


Een andere verborgen parel midden in de stad is het terras van restaurant Bridges in The Grand. Dit terras werd niet voor niks al meerdere malen beloond en terecht!

Aankomende zondag is er weer een editie van de Bloody Mary brunch. Leer je eigen cocktail maken of laat hem gewoon máken door een van de bartenders en geniet ondertussen van een heerlijke brunch bij Le Petit Bistro. Dit alles onder begeleiding van de zomerse beats van DJ Naomi Reisel.

Perfect summer Sunday!

Waar?:
Restaurant Bridges, Hotel the Grand, Amsterdam
Wanneer?: zondag 9 juli vanaf 12.30 uur

Een reis boeken met Stopover Pass

Hekla Aurora ✈️?? Photo by @shoreham_spotter2! #MyStopover

A post shared by Icelandair (@icelandair) on


Heb je nog geen vakantie of reis geboekt? Het weekend is het ideale moment om te bedenken waar je volgende avontuur naartoe gaat! Een beetje reisinspiratie: als je in september naar IJsland afreist met Iceland Air kun je een Stopover Pass service bijboeken. Dit is entertainment aan boord van het vliegtuig én op locatie. Ben jij gek op concerten, muziek of theater? Dan kun je je ticket omtoveren tot toegangsbewijs tot lokale evenementen tijdens jouw IJsland bezoek.

Waar?: Via Icelandair.com voor trans-atlantische vluchten naar IJsland
Wanneer?: Nu te boeken voor reizen tussen september 2017 en maart 2018

Manon van Buren
Volg Manon v

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!