Weekendtips

Weekendtips week 3: 17, 18 en 19 januari – Hotelnacht!

hotelnacht 2020

Hoeveel goede voornemens zijn al gesneuveld? En lukt het je een beetje om weer in het gewone werkritme te komen? Na een paar dagen Italiaanse bergen en stilte ben ik weer opgeladen, maar de wekker en ik zijn alles behalve goede vrienden. Gelukkig staat het weekend alweer te popelen, en wat voor weekend! Het jaarlijkse Hotelnacht spektakel gaat zaterdag weer van start in het gloednieuwe Nhow RAI hotel. Super benieuwd wat ze daar van gemaakt hebben.

Hotelnacht 2020 – zaterdag op zondag

De 18e editie alweer, ooit in het leven geroepen om Amsterdammers kennis te laten maken met hotels in hun eigen stad en een perfect excuus om zelf de toerist uit te hangen. Een aantal highlights op een rij:

Late night barber session | BOAT&CO | 17:00 – 22:00 uur
BOAT&CO maakt tijdens de deze editie van de Hotelnacht plaats voor een Late night barber session. Tijdens deze avond kun je tussen 17:00 uur en 22:00 uur professioneel je haar laten knippen, terwijl manlief zijn baard laat trimmen – geheel kosteloos. Winning! Plof neer in de kappersstoel, geniet van een glas whisky en zing zachtjes mee met de heerlijke plaatjes die de DJ je voorschotelt.

En alsof dit nog niet genoeg is, kun je bij BOAT&CO ook verschillende yogalessen volgen met uitzicht op het IJ en onder het genot van het natuurlijke mineraalwater van Marie-Stella-Maris. Om 14:00 en 15:30 kun je terecht voor Vinyasa Flow en om 17:00 volg je een lesje Yin Yoga. Na een heerlijke yogasessie kun je rustig bijkomen in de splinternieuwe wellness en sluit je af met een smoothie en een bite.

Driegangendiner in de Houthaven | Vessel | 17:30 – 22:00 uur
Nog even stevig dineren voor het stappen, is altijd verstandig. Restaurant Vessel, het restaurant in het luxe-aparthotel BOAT&CO, zorgt dat je met een gevulde maag de dansvloer betreedt tijdens de Hotelnacht. Chef Ricardo van Ede heeft speciaal voor deze avond gerechten samengesteld waar jij en je gezelschap drie gangen lang van kunnen proeven! Zorg dat je op tijd bent met reserveren, want vol = vol! Naast het ticket voor de Hotelnacht betaal je nog €25,- euro per persoon.

Cocktails nippen | Tales & Spirits bij Hotel The Craftsmen | 19:30 – 23:30
Bij Luxury Hotel The Craftsmen aan het Singel geniet je tijdens de Hotelnacht van de lekkerste cocktails. Deze to-die-for cocktails worden gemaakt door de bartenders van buurman Tales & Spirits, tevens een van de beste cocktailbars ter wereld. Get ready voor een rijk gedecoreerde avond met een prachtig uitzicht en de beste cocktails!

Zondag 19 januari

Boozy Brunch | Persijn | 12:00 – 15:30 uur
Sunday, funday! Kater of niet, zondag staat voor uitslapen! En een brunch is het perfecte vervolg van de dag. Sluit je Hotelnacht af bij Persijn. Het restaurant, gevestigd in het QO Hotel, organiseert speciaal voor dit evenement een Boozy Brunch. De prijs voor deze brunch bedraagt €47,50 euro per persoon met unlimited booz! Is de kater toch te heftig en voel je meer voor een sapje? Voor €29,- euro brunch je lekker mee, maar dan zonder alcohol. Let wel op, ook voor dit event is reserveren noodzakelijk!

Ook het Pulitzer x Lindt chocoladefestijn staat bij mij op de radar, het Andaz ontbreekt zeker niet op de lijstje en ook Okura zou prima op de route passen en het is een perfect excuus om het luxe TwentySeven hotel van binnen te bekijken. Doe je aan Try/Dry January? Dan is hotel Jakarta de place to be dankzij FeverTree, of ga je voor een joker bij de skylounge. De gehele route heb ik nog niet uitgestippeld, lang leve de suggesties en het volledige Hotelnacht programma op de website.

Hanneke’s Live

Kan je Hotelnacht hangover wel weer wat deuntjes aan, dan zou ik zeker naar Hanneke’s Boom gaan. Iedere zondag is daar live muziek en het is er altijd zo lekker knus en toegankelijk. En als je in de buurt bent, bij de buren van Mediamatic organiseren ze ook regelmatig interessante events en is het goed vegan eten!

Op z’n Russisch: Oleg Pelmeni

In Berlijn maakte ik lang geleden al kennis met de pelmeni’s; een Russische variant op de dumpling. Het deeg is dunner en de vulling kan van alles zijn. Vaak geserveerd met crème fraîche en kaviaar en stiekem een van mijn favoriete bites. In Sint Petersburg heb ik er behoorlijk veel gegeten, Gorki en Datscha waren altijd mijn favoriete adresjes in Berlijn maar sinds deze maand kan ik ze nog dichter bij huis vinden: Oleg Pelmeni! Er zit namelijk een heuse pelmeni bar op de Roetersstraat. Ze serveren hier verschillende pelmeni’s, zowel vegetarisch als met vlees of vis, traditionele combinaties of juist wat moderne, verrassendere smaken en zijn van plan om ze ook met de seizoenen aan te passen. Daarnaast serveren ze de typische borscht bietensoep (heerlijk op koudere dagen!), zelfgemaakte kombucha en andere typisch Russische gerechten. Open voor ontbijt, lunch en diner maar mijn geheim is ze als borrelhap bij een van de mooie wijnen (o.a. natuurwijn uit Georgië) te nuttigen. Priyatnogo appetita en zdorov’ye!

Skalar in Westergasfabriek

Mocht je er dit weekend niet aan toe komen, geen nood, Skalar is een magische licht- en geluidshow van de Amsterdamse Audio Obscura. Je weet wel, van de geweldige events op unieke locaties tijdens ADE. Tot en met 5 februari te beleven in de Westergasfabriek, in combinatie met side-events en artiesten die gebaseerd op het lichtkunstwerk hun muziek live laten horen etc.

Net open, to watch en ander leuk hospitality nieuws

Misschien heb je afgelopen week inspiratie opgedaan tijdens de horecava (vegan majo is een must om te proeven heb ik me laten influisteren), maar er gebeurt weer van alles. Zo werd Super Lyan uitgeroepen tot beste hotelbar van Amsterdam (snap ik volledig), kreeg restaurant Graphite als enige nieuwkomer in Amsterdam een Michelinster (staat bij mij nog op de wishlist, ik at ooit bij ‘t Schulten Hues in Zutphen en ben sindsdien groot fan van Peter Gast) en verhuisde BAUT in de tussentijd van een reizend circus naar een permanente locatie in Zuid. Tel daarbij het nieuwe Madame Cyclette op (naast Olympisch Stadion), The Coffee Dish, en Karavaan – een uitstap van De Wijzen uit het Oosten naar Amsterdam West. Zelf kijk ik reikhalzend uit naar de opening van wijnbar Alba op de Wibautstraat (naast Bar Bouche, waar Melksnor eerst zat). Daar vlakbij gaat ook wijnbar Clos op het Beukenplein open, onder leiding van (what’s in a name) de talentvolle Rutger de Witte. Fast Forward naar februari graag, zodat ik al die fijne wijnplekken weer met gezelschap kan ontdekken.

Ook bijna open: restaurant FELIX, waar ik afgelopen week mocht proefeten en waar je binnenkort meer over leest, want dat verdient een eigen artikel. Je kunt er al wel reserveren!

Sabine de Witte