amsterdam gastronomie Hospitality Reistips Travel Vanity Weekendtips Wijn & cocktails

Weekendtips week 29 (4,5,6) en week 30 (11,12,13) augustus 2023

Holy sh*t, het is echt alweer augustus. Dat betekent dat de straten, trams, bussen, en café’s van onze mooie stad ook alweer gehuld zijn in de regenboogkleuren; Amsterdam is ready to celebrate love! Natuurlijk doen we dat bij YA in stijl én daarnaast valt er nog veel meer te genieten de komende twee weekenden. Let’s go!

Pride week

Super Lyan – Cocktails for a cause

“Let’s raise spirits, have a blast, and make a difference together!” Dat is waar het bij de fabuleuze cocktailbar Super Lyan, die gerund wordt door de hoog aangeschreven mixologist en bartender Ryan Chetiyawardana, deze week om draait. Team Super voorziet ons van maar liefst twee speciale Absolut Vodka pride cocktails, geïnspireerd op iconen die een verschil maken in de LGBTQIA+ communithy: Elton John en Ian Mckellen. Voor elke cocktails wordt er €2,50 gedoneerd aan GLAAD, een non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor de mediabelangen van de community.

Waar: Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam

Wanneer: van 2 tot 6 augustus, elke avond

Pulitzer – Cocktails for a cause

Bij Pulitzer’s Bar geniet je de gehele week van de Lola’s Pride Blend cocktail. Een ode aan één van de eigenaressen van het iconische, Amsterdamse café Pamela; een bruin café dat sinds de jaren ’80 geliecommunity.fd is onder de LGBTQIA+-ers. Pulitzer doneert voor elke cocktails €2,50 aan Workplace Pride.

Get glam met Kimpton De Witt

Je start de Pride op zaterdagochtend extra glamoureus bij Kimpon de Witt. Tussen 10 en 13 uur laat je, je in de Living Room een sparkly touch-up aanmeten door de make-up artists aldaar aanwezig. Plus de eerste Bombay Sapphire G&T is van het huis.

Kimpton laat daarnaast met hun ‘Let Us Be Perfectly Queer’ campagne zien dat men begrepen heeft dat de Pride om zoveel meer draait dan enkel het vieren van de liefde. Er is nog heel veel werk te doen en het hotel draagt haar steen daaraan bij door vanaf hun opening al actief de LGBTQIA+ community te steunen. Zo behaalde men de Travel Proud Badge van Booking.com. Een badge waardoor een hotel waarborgt om bij te dragen van het veilig ontdekken van een vakantie bestemming, volledig zoals je bent, ongeacht van wie je houdt of hoe je, je identificeert.

Waar: Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam

Wanneer: zaterdag 5 augustus van 10 – 13 uur

HOXTON X LOTTI’S X PRIDE

De Hoxton gaat ook lekker los dit weekend met een aantal funky Pride events. En wel met de Lotti’s Lobby party’s als aftrapper! Op de vrijdag gaan de voetjes van de vloer op de met Ballroom vibes gevulde avond van DJ Natarcia & MC Aron. Op zaterdag, trek je de Pride door met Ivy Vandervorst en DJ Jennifer Cook. Om vervolgens op zondag bij te komen van je kater tijdens de heerlijke Drag Bingo Party, onder leiding van de fabuleuze Heisa Jynx.

Het is niet nodig om te reserveren voor de events. However, vol = vol.

Waar: Herengracht 255, Amsterdam

Wanneer: Je checkt de tijden van alle events hier

Is de drukte van het regenboogvertier niet aan jou besteed? Dan ga je zeker lekker op dit lijstje:

Sacrée Fleur

Tot 14 augustus ontdek je de expositie Sacrée Fleur bij Hotel Arena. Fotografe Yasmin-Claire Tan werkte dertien jaar lang aan haar expositie en begon aan haar collectie doordat ze werd geïnspireerd door het intieme proces van het openen van een bloem. Door met geduld de bladeren open te vouwen werd het hart van de bloem zichtbaar. Harten die veelal vrouwelijk bleken te zijn, en af en toe ook mannelijk. Bloem voor bloem werd de collectie opgebouwd, van tulp tot roos; elke bloem haar eigen geheim onthullend.

Wanneer: Wanneer je maar wilt, tot en met 14 augustus

Waar:  ’s-Gravesandestraat 55, Amsterdam

Geen woorden maar draden

Tot diep in oktober bewonder je in het Rotterdamse Wereldmuseum de eeuwenoude kunst van het borduren. Klinkt behoorlijk stoffig, horen we je denken. Maar niets is minder waar. In Mexico City herontdekte ik de schoonheid van deze verhalende kunst. Een kunst die uiting geeft van het verre oosten tot het diepe zuiden aan rijke culturen. Als onderdeel van een verhaal én als uiting van groeps- en individuele identiteiten. Steken die gezet worden om de wereld een beetje mooier te maken, te verklaren of tegen te spreken. Geen woorden maar draden zet de schijnwerpers op de vaak onbekende makers uit het verleden en heden. Met een collectie van ruim 200 stukken uit verschillende tijden, ga je gegarandeerd geïnspireerd huiswaarts.

Waar: Willemskade 25, Rotterdam

Wanneer: van 8 juni tot en met 22 oktober 2023 van dinsdag tot zondag van 10 – 17 uur

Bottleshop Pop-up Marathon

Deze (na)zomer heeft Bottleshop Amsterdam een indrukwekkend collab marathon gepland staan. De in februari geopende wijnbar biedt vanaf dag één al een breed assortiment aan kwaliteitsnatuurwijnen en gerechten aan en is nu dus klaar to turn it up a notch.

De avond van maandag de 14e staat in het teken van de Skewer Crusade; een battle om de beste skewer van Amsterdam. Natuurlijk onder het genot van de beste natuurwijnen. De Bottleshop trommelde een indrukwekkend team van Amsteramse chefs op om deze strijd aan te gaan. Wie het zijn? Dat kondigen ze deze week zelf aan op hun instagram.

Verderop in de zomer staan er kekke events op de planning in samengewerking met het Parijse Amagat en het Berlijnse Café Frida. Namen die wij al lange tijd op ons verlanglijstje hadden staan.

Wanneer: maandag 14 augustus

Waar: Wibautstraat 130, Amsterdam

Otto Berlin

Geliefd Berlijn; wat delen we toch graag haar gems met jullie. Deze week het kneuterige Otto Berlin. Een compact, levendig buurtrestaurant dat seizoensgebonden gerechten om te delen serveert met (verrassing!) een prachtassortiment aan natuurlijke wijnen. De ingrediënten worden onder andere ingekocht bij biologische boerderijen in de omgeving en het vlees bij jagers die jagen binnen een bio-reservaat in de omgeving van de hoofdstad.

We kwamen binnen zonder reservering en het goed geoliede en vooral lieve team van Otto ging above and beyond om een tafel voor ons vrij te maken. We genoten van een heerlijk frisse, biologische, oranje Riesling uit 2020, waarna gerecht voor gerecht de tafel werd gevuld. De meest geliefde gerechten van de avond; de langos met heggelbach kaas, labneh en knoflook en de rode biet en sloe berry met labneh en gebruinde boter. We sloten de avond af met een mindblowing dessert van yoghurtijs met rabarber dat werd afgemaakt met een cassishout olie. (echt, wow!)

OTTOJAJAOTTOJAJA

Op zondag 13 augustus slaat Otto de handen ineen met hun meest geliefde mensen uit de industrie; het team van plattelandsbistro Parg. Twee zwaargewichten wanneer het aankomt op fine dining, gebundeld in één zomers culinair spektakel. Het event vindt plaats in de tuin van Parg, dat op een uurtje rijden vanaf Berlijn ligt. De twee restaurants dagen elkaar uit om het beste van beide menu’s te bereiden en samen de rijkheid van de ingrediënten die de regio te bieden heeft, te vieren.

Waar: Otto Berlin – Oderbergerstrasse 56, Berlijn

OTTOJAJAOTTOJAJA – Parg – Dorfmitte 11, Gerswalde

Wanneer: Otto Belrin is open van donderdag tot en met maandag van 18 – laat

OTTOJAJAOTTOJAJA – 13 augustus van 13 – 21 uur – je reserveert hier

Heb jij een weekendtip die de volgende keer niet mag ontbreken? Mail deze dan naar redactie@yourambassadrice.com.

Britt Schepers