Travel

Weekendtips week 28: Ga of waan je over de grens

culinary-way-of-st-jacob-ischgl-oostenrijk

De eerste zomervakanties zijn begonnen en dus lonkt het verlangen naar vakantie. Dat kan natuurlijk in eigen land. In onze mooie Nederland is voldoende te beleven. Maar bij velen kriebelt het om over de grens te kijken. Voor dit weekend hebben we weer genoeg tips om je in binnen- en buitenland kostelijk te vermaken.

Onontdekt Antwerpen

Een dagje (of weekendje) Antwerpen is natuurlijk altijd een goed idee. Ben je al vaker in de stad geweest? Geen zorgen, via Antwerpen straalt ontdek je rustige en verborgen plekjes in de stad waar waarschijnlijk zelfs de meest vervente Antwerpen-ganger nog door verrast wordt. Wat dacht je van Plein Public, het mooiste terras op Nieuw Zuid. Of de tentoonstelling over modefotografie in de Handelsbeurs. Nog genoeg in deze Belgische stad te ontdekken dus.

Hike & Haute Cuisine

Hiken en haute cuisine. Klinkt als een gekke combi? Het kan in Ischgl, Oostenrijk. Onder het motto ‘leisurely hikes and culinary delights’ neemt Sabine dit weekend deel aan de Culinary Way of St. James. Ze trotseert de Paznaun berg en geniet van culinaire hoogstandjes tijdens deze bijzondere reis. Volg haar avonturen via Instagram.

culinary-way-of-st-jacob-ischgl-oostenrijk-hiken-eten

Lekker Stekken

Fans van Stek opgelet! Waar je eerst enkel voor ontbijt, lunch en borrel bij deze heerlijke stek (see what we did there) terecht kon, zijn ze op donderdag, vrijdag en zaterdag nu ook geopend voor het diner. Wij boeken vast een tafel!

restaurant-amsterdam-stek

Terrasje(s) pakken

Als het weer het toelaat gaan wij dit weekend zeker weer een terrasje pakken! En dat doen we niet alleen in Amsterdam, maar zeker ook in andere steden. Want terrassen, die hebben we in Nederland gelukkig overal. Graag delen we enkele van onze favorieten waar jij zeker ook een keer moet neerstrijken. Bijvoorbeeld Restaurant Brick in Haarlem, een binnenterras gelegen verscholen achter het restaurant in een van de schattigste straatjes van de stad. Ook een bezoekje aan The Boathouse moet direct op het lijstje. Dit terras is gesitueerd in een indrukwekkend glazen paviljoen op het strand van de Kralingse Plas. Als laatste tippen wij Le Jardin. Op dit terras aan de Mariaplaats in Utrecht waan je je even in Frankrijk en vergeet niet een bezoekje te brengen aan de eigen groentekas.

the-boathouse-terras-kralingen

Lekker Kallumaan

Tot en met 31 augustus kan er heerlijk ontspannen worden bij pop-up camping Kallumaan, een initiatief van Netl de Wildste Tuin en foodfestival Lepeltje Lepeltje in Kraggenburg. In dit onontdekte stukje Nederlandse natuur verblijf je in een romantische tipi of safaritent of je eigen tent of camper. Het terrein staat vol grote kunstobjecten, je kunt er kanoën en suppen, aan eten en drinken ontbreekt het je niets en je kunt zelfs een bezoek brengen aan een heus ligconcert. Als dat niet ontspannen is.

kallumaan-camping

Je bent zelf een Barok

Het blijft altijd geweldig om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. We staan daar uiteraard graag even voor De Nachtwacht van Rembrandt, maar vergeet ook zeker niet de prachtige tentoonstellingen die er te zien zijn. Momenteel kun je genieten van Caravaggio-Bernini, die je meenemen naar het ontstaan van de Barok van Rome schilder Caravaggio en beeldhouwer Bernini. En dat in hartje Amsterdam. Een aanrader voor een regenachtige middag.

Indrukwekkende beelden

In de Nieuwekerk in Amsterdam is tot eind november weer de World Press Photo Exhibition te zien. Hier zijn alle 150 bekroonde persfoto’s en video’s te bewonderen. Op de route is met alles rekening gehouden om je een rustige, veilige 1-op-1 ervaring te geven met de beelden.

world-press-photo-Yasuyoshi-Chiba

Cocktails zonder kater

Eindeloos genieten van heerlijke cocktails, maar dan zonder dat je er de volgende ochtend spijt van hebt? En zonder dat je er al te diep voor in de buidel hoeft te tasten? Klinkt als een droom… die werkelijkheid is geworden door de siropen van Teisseire. Het siropenmerk komt met twee cocktaillimonadesiropen: Mojito en Piña Colada. Voeg voor een virgin Mojito wat bruisend water en een takje munt toe en voor een Piña Colada mocktail 7UP of Sprite en deze verfrissende cocktail is niet van echt te onderscheiden!

mocktail-teisseire-pinacolada