Travel

Weekendtips week 27: Van vijfsterren-luxe tot sangria aan de pier

carreterras-amsterdam-drijvend-magerebrug

Yes, het is weer weekend! We hebben het weer verdiend. Heb je al een vol programma of is er nog wel wat ruimte voor een spontaan uitje? Wil je baden in pure luxe of gewoon lekker met je pootjes in het water? Of, wordt het cultuur wat de klok staat? We hebben de leukste tips weer voor je verzameld waar jij dit (of volgend) weekend van kunt genieten!

Vakantiegevoel in Amsterdam

Deze zomer is de zomer van de staycations, de vakantie in eigen land. Dan denken we al gauw aan een weekje Waddeneilanden, Zeeland of de Veluwe. Maar wat dacht je van een staycation in eigen stad? Gewoon een nachtje (of twee) in een hotel in Amsterdam. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Bij Staycation Amsterdam vind je betaalbare hotelnachten. Geen reisstress, niet urenlang wachten op vliegvelden, geen hoge reiskosten, maar wél het vakantiegevoel. Sabine gaat dat vanavond ervaren in Hotel Jakarta.

Thuis hotelletje spelen

Heerlijk zo’n staycation, want een nachtje hotel is gewoon de ultieme traktatie. Helemaal als we het over een vijfsterrenhotel als bijvoorbeeld het Pulitzer hebben. En weet je wat zo geweldig is? Je kunt 365 nachten per jaar in het Pulitzer slapen. Alles om thuis hotelletje te spelen, van complete bedden tot heerlijke geurende kaarsen en zachte hotelslippers, vind je in de Pulitzer Shop. Roomservice niet inbegrepen, helaas.

bed-hotel-pulitzer-amsterdam

Anderhalvemeter-restaurant met sterren

We blijven even in de vijfsterren-ervaringen, want in de Gashouder opent in juli en augustus het grootste anderhalvemeter-restaurant van Nederland: Rond de Tafel. Topchefs Erik van Loo van Parkheuvel (Rotterdam), Richard van Oostbrugge van 212 (Amsterdam), Egon van Hoof van Mos (Amsterdam), Soenil Bahadoer van de Lindehof (Neunen) en Wilco Berends van de Nederlanden (Vreeland) koken hier om de week de sterren van de hemel. Een unieke ervaring om op je lockdown bucket list te zetten, dus reserveer snel.

ronddetafel-gashouder-amsterdam-anderhalvemeter-restaurant

Terrasje pakken bij Carré

Amsterdam is weer een terras rijker! En niet zomaar eentje, maar het Carré Terras dat drijft op de Amstel en uitzicht heeft op de Magere Brug. Amsterdamser wordt het niet. Er is zelfs een strandgedeelte op dit drijvende terras te vinden. Je kunt hier elke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Als dat geen genieten wordt…

Ook binnen is Carré omgetoverd tot een anderhalvemeter-setting. Op 9 juli geeft Wende Snijders twee intieme concerten waar Sabine bij gaat zijn.

carre-amsterdam-theater

Sangria aan de pier

De NDSM-pier is weer een hotspot rijker: Sammie Sangria. Elke donderdag t/m zondag kun je hier geniet je van heerlijk eten en drinken en een verfrissende plons in het water. De jongens van Sjefietshe toveren frisse ceviche, smaakvolle borrelhappen en – voor wie durft – hotdoctopus uit de keuken. En, zoals de naam al verklapt, hier ben je aan het juiste adres voor goddelijke sangria. Er zijn 6 smaken, dus wij sluiten een proeverij niet uit!

Dollen in de Nollen

Het lastige van een museum blijft toch vaak dat je de werken niet kunt aanraken. Sommige doeken en beelden, die vragen er gewoon om dat je er met je vingers langs gaat. Maar dan word je natuurlijk direct tot de orde geroepen. Bij De Nollen in Den Helder is dat gelukkig anders! In dit openlucht kunstpark op een oude binnenduin wordt de erfenis van Rudi de de Windt bewaakt en uitgebreid door zijn zoons. Kunstwerken waar je in, op, onder, tussen of boven kunt staan, zonder dat je een standje krijgt. Een constante wisselwerking tussen kunst en werkelijkheid. Sabine nam er onlangs al een kijkje.

denollen-kunst-denhelder

Kiekjes kieken

In FOAM is er momenteel een prachtige expositie van Vivian Maier, genaamd Works in Color. Maier is een icoon op het gebied van Amerikaanse straatfotografie, een genre wat gedomineerd wordt door mannen. Normaliter staat ze bekend om haar zwart-wit fotografie, maar deze mooie tentoonstelling, bestaande uit 60 foto’s gemaakt tussen 1956 en 1986, is volledig in kleur.

vivianmaier-worksincolor-foam-photography