Weekendtips

Weekendtips week 28: 14, 15 en 16 juli

weekendtips

Deze week veel festivals in Amsterdam! En dan niet alleen de dansbare versies, maar ook kunst en food. Ik durf haast te beweren dat je een heel weekend van festival naar festival kan trekken zonder je te vervelen! Durf iemand deze uitdaging aan?

Festival Trek, Amstelpark

Weer een foodfestival? Ja! En wat voor een!

De eerdere edities van Festival TREK in Amsterdam waren een groot succes. Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juli staat het Amstelpark in opnieuw in het teken van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – AMSTERDAM.

Het fijne Amstelpark wordt in dit weekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.
Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar!

Naast heerlijk eten is er ook ruimte voor bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances. Amsterdams muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne van TREK de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Of je nu met vrienden, familie, collega’s of een leuke date gaat, een dagje TREK is een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Dát moet te regelen zijn lijkt me zo!

Waar?: Amstelpark, Amsterdam
Wanneer?: 14 t/m 16 JULI 2017
Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 14.00 – 23.00 uur
Zondag 14.00 – 22.00 uur

Rooftop sessions, SkyLounge Amsterdam

Rooftop Sessions

Op het prachtige dakterras van de SkyLounge naast Amsterdam Centraal vindt vrijdag weer een nieuwe editie van de Rooftop Sessions plaats. Vanaf 19.00 uur vind je er de beste tracks en tunes live op het podium met misschien het mooiste uitzicht van Amsterdam.

De eerste artiesten van deze vrijdag zijn David Dam, finalist in the Voice of Holland in 2014 en Steffen Morrison. Steffen brengt soul met een rauw randje en een grote glimlach. Dit allemaal onder begeleiding van resident band Verheij & Friends.
De live optredens zijn tot 23.00 uur, maar wees gerust, de lounge is tot maar liefst 03.00 uur geopend!

Waar?: Skylounge, Double Tree Hotel Amsterdam
Wanneer?: Vrijdag 14 juli van 19.00 tot 23.00 uur

Kwaku festival

Al 42 jaar een begrip in Nederland, Kwaku festival. Het grootste Surinaamse & Multiculturele festival van ons land.

Naast enorm veel, overheerlijk Surinaamse en Caribische eten zijn er ook diverse optredens. Een heerlijke plek waar al het goede en fijns uit Suriname samen komt. Dus dompel je onder in iets tropischer sferen en proef en dans!

Optredens van o.a
EARTH, WIND & FIRE Experience ft. Al Mckay en nog vele anderen to be announced.

Waar?: Nelson Mandelapark, Amsterdam
Wanneer?: Vanaf 15 juli elk weekend t/m 6 augustus 2017

Rembrandt Art Festival

#SHARESUNDAY Every Sunday we share a picture from one of our visitors. This week it’s this artistic shot of the anteroom (‘sydelcaemer’), where Rembrandt received his guests. And it was in this elegant room that he conducted his art dealing business. The walls were covered with dozens of paintings from which Rembrandt’s clients could choose. Rembrandt sold his own work and that of his many apprentices. He also dealt in paintings by other masters. Thank you @borey for sharing this photograph! Tag us on Instagram (@museumrembrandthuis) on your next visit to The Rembrandt House Museum to be featured on #SHARESUNDAY . . . . . #rembrandt #rembrandthuis #rembrandthouse #museum #amsterdam #kunst #art #exhibition #expo #tentoonstelling #artoftheday #artdaily #oldmasters #fineart #classicalart #igamsterdam #visitamsterdam #museumnews #jansix #friendship #goldenage #arte #kunste #artnews #artstagram #artonsnday

A post shared by Museum Het Rembrandthuis (@museumrembrandthuis) on

Op zaterdag 15 juli 2017 is het Rembrandts 411e verjaardag en dat wordt gevierd met een groot straatfeest: Rembrandt Art Festival. De ondernemers uit de Jodenbreestraat en Sint Antoniesbreestraat in Amsterdam maken er zoals elk jaar samen een artistiek en culinair buurtfeest van.

Beide straten zullen feestelijk versierd zijn en gevuld met kunst, muziek en natuurlijk lekker eten en drinken. Niemand hoeft zich te vervelen, want street art kunstenaars zullen bezoekers live inspireren om zelf aan de slag te gaan, er zijn etsworkshops voor de deur van het Rembrandthuis, een schilderworkshop in samenwerking met Royal Talens en diverse leuke activiteiten speciaal voor kinderen. Daarnaast komt de Sunday Market speciaal voor Rembrandts verjaardag naar de Jodenbreestraat, met kraampjes vol ambachtelijke producten, hapjes en drankjes, exclusieve kleding en accessoires en veel meer. Vier Rembrandts verjaardag mee in de Bree!

Waar?: Museum Het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, Amsterdam
Wanneer?: Zaterdag 15 juli van10.00 tot 18.00 uur

Pilates op het strand met Dokus Dagelet

Ken je dat? Van die vrijmibo's die eindigen in zwoele zomeravonden. #strandzuid ? : @giulical

A post shared by Strandzuid (@strandzuid) on

Zondagochtend is bij mij vaste prik sportochtend. Omdat een rondje Vondelpark op een gegeven moment ook verveelt heeft Strand Zuid een erg fijn alternatief. Namelijk; pilates. Op zondag 16 juli geeft Dokus Dagelet een effectieve pilates les op het strand. De ideale start van je zondagochtend. En als het weer een beetje mee zit kun je zo moi blijven hangen voor een luie stranddag.

Pilates, wat was dat ook alweer?

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijkertijd versterkt en stretcht. De les bestaat uit een variatie van staande, zittende en liggende oefeningen op een mat. Daarbij beweeg je bewust, beheerst en gecontroleerd vanuit je kern/centrum om een evenwichtig, sterk en flexibeler lichaam te creeren.

Dit houdt in:

Dynamisch bewegend warm worden
Ontspannen in balans komen
Kracht &
Uithoudingsvermogen verbeteren/trainen
Stretchend afronden

Om 10.00 u verzamelen bij het restaurant van Strandzuid.

Een losse les is 12,50 (alleen cash betalen) of koop een strippenkaart.

Waar?: Strand Zuid, Amsterdam
Wanneer?: zondag 16 juli tussen 11.00 en 12.00 uur

Thuishaven Zomercircus w/ Tom Trago 10 HRS

Morgen gaan we lekker droog en warm naar binnen! #thuishaven

A post shared by Thuishaven (@thuishaven) on

De 10 uur traditie met Tom Trago!

Thuishaven is inmiddels een vast begrip in Amsterdam. Met een semi-permanent festivalterrein in de zomermaanden waar je elk weekend kan feesten is het niet meer weg te denken uit de festivalkalender. Deze zondag een extra speciale editie met een all day set van maar liefst 10(!) uur van Tom Trago. Bijgestaan door vele DJ’s waar hij back 2 back mee zal draaien.
Daarnaast meer:

De Loods
Palmbomen ||
Ici Sans Merci b2b special guest
William Djoko
TENZERS

cafe:
Eric de Man
Aron Friedman
Niels Brands
DJ Turne
Thom Bold
Justes Maduro

acts:
Out of Thin Air by Micha de Haan
Ramana Magic
Tristan Bruin
Coloured Creatures

Waar?: Contactweg 60, Amsterdam
Wanneer?: Zondag 16 juli tussen 13.00 en 23.00 uur

Sabine de Witte