Travel

Weekendtips week 29: Op verkenningstocht in Nederland

kasteel-de-hooge-vuursche-baarn

Waar zowel Sabine als ik deze week nog genoten van de schoonheid en culinaire hoogstandjes van Oostenrijk, spenderen we dit weekend weer gewoon in eigen land. En dat is helemaal geen straf met al het moois dat we hier kunnen doen. Nog geen plannen? De volgende tips bieden je ongetwijfeld wat inspiratie voor een heerlijk weekend.

Prinsje en prinsesje spelen

Heb jij altijd al gedroomd van het leven in een écht kasteel? Die droom kan werkelijkheid worden deze zomer! Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn biedt voor het eerst in haar historie de mogelijkheid om als een ware vorst te komen dineren en overnachten. Wandel over het landgoed, drink een drankje op het bordes, geniet van een driegangendiner in het pop-uprestaurant en overnacht in één van de kasteelkamers. Wil je de omgeving verkennen? Dan heeft het kasteel een leuke rallyroute en goed gevulde picknickmand voor je klaarstaan.

In de zon of bij het vuur

Een heerlijke plek om neer te ploffen in Amsterdam is Rosa en Rita. Deze fijne plek staat voor simpel, lekker en gezellig. Op warme dagen is het genieten op hun ruime, zonnige terras. Laat het weer zijn wat mindere kant zien? Dan kun je binnen lekker schuilen bij het vuur.

rosa-rita-restaurant-amsterdam-terras

Europa verkennen

Deze zomer kan het wat spannend zijn om een verre vakantiebestemming te boeken, maar gelukkig valt er dicht(er) bij huis ook van alles te ontdekken. Om het je wat makkelijker te maken heeft CityZapper een aantal Europese Dream Destinations voor je verzameld, zoals het Belgische Antwerpen, het Duiste Osnabrück of het Oostenrijkse Graz.

Hotelhoppen in Holland

Blijf je toch liever binnen de Nederlandse grenzen? Eden Hotels has you covered. Hun hotels die te vinden zijn in ons hele land staan in juli en augustus in het teken van de Eden Zomer Tour. Overal worden leuke feestjes en activiteiten georganiseerd, zoals het Oranje Hotel in Leeuwarden wat een Italian style suptour door de grachten aanbiedt gevolgd door heerlijke antipasti, vintage summer movie nights in de befaamde Piet le Blanc suite van Savoy Hotel Rotterdam, Hotel Room Bootcamps in de kamers van The Lancaster Amsterdam en Babylon Hotel Den Haag organiseert lachyoga. Genoeg te doen dus, deze zomer.

Schuitje varen, hapje eten

Zeg nou zelf, niets is lekkerder dan bij mooi weer een dagje varen. Flaneren op je (gehuurde) boot, verkoeling zoeken met de voetjes in het water en genieten van de zomerse gezelligheid. Zonder een lekker hapje en drankje is je boottrip niet compleet, maar waar kun je nou gemakkelijk wat lekkers scoren? Bij Cinq Oriental Bistro, gelegen aan het water bij het Olympisch Stadion in Amsterdam, bijvoorbeeld. Hier geniet je van al het lekkers dat de Aziatische keuken te bieden heeft. Bevind je je op de Amsterdamse grachten? Maak dan een tussenstop bij Deus Ex Maxima, waar je terecht kunt voor een portie feel good food. Of A La Plancha in Rotterdam, waar de verse vis van de grill zo op jouw bord belandt. Of de Tuin van de Vier Windstreken, waar het menu elke keer weer een verrassing is. Vaar je over de grachten van Utrecht? Meer dan aan bij Op Zuid waar je geniet van een op de multiculturaliteit van New York geïnspireerd menu.

Wijnen uit Amsterdam

Wist je dat er wijn in Amsterdam wordt gemaakt? Chateau Amsterdam is een urban winery, gestart door vader en zoon die moderne en conventionele wijnen produceren in de geest van de stad. Benieuwd hoe ze proeven? Vanaf dit weekend zijn hun pop-up tasting room weer geopend, dus ga langs en geniet!

Een bubbeltje

Meer van de bubbels? Tot en met eind augustus opent bij de Gashouder het Fête Champagne Terras. Bij mooi weer laat je je hier verwennen met een heerlijk glas champagne, een goedgevulde borrelplank of een goede entrecôte.