Travel

Weekendtips week 3: Waar zijn mijn glazen muiltjes?

assepoester-cinderella-disney

Het wordt zo cliché, maar ik kan tegenwoordig welke week wel beginnen met de zin ‘het was me het weekje wel’. Enerzijds nog eens een verscherping van de maatregelen waardoor we allemaal als een ware Assepoester een heel strikte bedtijd hebben gekregen (waar zijn mijn goede fee, pompoenkoets en glazen muiltjes?) en anderzijds als positieve noot de inauguratie van Joe Biden als president van Amerika (ik geef eerlijk toe dat ik een klein traantje heb weggepinkt toen Kamala Harris haar eed aflegde. En de dan dubbele box met Michelle Obama. Iconic). Dit weekend mag ik gelukkig naar wat anders staren dan de muren van mijn appartement. Ik reis zo af naar het Zeelandse Vlissingen om daar te genieten van een weekend in een heuze duinlodge (waarover later meer). Voor de thuisblijvers is er gelukkig online weer genoeg te beleven dit weekend, van AI gedreven kunst tot een pianomarathon. En we blijven restaurantje spelen natuurlijk.

I am. Am I?

Project Wildeman onderzoekt wat er gebeurt als je kunstmatige intelligentie (oftewel AI) kunst laat maken. En jij bent uitgenodigd om zaterdag mee te kijken via Wildeman TV. Tijdens AM I. ga je op een muzikaal en visueel vormgegeven ontdekkingstocht naar de poëtische psyche van AI. Geïnspireerd op de dadaïstische en modernistische poëzie van Paul van Ostaijen (je weet wel, van Boem Paukeslag) wordt door de computer ter plekke gegenereerde poëzie samengesmolten met live visuals en repetitief, geïmproviseerd trompetspel. Benieuwd? Gaat dat zien!

Pianomarathon

Vanuit het Utrechtse TivoliVredenburg kun je zaterdag via een livestream genieten van pianist en componist Pieter de Graaf. De hele dag. Ja, echt. De Graaf zal die dag 10 uur lang achter zijn piano zitten en erop los improviseren. Dit neemt hij op om vervolgens als basis te gebruiken voor nieuw uit te brengen muziekwerken.

Naar de bios

Terug van niet-zo-heel-lang-weggeweest: de good old thuisbioscoop. Nestje van kussens en dekens bouwen, lichten uit, kaarsen aan, popcorn erbij, je favoriete drankje en bingen maar. Het is net of je even uit bent. Zeker met het rijke aanbod van Pathé Thuis. Of heb je Lupin op Netflix al gezien? Doe jezelf een plezier en gaat dat beeldbuizen. (Of als we het toch over Assepoester hebben, maak er een Disney-dag van! Je zult geen spijt krijgen).

Digitale, vloeibare snoepwinkel

Als je je met alle hindernissen van dien door Dry January hebt gesleept, mag jezelf best belonen met iets ultiem lekkers. Ik wil niet zeggen dat je van een flesje van de supermarkt niet kan genieten, maar trakteer jezelf eens op een wijn van VINVIN Wines. Dit nieuwe, exclusieve wijnplatform biedt iconische producenten uit epische wijngebieden, een bak aan kennis en ervaring en een luxe service. Het aanbod bestaat uit Super Tuscans, Premier Cru Champagnes en Grand Cru Classés, maar ook verrassende vegan wijnen, minerale top Chablis en klassiek elegante Côte d’Or parels. Alle wijnen zijn vooraf geselecteerd op natuurlijke herkomst, duurzaamheid en authenticiteit. Deze digitale en vloeibare snoepwinkel biedt wijnliefhebbers alles wat ze willen en meer.

wijn-wijnhandel-vinvin-exclusief

Restaurantje spelen

En bij een heerlijke wijn hoort heerlijk eten. Dus dat restaurantje spelen, dat zetten we nog even door. Wie bepaalt dit weekend jouw menu?
Binnenvisser, hadden we deze al een keertje getipt? Nou, dat zul je ons vast vergeven wanneer je jezelf (wederom) op hun overheerlijke, wekelijks wisselende driegangenmenu trakteert.
– Shared dining is een eettrend die we voorlopig geen gedag zeggen en ook Bam Boa heeft hier haar concept op ingestoken. De tropische gerechten laten je even wegdromen naar een zonnige bestemming (en dat is af en toe broodnodig).
– Nieuw in de Pijp: Schotsheuvel. Straks een eetcafé, maar nu is het tijdelijk een fijne traiteur waar jij jezelf tegoed kunt doen aan louter lekkers dat je doet watertanden.
– Bij Druis ben je aan het goede adres als je zelf je driegangenmenu wilt samenstellen. Elke week hebben ze weer verrassende opties.
– En ook bij Scheepskameel heerst het ‘driegangen-takeaway-menu-virus’. In het weekend bieden zij een vlees of vega variant aan die jij thuis alleen maar even hoeft op te warmen.

Sabine Krouwels