Weekendtips

Weekendtips week 3: 17, 18, 19 & 20 januari Hotelnacht

weekendtips hotelnacht

Na een korte nieuwjaarsstop zijn de weekendtips weer terug. Met dit weekend als hoogtepunt Hotelnacht. Om rekening te houden met de goede voornemens staan er dit keer geen cocktailavonden of extravagante brunchopties in de weekendtips. Wel zo aardig. In plaats daarvan genoeg ideeën om dit weekend de benen te strekken en op pad te gaan!
PS: De echte healthknallers kunnen de top 10 tips voor Hotelnacht beter overslaan.

Donderdag 16 januari| extra weekenddag

Blue monday komt er bijna aan dus iedereen verdient wel een extra dagje weekend.

Sarajevo Film Night @ Kriterion

Het weekend begint deze week een dagje eerder bij YA. Het weer is deze week helemaal blegh en wat kun je dan beter doen dan lekker naar de film? Bij Kriterion kun je vanavond terecht voor korte films over het culturele landschap van Sarajevo, Bosnië- Herzegovina, de historie en de huidige stand van zaken in het land. Na de film is er alleen bij de eerste filmsessie een paneldiscussie.
Tijd: Om 19.00 uur begint de eerste sessie. om 21.30 uur de tweede sessie
Ticket: 5 euro per sessie. Beide sessies bijwonen kost €6.50.

Sauna & Tapas @ MAMMAM

Vrouwen, neem je eigen badjas en -doek mee en je kunt deze donderdag relaxt eindigen. Jij hoeft je alleen maar in het water te laten glijden en MAMMAM zorgt voor onbeperkt thee en tapas.
Tijd: middagsessie van 14.00 uur tot 17.30 uur. Avondsessie van 18.00 uur tot 21.30 uur
Ticket: €25 per vrouw. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar per sessie.

sauna tapas hammam

Vrijdag 18 januari| Cultuursnuiven

Vrijdag vroeg aan de slag tijdens de Creative Mornings. In de avond een mooie wandeling maken in Noord tijdens de opening van The After Glow van Navid Nuur.

Creative Mornings @ NewWerktheater

Eens per maand kunnen creatievelingen zich verzamelen bij de Creative Mornings. Deze vrijdag ontbijt je om 08.30 uur bij NewWerktheater. Vervolgens is er een praatje van visueel kunstenaar Airich en om 10 uur gaat iedereen aan het werk. Het thema van deze maand is ‘surreal’.
Tijd: 08.30 uur ontbijten
Ticket: Het is helaas uitverkocht, maar je kunt jezelf op de wachtlijst zetten.

Opening ‘The After Glow III’ by Navid Nuur @ NDSM-werf

Het laatste weekend van Amsterdam Light Festival is in volle gang. Maar er zijn ook nog andere lichtkunstwerken te bewonderen. David Nuur toont zijn kunstproject The After Glow III op drie vaste locaties. Een vierde element verspreidt zich over het terrein. Het kunstproject is speciaal voor de NDSM-werf en vermengt zich naadloos met de architectuur van de voormalige scheepswerf. Navid haalt zijn inspiratie uit licht en duisternis en zijn kunstwerken zijn altijd een samenspel van deze twee elementen.
Tijd: openingsborrel om 17.30 op neveritaweg 61. Hier wordt het lichtkunstproject onthult en geeft Navid zelf een tour. De objecten zijn tot en met 21 april te bekijken.
Ticket: gratis

the after glow III Navid Nuur

Evan Ifekoya: A SCORE, A GROOVE, A PHANTOM, A CONGREGATION @ De Appel

Hoe beïnvloedt geluid ons denken? Kunstenaar Evan Ifekoya zoekt het uit met twee recente werken. Ritual Without Belief (2018): een immersieve geluidsinstallatie die geluidsfragmenten uit literatuur, muziek, sociale conversaties, of intieme gedachtes en zelfreflecties laat horen. Deze geluiden tonen een ‘algoritme over generaties, locaties en politieke standpunten’. Het tweede werk A Score, A Groove, A Phantom (2016 – nu) gaat meer over onze denkbeelden rond blackness, sociale normen en nalatenschap in relatie tot queer (club) cultuur en trauma. Thema’s als meningsverschillen, subjectiviteit, auteurschap en samenwerking komen bij beide aan bod. Deze twee kunstwerken en nog meer van Ifekoya’s oeuvre, zoals tekeningen en collages staan tentoon in De Appel. Bij deze opening is Ifekoya aanwezig.
Tijd: Van 18.00 uur tot 21.00 uur. Tentoonstelling is te zien tot 23 februari
Ticket: Subbacultcha gratis. Normaal €5, studenten €3

Zaterdag 19 januari| Hotelnacht

Nee, hotelnacht is niet het enige evenement dit weekend, maar misschien wel het leukste. Er is namelijk van alles te doen. Je kunt ongegeneerd toerist in eigen stad zijn. Wel toerist zijn, maar geen geld uitgeven? Dan kun je het beste naar de Dam gaan op Nationale Tulpendag.

Hotelnacht @ Amsterdam

Goed voornemen om minder te vliegen, maar niet te korten op het vakantiegevoel kan je dit weekend goed naleven. Tijdens Hotelnacht kun je voor gereduceerde tarieven als Amsterdammer in de hotels in Amsterdam slapen. Dat is niet heel spetterend, maar er zijn ook genoeg hotelfeestje omheen georganiseerd, zodat jij toerist in eigen stad kan zijn. Het thema dit jaar is Sustainable Luxury en daar word ik reuze blij van. Veel nieuwe hotels zijn meer bezig met duurzaamheid. De opening van Hotelnacht vindt, in lijn met het thema, plaats bij QO Amsterstam; een van Europa’s duurzaamste hotels. Een top tien van leukste activiteiten vind je hieronder!

Hotelnacht Top Tien

1. Chillen in een jacuzzi met uitzicht op Amsterdam en een stoer glas whisky in de hand bij de Naked Rooftop Jacuzzi Party.
2. Lasergamen tussen hotel-obstakels? Dat kan in de oudste kapel van Amsterdam, de Olofskapel, onder het genot van gin & tonic.
3. Genever Experience – her-ontdek genever bij het hoogste ‘raam’ van Amsterdam en een oer-Amsterdamse Bols kopstoot-pop-up.
4. Late Night Snacks door topchefs: Bier & Bratwurst bij Vermeer, Dogs & Tails van Bord’Eau of FEBO-snacks met een Taiko-twist?
5. Red Carpet Party – de rode loper rolt uit bij de nieuwe hotelbar Vic’s voor deze cocktailparty met een strakke line-up van DJ’s en star-tenders.
6. Pulitzer Bar verandert in een Old School American Diner met jukeboxen en vetkuiven, so you better shape up for Grease Lightnin’!
7. Masquerade Bourbon Street Party: Neem je mooiste masker mee en dans met de Mardi Gras-danseressen.
8. Game on! Play & Party of liever elektrieke spelletjes bij Bar Electrique in Conscious Hotel Westerpark?
9. Ontdek je wilde kant. De Koepelkerk van Renaissance verandert dit jaar tot diep in de nacht in een wilde jungle voor de Animal Party.
10. Ssst! Geniet van Silent Poetry Cocktail Shots bij The Tailor. Cultuur gleed nog nooit zo soepel naar binnen.

Het volledige programma vind je hier.
Tijd: Zaterdag en zondag van vroeg tot laat!
Ticket: Vanaf €55 kun je al in een hotel slapen. Thuis slapen, wel feesten? €24.50 heb je een passe-partoutticket voor alle evenementen.

Hotelnacht 2019

Nationale Tulpendag @ De Dam

De Dam is normaal gesproken een plek die ik het liefst vermijd. Maar deze zaterdag kun je er een mooi bosje tulpen halen voor nop tijdens Nationale Tulpendag. Het tulpenseizoen wordt ingeleid en daarom bieden verschillende tulpentelers ongeveer 200 duizend tulpen aan. Niet helemaal katerproof, want de mensenmassa wordt enorm. Maar hé, drinken deden we toch niet deze maand?
Tijd: Vanaf 13.00. Om 16.00 is de Dam leeggeplukt
Ticket: gratis

Nationale Tulpendag

Zondag 20 januari| Lekker groen

Vandaag zijn de tips rustig bescheiden. Je zit of nog te springen tijdens Hotelnacht of je geniet nog na van je bosje tulpen die je al vechtend op de Dam heb gescoord. Nog meer groen in huis? Dan kan je deze zondag je slag slaan.

Pop-up plant store @ Klaproos Amsterdam

Nieuw jaar is nieuw leven vindt Sprinklr. Daarom staat de loods van pizzeria Klaproos deze zondag vol met groen leven. In deze jungle-for-a-day vind je deze zondag alle soorten planten die je leven en kamer verrijken. Meer zuurstof, meer kleur, meer zenheid. En na het lange struinen en overwegen of het allemaal wel gaat passen, mag je vandaag vast wel een klein pizzaatje eten om het weekend af te sluiten. Met je plant op schoot, dat wel.
Tijd: van 13.00 uur tot 18.00 uur. Klaproos zelf blijft wel open voor een verdiende pizza
Ticket: Kijken is gratis!

pop-up plant store sprinklr klaproos

Sabine de Witte