Weekendtips

Weekendtips week 29: 21, 22 en 23 juli

weekendtips

We zitten middenin het seizoen van de sample sales en andere fijne uitverkopen. Daarom deze week in de weekendtips maar liefst twee plekken om je kast aan te vullen! Toch liever iets anders? Kan ook, ik zocht het voor je uit!

Sample Sale Dick Moby


Sample Sale, wie houdt er niet van? En als het dan ook nog eens de sample sale is van een wel heel tof, Amsterdams zonnebrillen label dan heb je mij al snel over de streep. Dick Moby is opgericht door de Amsterdammers Tim Holland en Robbert Wefers Bettink, allebei jongens die graag surfen, zeilen en duiken. Beiden hebben daarbij een achtergrond als ontwerper. Met het merk Dick Moby willen ze twee zaken uitdragen: enerzijds het in de focus zetten van de plasticvervuiling van stranden en oceanen en anderzijds het bewust maken van het grote publiek van de waarde van plastic als grondstof. In hun visie kan het tweede issue het eerste goede diensten bewijzen: als we plastic gaan zien als de waardevolle en steeds herbruikbare grondstof die het is, zullen we er ook veel bewuster mee omgaan.

De brillen van Dick Moby zijn gemaakt van een innovatief eco-plastic.
Door de waarde van plastic en zijn kracht te zien, zijn Tim en Robbert zonnebrillen gaan ontwerpen. Ze maken de prachtige ontwerpschetsen in Amsterdam en in Italië wordt alles gemaakt. De glazen worden geleverd door Zeiss.Tijdens deze sample sale krijg je maar liefst tot wel 80% korting op brillen! Goede deal dus!

Waar?: Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam Noord
Wanneer?: 21 juli – 22 juli
21 juli om 14:00 u tot 22 juli om 19:30 u

Kindred Spirits Festival Express

✧☽☮☾✧The Kindred Spirits Festival Express is coming to Amsterdam!✧☽☮☾✧⠀ By popular demand, we have decided that in between all festivals we also want to give you a chance to shop ⠀ our Kindred Spirits items with festival discounts and a festival vibe! Saturday 22nd & Sunday 23rd of July.⠀ ✧ Rugs will be 50% off ⠀ ✧ Original boots wil be €125 and €150!!! ⠀ ✧ Sneakers will be €50⠀ ✧ And many more surprises……..⠀ Also we will sell our special festival jewelry and clothing! Who is joining us for a beer, some great music, fun and big discounts? ⠀ See you this weekend! (The Kindred Spirits store, Utrechtsestraat 47, 11:00 till 18:00 Saturday & Sunday)⠀ . ⠀ . ⠀ . ⠀ . ⠀ #thekindreds #kindredspirits #festival #fashion #festivallook #bohemian #hippiegirl #bohochic #bohostyle #summervibes #ibizabohogirl #boots #handmade #oneofakind #kilimboots #festivalfashion #dance #party #boho #ootd #party #partytime #pinkpop #dtrh #rockwerchter #lowlands #festival #fashion #hippiegirl #sale #festivaloutfit #festivalexpress

A post shared by Kindred Spirits (@thekindreds) on


The Kindred Spirits Festival Express komt naar Amsterdam! Je hebt ze ongetwijfeld al ergens in binnen- of buitenland gespot op een van de vele festivals; Kindred Spirits. Mocht je deze tofste kleding, schoenen en meer stand hebben gemist komt de festival stand voor een keer jouw kant op. Dit weekend kun je in de flagship store in de Utrechtsestraat alle festival aanbiedingen vinden. Denk bijvoorbeeld aan toffe tapijten met wel 50% korting of dé originele boots met een fikse discount. Daarnaast staan de biertjes koud en beloofd het stiekem een mini festival te worden.

Waar?: The Kindred Spirits store, Utrechtsestraat 47, Amsterdam
Wanneer?: Zaterdag 22 en zondag 23 juli tussen 11.00 en 18.00 uur

Bajes Beach Club

https://www.instagram.com/p/BWwoxkcAGOU/?taken-by=naardebajes
Sinds afgelopen weekend is het gegarandeerd zomer in Amsterdam. Street art restaurant & bar De Bajes transformeert gedurende anderhalve maand in De Bajes Beach Club. (I see what they did there… 😉 ) Deze huiskamer aan het Rembrandtplein is tot en met augustus de ideale plek om beschut voor regen, wind en ander natuurgeweld de nodige feestvitamines mee te pakken.

Het iconische pand van De Bajes is speciaal voor festivalgangers en nachtbrakers omgetoverd tot summer hang-out. Stedelijke strandgasten wanen zich bij binnenkomst in tropische sferen. Compleet met palmbomen, bamboe wanden en kleurrijke doeken. Zandkastelen en opblaasdieren zorgen voor de finishing touch van deze zomerse beach club.

Het exotische decor van De Bajes is de perfecte backdrop voor knallende feesten met cocktailbuckets, Desperados en andere zomerse drankjes. Vrijdagen en zaterdagen zijn, van klokslag 22:00 tot 03:00 uur, gevuld met een killer line-up waardoor iedere feestende gevangene smeekt om levenslang.

Het zomerse toneel van De Bajes Beach Club maakt na een zomer van keihard feesten weer plaats voor de imposante muren en het rauwe interieur van De Bajes, zoals de Amsterdammer gewend is.

Waar?: Restaurant de Bajes, Rembrandtplein, Amsterdam
Wanneer?: De hele zomer op vrijdag en zaterdag tussen 22.00 en 03.00 uur

Instaprondleiding Stedelijk Museum Amsterdam


Een van mijn favoriete musea is absoluut het Stedelijk in Amsterdam. De plek in Amsterdam voor moderne kunst in een prachtig, ruim en vooral licht gebouw. Dat er veel moois hangt en staat mag geen verrassing zijn, maar toch ontdek ook ik elke keer weer iets nieuws. Voor diegene die graag iets meer willen weten of misschien zelfs voor het eerst gaan organiseert het Stedelijk elke zondag om 15.45 u een instaprondleiding. Stap in en (her)ontdek het museum, de highlights uit de collectie en het gebouw in een uur samen met een ervaren rondleider. Iedere zondag wordt er één rondleiding in het Nederlands en één in het Engels gegeven.
Het mooiste is, de rondleiding is, mits je een geldig toegangsbewijs hebt, helemaal gratis.

Waar?: Stedelijk Museum, Museumplein Amsterdam
Wanneer?: elke zondagmiddag om 15.45 uur. Let op, maximaal 15 plaatsen, wie het eerst komt… Reserveren kan bij de informatiebalie bij de entree

Lt. Cornelis x Beertails


Verstopt in de Voetboogsteeg zit het prachtige restaurant Lt. Cornelis. Op de kaart tref je er Hollandse gerechten en ingrediënten met een moderne twist. Omdat Lt. Cornelis trots is op haar roots (terug te zien in het imposante interieur), ontwikkelden zij samen met Lowlander Beer zogenaamde ‘beertails’. Cocktails op basis van bier. Dat mochten we proeven en dat smaakte naar meer! De orange collins bijvoorbeeld is fris met Lowlander white ale. De Dutch negroni met Willems Welmoed, Wijnand Fockink’s likeur en Lowlander IPA bier en 2 dash bitters. Of de IPA Gin fizz, een leuk aperitief, ook weer met Wynand Fockink likeur, gin en Lowlander IPA. Vergeet niet de kaas na te nemen!

Waar?: Voetboogstraat 13, Amsterdam
Wanneer?: 7 dagen per week van 17.00 – 23.00u

Sabine de Witte